Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Сфаќаш дека и со ДРАСТИЧНОТО зголемување, пак ке беше најплатен голман во ПЛ, над Алисон и Едерсон?

10 милиони барал плата од Интер.

Таман работа дека не се преценува.

Челзи ?

Кажи ми дека ти немаше истото да го направиш за пола милијарда у кеш?
Какви ти се овие прашања, нели научи дека кајганските форумаши порадо би играле/мизерувале во ФК Брвеница, него да ти играат таму во некоја си Саудиска Арабија за триста милијарди. Парите не те прават среќен, хехехе.

Сфаќаш дека и со ДРАСТИЧНОТО зголемување, пак ке беше најплатен голман во ПЛ, над Алисон и Едерсон?

10 милиони барал плата од Интер.

Таман работа дека не се преценува.

2 месеци е слободен играч, уште не може да си најде клуб. Реал го земаа Кепа пред него. Се гледа колку го вреднуваат моментално клубовите но на кајгана форум Де Геа сеуште е светска класа.

2 месеци е слободен играч, уште не може да си најде клуб. Реал го земаа Кепа пред него. Се гледа колку го вреднуваат моментално клубовите но на кајгана форум Де Геа сеуште е светска класа.
Do vcera @KaWa vikase deka DeGea ima maani i ne e TOP 3 golmani u evropa/svet/PL/youNameIt
kajgana forum / fan klub manutd go pravea lud budala ... i sto uste ne sekojdnevno citav po 7498237409238 posta so statistiki kolku bil dobar DeGea

nekako simptomaticno ama od koga go sutnaa kako partal tie statistiki gi nema, De Gea spored kajgana forum manutd e dno od golman i sitenje zasto bil pod biro za nevrabotenost zasto on se precenuval

Druze ova e dijagnoza veke, ali dobro razbiram sega ke mi se zgnes na mene deka jas sum lud ... pa sega ke dojde najdi mi post kade jas sum go kazal toa ajde najdi najdi kako mali decinja ke si igrame
pa ke dojdat i drugi shizofrenicari koi ke tvrdat deka u manutd fanklub nikad ne se reklo deka De Gea e top golman naravno jas i ostanatite na forumov bladam, nit pa nekad statistika bila izvadena za nego da go brani

I naravno omilenoto pa nie kolku sme dvolicni e nisto sporedeno so toa do kade idat na twitter/reddit

Do vcera @KaWa vikase deka DeGea ima maani i ne e TOP 3 golmani u evropa/svet/PL/youNameIt
kajgana forum / fan klub manutd go pravea lud budala ... i sto uste ne sekojdnevno citav po 7498237409238 posta so statistiki kolku bil dobar DeGea

nekako simptomaticno ama od koga go sutnaa kako partal tie statistiki gi nema, De Gea spored kajgana forum manutd e dno od golman i sitenje zasto bil pod biro za nevrabotenost zasto on se precenuval

Druze ova e dijagnoza veke, ali dobro razbiram sega ke mi se zgnes na mene deka jas sum lud ... pa sega ke dojde najdi mi post kade jas sum go kazal toa ajde najdi najdi kako mali decinja ke si igrame
pa ke dojdat i drugi shizofrenicari koi ke tvrdat deka u manutd fanklub nikad ne se reklo deka De Gea e top golman naravno jas i ostanatite na forumov bladam, nit pa nekad statistika bila izvadena za nego da go brani

I naravno omilenoto pa nie kolku sme dvolicni e nisto sporedeno so toa do kade idat na twitter/reddit

Друже тие дискусии беа пред 5 години ако не и повеќе.

Не успеав таа битка да ја победам, бидејќи давав лоши примери на голмани кои сметав дека може да се подобри, или барем исти како него. Но факт е дека она што го збореше @vidooq во последните неколку негови мислења на тема Де Геа, го зборев јас со години наназад, ама бев тука исмеван (и правен будала) само поради тоа што имаше повредени фанови на Јунајтед, кои меѓусебно си буткаа лајкчиња за поддршка. Штета дел од мислењата ги имам избришано за да престанам бесцелна дискусија, ама па од друга страна Де Геа сам ви докажа каде му е местото помеѓу најдобрите голмани што оставиле белег во фудбалот. :)

Друже тие дискусии беа пред 5 години ако не и повеќе.

Тоа не го менува фактот дека и во 2017/18 Де Геа бил киксер, несигурен голман на високи топки, лоша комуникација со одбрана, немање самодоверба и слично.

А дека е најдобар голман со рефлекси и стоење на линија, тоа може да се согласам. Може да се согласам и дека имал по 15 одбрани на утакмица и многу пати го спасил Јунајтед, бидејќи статистиката не може да излаже до толку. Ама тоа не го прави најдобар голман на светот, како што беше спомнувано тогаш. 15 (или повеќе не е битна бројката) спектакуларни одбрани, се поништуваат со една-две ненамерни глупави грешки во најлош можен момент, кои те исфрлаат од натпреварување или битка за титула во лига.

Заборавате и дека поради лошите сезони на Јунајтед, Де Геа нема брането врв утакмици под притисок како полуфинале/финале ЛШ, а нема ни брането полуфинале/финале со Шпанија на СП/ЕП. Две финалиња ЛЕ, едно освоено, и едно каде што тој го имаше пеналот за победа, промаши, што може да му се случи на секој, ама тоа е резултат на немање храброст, менталитет и смиреност во такви моменти.

Последно уредено:

Има играчи што си веруваат на својот хајп. Де Геа не може да прифати дека начинот на кој брани кај многу мал дел на екипи ке биде од корист. Додај на тоа со плата што тој сака да ја има, му остануваат 2 опции.
1. Саудиска Арабија
2. Видно да намали побарувања за плата ако сака да остане во Европа или пак да прифати да седи на клупа во тимови како ПСЖ, Баерн етц.

Тен Хаг не му направи услуга со тоа што инсистираше да се игра поразличен фудбал на кој е научен Де Геа. И тука испливаа сите негови маани, додека останативе клубови почнаа да купуваат профили на голмани кои се тотална спротиставеност од Де Геа. Игра со нога, излегување на нафрлени, keeper Sweeper.

Она што @KaWa не го дообјаснува е дека го ставаше Де Геа на ниво на голмани од типот на Гузан. Точно, кој е Гузан. И нормално дека ке има контра реакција. Налик дискусијата Бентеке вс Лукаку. Но во времето кога се тврдеше дека ред подпросечни голмани се подобри од Де Геа, тој во тој период беше во топ 5 голмани во светот. Разликата е што Јунајтед играше со повлечена Мики Маус одбрана, и сите негови недостатоци беа умешно замаскирани. Дојде време, после 4-5 години, се смени фудбалот, се смени филозофијата и улогата на голманот, и сите маани негови дојдоа на виделина. Додај на тоа дека му зачестија и киксовите, и одма имаш муабети од типот, ви реков дека е лош голман.

Слична судбина го чека и Мегваер, кој со неговиот стил на игра, трансфер може да бара само во Евертон или Вест Хем. Секоја друга екипа која ке сака да игра со повисока одбрана, нема ни со стап да го допре.

Дојде време, после 4-5 години, се смени фудбалот, се смени филозофијата и улогата на голманот, и сите маани негови дојдоа на виделина. Додај на тоа дека му зачестија и киксовите, и одма имаш муабети од типот, ви реков дека е лош голман.
Ne se smeni fudbalot nego se smeni filozofijata kako klubot a i onie sto pretendiraat za visok plasman igraat.
De Gea bese i uste e vrven golman ama za odredena filozofija na igrata sto malku od klubovite vo momentov ja igraat.

Дај само нека седи Мегваер додека го потпишеме Павар, па после :D
Слична судбина го чека и Мегваер, кој со неговиот стил на игра, трансфер може да бара само во Inter. Секоја друга екипа која ке сака да игра со повисока одбрана, нема ни со стап да го допре.

За кур ми е Мегваер, и во Интер нападот почнува од штоперите така да нека си седи во Јунајтед за сеа. Дај го Павар во Интер. @Uli Hoeneß ургирај.

Само што Јунајтед уште најмалку 2-3год кур ќе го игра тој друг фудбал. Оле златен...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom