Ocajna
Domakjinka
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 1.992
- Поени од реакции
- 3.613
Ne ti samo sakas da se kurcis deka ete si na podobro mesto od Makedonija, ne ic ne idi vamu ako ti e podobro, ostavi ne nas da se trueme, jas znaev deka ne bi pomognal,eve ti go @Strenght babackoto po se izgleda prv pat e nazad u stari kraj i ocigledno nikoj ne go druzi pa na forumot dosaga... neka te zeme za zena i svrsena rabota, taman ne mora ni da se maci dete da pravi doagas komplet pretpostavuvam.
abe ocajna daj malku bidi realna, ne samo ocajna... poveke te sakav ko filozofka togas pisuvase sosema ok postovi... da poentava ti e OK, u princip nas narod zivee relativno loso, pusi, ne se grizi za sredinata vo koja zivee, jade eftino a ne zdravo, retko sportuva pogotovo na postari godini... sepak ova se raboti sto ti si gi kontroliras za sebe i se nadevam sosema dobro.
od druga strana ova so vozduhot e bukvalno genocid... ti zimaat 10tina godini od zivotot bez tvoja solasnost. te trujat bez pardon.... jas sfakam deka ti vo tvoe oprkuzje moze toa ne go gledas, sepak si/ste naviknati na toa. nekoj od strana ke ti kaze deka ima razlika, ti sigurno nema da go zaprimetis tek taka. jas osekam razlika i vo vodata a ne pak vo vozdhot vo MKD. dali toa ke me spreci od posetuvanje na mkd, ne sigurno nema, ali da ne se lazeme deka e dobro, ednostavno ne e.
samo taka ti rekov, da se vidi tvoeto licemerie na delo, tipicno makedonski, abe daj ne tresi zeleni, od prilepski i bitolski sela najprostiot shljam ste tamu geto vo Australija, nepismeni, ne znaete recenica da svrzete, ne mi baraj ti mene maz jas si iam maž, nemoras mene da mi pomognes, ete pomogni na nekoj drug da emigrira vo Australija, napravi dobro delo, ama ne!!!!!
Ti ne sakas da pomognes!!!! Poentata e da se falis i falis, licemer, da ete ti se spasi nie izginavme u mk.
Abe daj ne me smej. Da bese tolku ubavo tamu nemase da trcate vamu na odmor, da se"truete" od necistiot Makedonski vozduh.
Mrsh! I da ne se vratis nikogas!!!!, tamu zakopaj se.
Kad se opinok pocipeli, pazi pazi kaj otisol, pa sea ako sakam fakjam avion i odam na studii avstralija i kje ostanam tamu, ne mi trebas ti selance prilepsko. 80% od mladite vo mk se iselija ne si samo ti znaes, jas vo Germanija ziveev vo najcistiot del nikogas ne sum plukala po mk i ne sum se falela, primitivizam.