Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Од вчера 05.02.2026 промена на статус од финална на положително... испратени на потпис кај Вицепрезидента... разбираш :)
Cestito. I fala za postovite tvoi od ogromna pomos si ni na site. Pozdrav

10 meseci na 'Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, '
Zna li neko koliko se dugo čeka na promenu ovog statusa?

Hvala.

10 meseci na 'Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, '
Zna li neko koliko se dugo čeka na promenu ovog statusa?

Hvala.
Meni je taj status bio pune 2 godine. Ne vredi,strpljenje i cekanje...veliki pozdrav

Здраво дечки, нов сум на форумот. Дали знае некој како се добива приватна адреса а да не биде "леге 6"

Здраво дечки, нов сум на форумот. Дали знае некој како се добива приватна адреса а да не биде "леге 6"
da kupish stan ili kukja ili da skluchis dogovor za smesuvanje pod kirija na bugarski notar.
Автоматски споено мислење:

Колку пари е да се сликаш за пасош во конзулат во битола да не знае некој, бидејќи пасошот ми е за обнова, и кој дњнови можеш да појдеш да се сликаш

• Образувана преписка N:13645/2024. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Zdravo, sakam da prasam uste kolku ima do zavrsuvanje na cela procedura.....
Aplicirano e preku roditel koj e naturaliziran vo 2003ta godina
Во петок 127хх/2023 е преминал од задолжителна на финална. Ако се зема просек дека од 1700 до 1900 досиеjа се проверуват на месец, за месец дена би бил на финална, месец месец ипол на положителна и оште толку до указ, горе долу до 4-5 месеци би бил со указ.

Здраво свима, нов сам на форуму. Zanima me da li je moguce dobiti bugarsko drzavljanstvo ako imam obrazac m9 izdat od R.Srbiju, gde mi je baba upisana kao bugarka i onda povezem do mene preko majke sa izvodima?

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
С'обштението е публикувано на 29.11.2024 г.

Zdravo na site dali imal nekoj vakov slucaj i sto bil ishodot , moeto br e od 174**/2021
so orginal dokumenti od bg arhiv od prapradedo!!! Poz.

Поздрав дечки, живи здрави? :)

Ситуацијава е следна, пасошот е изгубен, сеуште ги имаме личната карта и државјанството.

Знае ли некој каква е постапката да се извади нов, и дали може тоа во Битола?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom