Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Различни се ситуациите со Погба и Санчо. Погба беше роден циркузант, Санчо воопшто не е таков. Повеќе изгледа како лик кој не сака многу внимание.
Не зборев за надвор од терен како се понашаат туку за квалитетите на едниот и другиот кои ги поседуваат ама џабе е кога на терен нема ништо од тоа, ферари у гаража а на работа идеш со ланчиа работава

Според мене главниот проблем на Тен Хаг е што во моментов во посед сака да игра нешто вакво:
1.png

Едноставно ни Шо, ни Бисака немаат квалитет да играат холдинг улога, и да им дадат простор и на Бруно и на Маунт да напаѓаат полупростори од двете страни. А генерално, во светот на фудбалот нема многу такви бекови. Не бива од секој ТАА, Стоунс, Лам, Алаба, Кимих.

И мислам дека што побрзо се помири дека офанзивната игра треба да изгледа поразлично, тоа побрзо Јунајтед ќе ја стабилизира играта во офанзива.
2.png
Е сега, тука проблемот е што Бруно ќе се помири дека ќе мора да падне подлабоко од Маунт, и да има полоша статистика. Шо ќе биде многу покорисен, зошто ќе може да се уфрла зад грб на Рашфорд, наместо да пробува да биде плејмејкер.

Транзициите нема да бидат проблем, ни од дефанзива во офанзива, ниту од офанзива во дефанзива, зошто буквално сите играчи се убиваат од трчање. Ама играта во посед, ќе мора да ја решат.

Ти за Раш викаше дека е како кравата со млекото што го дава и на крај ке го шутне? Епа Раш изгледа си доби другарче кравче
ДДГ требаше уште сезонава да остане пред се заради тоа што не требаше оваа сезона да фрламе за голман
Не ми кажа што смени во играта тоа што ради Онана се плашеле да ни играат пресинг, издоминиравме? Јас па очекував некои си дијагонали до Раш викам леле леле братов ке шиба у контри

Викаш, требаше и везист да игра Онана? Викаш, да му понудевме на Де Геа договор на 12 месеци, па ако сака-Сака? На играчот со моментално најдолгиот стаж во клубот, да бидеме пионири и да измислиме договор на 12 месеци?

Му даде Онана дијагонала на Гарначо, ке ја постира тука некој.

Одличен беше Онана, не заебавајте. Јас никогаш нема да го прежалам Де Геа, ама Онана денес освен тоа излетувањето кога малку фалеше да направи пенал, ништо друго не згреши. И плус е присуство на теренот, за разлика од де Геа од кого глас не се слушаше. Не е проблемот Онана, проблемот е средината. Касемиро не ме плаши, и лани тргна споро, ама ова со двоецот Маунт Бруно на ништо не личеше.
@vidooq , не ме сфати убаво, јас повеќе сакам Јунајтед да игра со два повеќе дефанзивни играчи од среден ред, ама Тен Хаг има некава идеја, па ќе видиме до кога ќе тера со неа. Јас мислам дека порано или покасно ќе го врати Маунт поназад, или ќе донесат уште еден играч од среден ред па Маунт ќе стане резерва.

Сфаќам целосно што му е замислата на Тен Хаг, ама од тоа што прегледав набрзина од турнејата, промаја дува во средина. Првиот тест, првиот ПЛ меч, и го направивме Куња да изгледа како Бејл кога му ја еба кариерата на еден од најдобрите десни бекови во тоа време, Маикон. Вака поставени, не бива. Нешто мора да се смени. Или Бруно поназад, или различен персонал на терен.

Маунт игра премногу блиску до Рашфорд и Гарначо, и имаш 3-ца играчи во буквално 6 метри квадратни. Се надевам дека ке го реши ова на некој начин Тен Хаг. Делува премногу загрижувачко. Или евентуално Онана да му асистира на Рашфорд на тацна напред од гол линија. Вака не иде.

Според мене главниот проблем на Тен Хаг е што во моментов во посед сака да игра нешто вакво:

Едноставно ни Шо, ни Бисака немаат квалитет да играат холдинг улога, и да им дадат простор и на Бруно и на Маунт да напаѓаат полупростори од двете страни. А генерално, во светот на фудбалот нема многу такви бекови. Не бива од секој ТАА, Стоунс, Лам, Алаба, Кимих.

И мислам дека што побрзо се помири дека офанзивната игра треба да изгледа поразлично, тоа побрзо Јунајтед ќе ја стабилизира играта во офанзива.
Е сега, тука проблемот е што Бруно ќе се помири дека ќе мора да падне подлабоко од Маунт, и да има полоша статистика. Шо ќе биде многу покорисен, зошто ќе може да се уфрла зад грб на Рашфорд, наместо да пробува да биде плејмејкер.

Транзициите нема да бидат проблем, ни од дефанзива во офанзива, ниту од офанзива во дефанзива, зошто буквално сите играчи се убиваат од трчање. Ама играта во посед, ќе мора да ја решат.
Чудно ми е што до сега Тен Хаг немаше излезено со ваква формација и ова воопшто не ми се допаѓа. Шо и Рашфорд играат прилично добро како тандем на левата страна и стварно се надевам дека идејава не му е за стално, бидејќи ќе загубиме таму ако планира да го игра Шо во средина.

Мартинез од друга страна би можел подобро да се снајде во таква улога, ама тоа пак го враќа Шо назад, што не е океј.

Онана исто играше многу поповлечено денес од пријателските, па дури и бар 5-6 пати избацуваше топка кога можеше да изигра кратко.

Мечов се на се изгледаше како да не сме имале предсезонски воошто. Многу бавно се движеа играчите, па дури и споро носеа одлуки (и најчесто погрешни). Касемиро како да се вратил од 6 месечен одмор, едвај одеше ми се чини.

Не би судел многу од првите неколку кола. Како ќе се билда меч фитнесот, така ќе добиеме на динамика во нападот. Денеска многу играчи имаа катастрофален ден.

На крај, земавме три поени и тоа е. Подобро спор почеток и добар остаток од сезоната, него летечки почеток и најлошиот финиш во историјата, како пред 2 години.

Различни се ситуациите со Погба и Санчо. Погба беше роден циркузант, Санчо воопшто не е таков. Повеќе изгледа како лик кој не сака многу внимание.
Затоа изгледа ништо не игра дека не сака внимание

Викаш, требаше и везист да игра Онана? Викаш, да му понудевме на Де Геа договор на 12 месеци, па ако сака-Сака? На играчот со моментално најдолгиот стаж во клубот, да бидеме пионири и да измислиме договор на 12 месеци?

Му даде Онана дијагонала на Гарначо, ке ја постира тука некој.

Сфаќам целосно што му е замислата на Тен Хаг, ама од тоа што прегледав набрзина од турнејата, промаја дува во средина. Првиот тест, првиот ПЛ меч, и го направивме Куња да изгледа како Бејл кога му ја еба кариерата на еден од најдобрите десни бекови во тоа време, Маикон. Вака поставени, не бива. Нешто мора да се смени. Или Бруно поназад, или различен персонал на терен.

Маунт игра премногу блиску до Рашфорд и Гарначо, и имаш 3-ца играчи во буквално 6 метри квадратни. Се надевам дека ке го реши ова на некој начин Тен Хаг. Делува премногу загрижувачко. Или евентуално Онана да му асистира на Рашфорд на тацна напред од гол линија. Вака не иде.
Не да изиграва везиста него муабетот е дека немаме играчи за тоа што сака да го игра и така сеа нека лупа глава ТХ
Дај жити се дијагоналата да ја видам ама и пасовите по средина што ке правеле разлика зашто не било битно кој бил пред него можел со еден потег да асистира

Арен си е Санчо моментално, не зафркавајте сега. Јас сум и за да стартова на следните утакмици. Требаше и порано да влезе во игра денес.
За Маунт рано е да судиме, ама уште кога се отворија првите шпекулации во мај реков дека не ми по ќеф тој трансфер. Дај Боже да започне да оди во нагорна линија.

Чудно ми е што до сега Тен Хаг немаше излезено со ваква формација и ова воопшто не ми се допаѓа. Шо и Рашфорд играат прилично добро како тандем на левата страна и стварно се надевам дека идејава не му е за стално, бидејќи ќе загубиме таму ако планира да го игра Шо во средина.

Мартинез од друга страна би можел подобро да се снајде во таква улога, ама тоа пак го враќа Шо назад, што не е океј.

Онана исто играше многу поповлечено денес од пријателските, па дури и бар 5-6 пати избацуваше топка кога можеше да изигра кратко.

Мечов се на се изгледаше како да не сме имале предсезонски воошто. Многу бавно се движеа играчите, па дури и споро носеа одлуки (и најчесто погрешни). Касемиро како да се вратил од 6 месечен одмор, едвај одеше ми се чини.

Не би судел многу од првите неколку кола. Како ќе се билда меч фитнесот, така ќе добиеме на динамика во нападот. Денеска многу играчи имаа катастрофален ден.

На крај, земавме три поени и тоа е. Подобро спор почеток и добар остаток од сезоната, него летечки почеток и најлошиот финиш во историјата, како пред 2 години.

Десната страна не ни е воопшто пробивна со Ентони па затоа мора таму десниот бек да се уфрлува и помага а Шо да останува во средина, а и АВБ не е воопшто спретен за да игра инвертед фул бек т.е. во средина. Затоа и Ерик го сака Павард. Е како ќе избалансира кај Ентони незнам, веројатно Бруно ќе биде ориентиран повеќе на тие полиња.

Моч. Само има добра страна, од ова полошо не верувам, значи ќе одиме само на подобро. Инаку еве дека и немаме некој ќар ако екипите нема да ни играат пресинг, дури и полошо. ЕТХ си го спрема тимот баш спротивно па бенефитот од тоа а и од Онана би требало да дојде против екипи кои ќе не притискаат високо, баш да видиме против Тотенхем. Против вакви противници мора да смисли нешто друго или да се крстиме на индивидуалност за која па се способни само Раш и условно Санчо/Маунт.

Коста беше повеќе желба на фановите, твитер страници со повеќе следачи водени од фанови го форсираа тој муабет како и на редкафе. Шпекулации за Тареми и њима слични пуштени (во случајов) од сомнителни португалски новинари незнам колку ги земаш за озбилно.
Разликата помеѓу овие што си ги набројал и шпекулациите за Амрабат е што за Амрабат веќе некое време кружи вест дека ги договорил личните услови и се чека да се договорат клубовите, нешто слично како што беше со Хојлунд, Маунт и Онана.
За Маунт деновите пред да го потпишат излегоа вести дека демек се пренасочуваме кон Каиседо, за Хојлунд исто имаше дали за Муани или некој друг шпиц беше не сум сигурен додека од друга страна излегоа шпекулации дека Тухел го сака Маунт во Баерн т.е. дека ПСЖ го сака Хојлунд. Тоа е вршење краен притисок од двете страни за да ќарат некој милион плус. Во случајот со Амрабат за сега е слично, договорени услови, клубовите блиску до договор, пуштаат италијаните водичка демек Јуве се вклучува за Амрабат, ете англиските новинари со шпекулации најново за Онана. Јас повлеков паралела со претходните трансфери и споредив како се одвиваа работите и на тоа дадов мое мислење што ете на крај и да не излезам во право незнам што тебе толку те погоди. :icon_lol:
Taman rabota be bratce kako so si mozes ti da si mislis spekulacija deka e 99% done deal taka i jas mozam da ti recam deka absolutno ne e. Nakraj na den pak si razmenuvanje mislenja i znaenja. Ako gi pratis novinarite i znaes otprilika koi se reliable a koi ne mnogu e polesno da napravis distinkcija. E sea nekolku razlicni gledista. Dogovaranje na licni uslovi e prviot i najlesen cekor za klub kako Junajted posto 90% od igracite u svetot bi sakale da igraat tamu. Toa ne e nekoja vest, zatoa i se macime so prodazbi na igraci. Klub kako Junajted sekogas ima (ili treba da ima) nekolku alternativi za sekoja pozicija kade sto sakaat da zasilat, spremni da napadnat tamu dokolku ne mozat da se dogovarat so klubot na first choiceot. Istotaka, se menuvaat situaciite so ogled na performansi povredi suspenzii itn. Za Costa, Kolo Muani, Kaicedo nema da gubime vreme, ako mislis deka laurie, ducker, stone lazat i gi koristat klubovite thats on you. Za Amrabat mislam deka ne si u pravo uglavnom posto ne im veruvam na italjanskine novinari, pogotovo fraudot Pedulla sto si nabilda skoro 100k followers otkako pocna da tvita postojano za United. Edini sto veruvam e Di Marzio i nema pisano nisto za nego. Kolku sto e dogovoren Amrabat tolku moze da e i Onana, Thuram i ostali vo bilo koj moment. Koga povlekuvas paraleli ne zaboravaj da se vratis nazad godini da vidis kolku cesto ne sme odbrale toj sto e first choice ili sme bile prinudeni da ideme po alternativi radi cena itn. Smh, i letovo se sluci toa so Kane ama posto si ja naucija lekcijata od lani so FDJ pa ne go tupea celo leto. Druga pricina e toa so go vidovme na pre-season a toa e deka Mainoo e zverka i mislam deka e spremen i ten hag deka ima previsoko mislenje za nego. Amrabat ti e cista 6ka so tapija, i so toa Mainoo ke nema kaj da igra a moze. Ima mnogu what ifs ama mislam deka da sakase do sega Amrabat ke bese igrac za United pred da pocne sezonava namesto u posledni dve nedeli. Mislam deka e taka i deka ima interes vo Mekominej i ako e taka, zasto da ne kupat nekoj pomlad, poversatile, PL proven i u globala podobar igrac kako Onana mesto Amrabat za 25-30mil.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom