Ne moze nikoj da vi kaze ovaj moze i edna god da trae moze i 1 mesec taka a preku koja linija ste ako ne e tajna pozzDobar dan ljudi,da li je neko skoro imao ovakav status,koliko se ceka i kakve su sanse? Hvala
Ne moze nikoj da vi kaze ovaj moze i edna god da trae moze i 1 mesec taka a preku koja linija ste ako ne e tajna pozzDobar dan ljudi,da li je neko skoro imao ovakav status,koliko se ceka i kakve su sanse? Hvala
Го имам веќе 6 месеци...Dobar dan ljudi,da li je neko skoro imao ovakav status,koliko se ceka i kakve su sanse? Hvala
ЗдравоЗдраво на сите, имам прашање: дали мојата сестра може да аплицира за државјанство преку мене (јас имам веќе неколку год)? Мојот поранешен посредник ми кажа дека не може, а тука читам некои даваат совет дека може. Во дилема сум. Поздрав!
Само извади родствени врски од општина на која што ја пишува сестра ти, државјанство твое, извод твој, на родителите ваши и извод нејзин. ТОЛКУ!Здраво на сите, имам прашање: дали мојата сестра може да аплицира за државјанство преку мене (јас имам веќе неколку год)? Мојот поранешен посредник ми кажа дека не може, а тука читам некои даваат совет дека може. Во дилема сум. Поздрав!
Јас добив уште кога се издаваше происход од агенцијата. Затоа не знам дали она сега може само на основа на мене. Немаме никакви стари документи.Здраво
Еве на пример мојот брат зеде државјанство со крштениче од дедо ми, а јас кога аплицирав и јас барав со истото крштениче само плус до наведов и тоа дека и мојот брат има веќе државјанство
Зависи твоето како е добиено со кои документи…
Ова е мое мислење, ако некој знае точно нека пиши…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Okolu 2 mesecaZdravo odneseni dokumenti dopolnitelni na 28juni vraten na finalna na 3 juli uste mi stoi stastusot
- По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство
- Da ne znae nekoj kolku vreme se ceka za polozitelno ili otkaz?inace prepiska 92xx/ 2020
Здраво, дали беше ставен на дополнителна и потоа однесе документи или? ПоздравZdravo odneseni dokumenti dopolnitelni na 28juni vraten na finalna na 3 juli uste mi stoi stastusot
- По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство
- Da ne znae nekoj kolku vreme se ceka za polozitelno ili otkaz?inace prepiska 92xx/ 2020
Не верувам ама пробај...Здраво
Едно прашање дали со потврда од Мин за одбрана на Македонија дека дедото служел во бг војска може да се смета за валиден док и да се достави во Софија.
Благодарам
could you please tell us on which date you were positive? I am waiting since June 5 for the decree of the vice president and still nothingHello, I received the citizenship certificate in Sofia, but I decided to continue the rest of the procedure through the embassy because I am not in a hurry. Can someone tell me what documents I need to submit to get an EGN, apart from a certificate of citizenship?