Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 459 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.193

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Енума Елиш, Попол Вух, у индиски Веде, а и сфи племиња и цивилизацие имаф приказне за настанак.
Најди време и напиши нешто конкретно некакви извадоци од некоја од твоите книги. Би сакале овде да споредиме дали во индиските Веди пишува за биг-бенг или можеби се спомнуваат некакви диносауруси.
Screenshot_2023-08-29-12-25-27-62_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.977
Поени од реакции
22.268
Зурла.
Не су сфи приказне напишани на Википедију. Има и други извори. Ја знам едну верзију како настанаја сфет според Хинду, ама не е наведено кд. И тој е наравно приказна, мит, како и у тфоју Библију.

И претпостафка за Биг Бен е ск брзо, у понову исторују, а не у старо Хинду време. Исто и фосили од диноауруси. Чекај, ти мислиш дема диносауруси не постојале? Хахахахаба
Да бееее ти беше тј што не веруеше у вулкани бахахаб
Сс кога ја дискутирам леле леле.

Ајде одговори ми, Зурла фром Јемен, дали ти ке ву веруеше на Библију?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
И претпостафка за Биг Бен е ск брзо, у понову исторују, а не у старо Хинду време. Исто и фосили од диноауруси. Чекај, ти мислиш дема диносауруси не постојале? Хахахахаба
Да бееее ти беше тј што не веруеше у вулкани бахахаб
Сс кога ја дискутирам леле леле.
Дали е во скоро време и претпоставката дека земјата ти е летечка топка? Зошто се што нафрли кај тебе се само претпоставки? Диносауруси,вулкани и остали претпоставки се смислени за да се поддржи ТЕОРИЈАТА ЗА ХЕЛИОЦЕНТРИЗАМ. Сфаќаш ли сега зошто е се кај тебе претпоставка? Во Библијата се опишани настани и личности кои реално постоеле. Библијата не е обична книга. Зошто се фати за Јемен кога и кај муслиманите Куранот е еден вид препис од Библијата. Христијанството е постара религија од исламот тоа го знаеш нели?

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.977
Поени од реакции
22.268
За планету е сувишно да дискутирамо. Крај.
Знам за сфи религие повише од тебе.
Него кажи ми дали ке се клањаше сечен или ке слаеше Богородицу, Велигден и слично?

Диносауруси и вулкани биле измислени хахахахаха
Туј завршуе сфака дискусија сс тебе.

Ps. Ск док ти га пишува овој, син ми дојде сс возче, зема ми га телефон и га остави на страну за да се играмо.
И син ми знае дека не вреди никскфа дискусија сс тебе.

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
За планету е сувишно да дискутирамо.
Зошто одеднаш ти е премногу да дискутираш за твојата "летечка планета"? Па се што нафрли во претходните постови има врска со твојата верба дека во исто време летечката топка е создадена со биг-бенг експлозија а од друга страна кај Ведите е тајната за создавање на светот.
Туј завршуе сфака дискусија сс тебе.
Не мора да дискутираме. Не се потресувај...
Јас ќе бидам пресреќен ако ти воопшто и знаеш во што веруваш.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.298
Поени од реакции
5.573
Не се губи. Бла бла викам за приказну отец дух Исус. Прераскажано недокажано, нелогично. И Библија не била обична,била пишувана од сфети људи. Хаха муда ми на страну.нема сфети људи, има само манипуллатори што наметнуеф агенду.
Парва,
на цели сФет има само ваквија логичности:

- сФет се создал сам од себе...онакој.
- сФет постоиф од „велики прасак„,
- пред „велики прасак„ ништо не постоиф,
- жиФот на Земљу се создал случајно...може и ти си зачнат случајно, от куде знаеш дека си намерно.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.668
Поени од реакции
29.508
Парва,
на цели сФет има само ваквија логичности:

- сФет се создал сам од себе...онакој.
- сФет постоиф од „велики прасак„,
- пред „велики прасак„ ништо не постоиф,
- жиФот на Земљу се создал случајно...може и ти си зачнат случајно, от куде знаеш дека си намерно.
Претеруваш и ти сега. Затоа и на Зурла му реков дека во теми за теории на заговор најмалце се потребни верници за дебата.
Јас (а и парва) ви кажувам дека има некој/нешто што ја создало земјата и светов и се што оди со тоа ама дека сигурно не бил некој неизбричен и неишишан дедо што седнал еден ден и рекол ајде ќе си дадам челниџ за 7 дена да созадам нов свет, со суштеста, со хемии , со физики, со сите пропратни работи за после тоа да ги дупам у мозок и да ги уценувам со некакви мои закони и уцени.
Сите свети книги се интерпретации на луѓе. Јудејскиве и копипејст јудеските се веќе и пчолитичка пропаганда за контрола на масата.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853
Јас (а и парва) ви кажувам дека има некој/нешто што ја создало земјата и светов и се што оди со тоа ама дека сигурно не бил некој неизбричен и неишишан дедо што седнал еден ден и рекол ајде ќе си дадам челниџ за 7 дена да созадам нов свет, со суштеста, со хемии , со физики, со сите пропратни работи за после тоа да ги дупам у мозок и да ги уценувам со некакви мои закони и уцени.
Парва не вика баш така, односно не е сигурен:

Ја викам АКО постои, он тфрди сс сигурност. Не е исто.
Не ми е јасно како може, тебе (што имаш читано разни религии и истории) сеуште да не ти е верно за постоењето на таквата сила, енергија.... :cautious:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Јас (а и парва) ви кажувам дека има некој/нешто што ја создало земјата и светов и се што оди со тоа
Па и вие двајца ништо не сте по различни од нас верниците. И вие верувате во создавање на светот од некој или нешто. Дали тоа ќе биде неизбричен и неишишан дедо, дали тоа нешто или таа енергија ќе ги наречете со поинакво име се работи за ист процес на создавање. Дека интелигентно суштество или енергија го создала светот а не некаква магична експлозија.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.977
Поени од реакции
22.268
@Bafra
Значи ако викам АКО постои, ондак не е такфа како што викаф они, божанстфена,неразумна.Еј пази постои некој ентитет, некакфо си тројстфо, што као што вика Манијак, создало не и не ставља у искушение, па гревови, рај, пекол, па од сфугде не гледа, логика?
Али ако има виша сила, енергија што не гу гледамо, ондак тој можда е само наша перцепција за духовно и непознато, нешто што можда ми смо га создале сс размислување на нашу необјасниву човечку сфест. Прочитај гу Астрален Сфет од Свами Вачпадаси. Тамо дава пример дека устфари наша сфест може да путуе у нематеријалан сфет, кој вибрира на другу фреквенцију, не се гледа, а е стфорен у наши имагинацие. Значи бог, рај, пекол, сфетци, демони, постоиф да, ама измислени од нас, кои ми сно ги стфориле и вибрираф на другу фреквенцију коју може да гу видиф само онија кои успееф да напраиф астралну проелцију, тоес кои су споспбни сс помош на медитацију да искочиф од сфое тело, и наравно мртфи, кои нели кд ке умреф, сфест искочи од тело и ги гледа сфи тија "божанстфени" стфари, измислени од нас живи,тоес нематеријалан сфет. А устфари виша сила е тој што ми га замислуемо и веруемо. Наши мисле се стфориф у триде, тој што ти викам дека вибрира на другу фреквенцију.
Е тој е астрална претпоставка.
Логична? Можда.
Реална? Да.
Еве га одговор на питање што се дешава сс клиничку смрт, људи што глеаф сфетли ентитети, па раскажуеф кд се вратиф од мртфи.
И одговор на питање зшто наш мозак лачи диемти за добродојде и аривидерчи у наш материјалан сфет. Тк се дешава некоја чудна халуцинација. Премин од овј у друг сфет.
Портал ту анадар дименшн.

Ама тој е прерпостафка, недокажана како и сфи други за постојање на вишу силу. Која можда е само креација на наши мозочни ипулси.

Онтопик, да, веројатно е да не смо сами хаха. Има други форме на организми у овј хјууууџ универзум, некои поразвиени, некои не.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.668
Поени од реакции
29.508
Па и вие двајца ништо не сте по различни од нас верниците. И вие верувате во создавање на светот од некој или нешто. Дали тоа ќе биде неизбричен и неишишан дедо, дали тоа нешто или таа енергија ќе ги наречете со поинакво име се работи за ист процес на создавање. Дека интелигентно суштество или енергија го создала светот а не некаква магична експлозија.
Да зурла , тоа го викам дека само од себе ништо не се создава ама дека сигурно не е тоа создавање исто како што е опишано во светите книги.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.298
Поени од реакции
5.573
Да зурла , тоа го викам дека само од себе ништо не се создава ама дека сигурно не е тоа создавање исто како што е опишано во светите книги.
А како е изведено создавањето на Светот и на животот, ако не онака како е запишано во книгите? Која е целта од пишувачите на книгите, ако не е оставањето писмена трага за она кое реално се случило?...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.420
Поени од реакции
47.470
Se sobraa sektashi i ja usraa temava totalno, ima li admin da izbrise edno 100 oftopici koi nemaat dopirna tocka so naslovot na temava.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.298
Поени од реакции
5.573
Претеруваш и ти сега. Затоа и на Зурла му реков дека во теми за теории на заговор најмалце се потребни верници за дебата.
Сите свети книги се интерпретации на луѓе. Јудејскиве и копипејст јудеските се веќе и пчолитичка пропаганда за контрола на масата.
Постојат 4 видови од светогледи:
- прв и неменлив е религиозниот,
- втор и неубедлив е митолошкиот,
- трет и нецелосен е философскиот,
- четврт и најпромнелив е научниот.

Патем кажано, Бог не ги створи Светот и животот за 7, туку за 6 денови...аман веќе...
Автоматски споено мислење:

Se sobraa sektashi i ja usraa temava totalno, ima li admin da izbrise edno 100 oftopici koi nemaat dopirna tocka so naslovot na temava.
И што велиш, постојат вонземјани и НЛО?...

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.668
Поени од реакции
29.508
Постојат 4 видови од светогледи:
- прв и неменлив е религиозниот,
- втор и неубедлив е митолошкиот,
- трет и нецелосен е философскиот,
- четврт и најпромнелив е научниот.

Патем кажано, Бог не ги створи Светот и животот за 7, туку за 6 денови...аман веќе...

И што велиш, постојат вонземјани и НЛО?...
Да така е. Само религиозниот е цврст и неменлив а сите останати се дискутабилни зошто секако не кореспондираат со " божјата креација ".
Не е битно колку денови се, битно е дека целата прказна личи како бајка од браќата Грим каде што за неколку , денови, месеци, години однапред утврдени се знае што ќе се случи.

Целава тема е тесно поврзана со се ова. Ако официјално се признае дека постојат вонземјани тогаш целата историја до сега што ја учиме ќе падне во вода. Сите религии ќе треба да се преиспитаат а и рамна земја теориите ќе треба да се отфрлат.

Kajgana Shop

На врв Bottom