Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    716

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Така је џенерале…
Тебе ќе те веруваме у филмот!
Јебеш докази, снимки, изјави…
У што не веруваш? За што ти треба доказ? За битката во Фалуџа ти треба доказ и снимка?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.655
Поени од реакции
10.358
У што не веруваш? За што ти треба доказ? За битката во Фалуџа ти треба доказ и снимка?
Епа како за Фалуџа снимките важат, а за русите не важат?!
Или наративов кско ми одговара?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.012
Поени од реакции
9.326
Еден ден кога ќе заврши ова и кога ќе ги дознаеш бројките ќе ми пишеш на форумов и ќе се извиниш.....знам дека имаш доблест за тоа, затоа ти го пишувам ова. Дај боже у моментот кога ќе го пишуваш постот да не бидеме на праг до катастрофа, затоа што натаму и одиме.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.275
Поени од реакции
6.990
дали ти со хамерче би јуришал од украинска страна на руска минатата година,годинава или било кога во иднина ?

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Епа како за Фалуџа снимките важат, а за русите не важат?!
Или наративов кско ми одговара?
Птицо, членот правеше споредба на Фалуџа и Бахмут. Што пенис снимки важење и не важење? Си ги зема ли апчињата денес?

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Еден ден кога ќе заврши ова и кога ќе ги дознаеш бројките ќе ми пишеш на форумов и ќе се извиниш.....знам дека имаш доблест за тоа, затоа ти го пишувам ова. Дај боже у моментот кога ќе го пишуваш постот да не бидеме на праг до катастрофа, затоа што натаму и одиме.
Немам ич проблем да ти се извинам.
Докажи го тоа што го зборуваш и радо би ти се извинил. До тогаш, за мене, твоите тврдења се тресење бројки од ракав.
дали ти со хамерче би јуришал од украинска страна на руска минатата година,годинава или било кога во иднина ?
Под услов ти без чизми од таа страна да ме пречекаш, не е проблем

Член од
14 август 2018
Мислења
4.655
Поени од реакции
10.358
Птицо, членот правеше споредба на Фалуџа и Бахмут. Што пенис снимки важење и не важење? Си ги зема ли апчињата денес?
Не бе џенерале… ја правев муабет за битката на Мачо Гранде! Се извињавам, не приметив дека за Бахмут беше муабетов…

Туку што викаш… русите ни чизми немаат!
Чудна работа со вас бившите служајучи… еден тон такви отидоа да се борат против босите руси за пари…
Ама многу нешто плачки по инста?! Мислам од тие живи што останаа… (n)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.786
Поени од реакции
36.797
Никогаш у историјата немало ваков конфликт....американците у Ирак имаат потрошено гранати колку Русија у еден ден што троши. Размерот на ова што се случува е надвор од памет, од причина што никој до сега не знаел за што е способна руската армија копнено, 60000 гранати дневно. Како да ти објаснам....копнена супер сила е Русија, све друго до кур не им е.
Каква копнена супер сила бе човек, една година Бахмут го освојуваа. Харков им е буквално до руска граница а не можат да спроведат воена операција за го освојат. Како друга војна да гледате.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.012
Поени од реакции
9.326
Немам ич проблем да ти се извинам.
Докажи го тоа што го зборуваш и радо би ти се извинил. До тогаш, за мене, твоите тврдења се тресење бројки од ракав.
Како ќе ти докажам?
Нема никој дефинитивен доказ затоа што прикриваат и двете страни....ама еве, земи удри математика ако украинците имаат 50000 ранети на кои им фали дел од екстремитети колку се убиени. Поспособен си од сите тука да дадеш одговор, ќе оставиме на страна open source, Скот Ритер, Мекгрегор, Лари Џонсон, Реј Мекговерн, Тони Шафер и т.н. типови. И да оставиме на страна фактот што украинците пратија у отпад на топење цела опрема од советско време и 80% од НАТО донираната опрема. Заедно со тие возила гинела и војска најверојатно. Да баталиме и мобилизација на дечурлана, болни луѓе и на начин на кој се одвива.
Автоматски споено мислење:

Каква копнена супер сила бе човек, една година Бахмут го освојуваа. Харков им е буквално до руска граница а не можат да спроведат воена операција за го освојат. Како друга војна да гледате.
Харков е повеќе од пола руски град у секоја смисла, кој е практично под заложништво на нацистичка орда под контрола на ЦИА и британците. Како да го изведат тоа....што мислиш ти дека ќе биде најефикасно?

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Како ќе ти докажам?
Нема никој дефинитивен доказ затоа што прикриваат и двете страни....ама еве, земи удри математика ако украинците имаат 50000 ранети на кои им фали дел од екстремитети колку се убиени. Поспособен си од сите тука да дадеш одговор, ќе оставиме на страна open source, Скот Ритер, Мекгрегор, Лари Џонсон, Реј Мекговерн, Тони Шафер и т.н. типови. И да оставиме на страна фактот што украинците пратија у отпад на топење цела опрема од советско време и 80% од НАТО донираната опрема. Заедно со тие возила гинела и војска најверојатно. Да баталиме и мобилизација на дечурлана, болни луѓе и на начин на кој се одвива.
Автоматски споено мислење:

Харков е повеќе од пола руски град у секоја смисла, кој е практично под заложништво на нацистичка орда под контрола на ЦИА и британците. Како да го изведат тоа....што мислиш ти дека ќе биде најефикасно?
Ако немаш доказ зошто тврдиш?
Си ме видел јас да тврдам глупости без да ги поддржам?
За мене темава е место каде треба да дебатираме и да споделуваме информации. Не е за да измислуваме информации и да шпекулираме со рандом проценки. Ќе грешиме по некогаш ама не треба да биде намерно.

Кога завземаш страна правиш се да ја оправдаш својата страна и да ја оцрниш другата. Тоа не е дебата, туку услуга на непријателот. Застануваш во редот испрани мозоци

Ако е Харков повеќе од пола руски, можеме да се сложиме дека Тетово е повеќе од пола албански. Исто ли треба да постапиме и за Тетово како за Харков?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Леле јунак, го спореди Бахмут со Фалуџа... Браво.

Чисто ради информација, америте имаа апсолутна надмоќ во воздух, техника и број на трупи, слободно искористи ја Вики за извор.
Фалуџа ја бранеше лесна герилска пешадија чие најтешко оружје е РПГ7. Ниту Џавелин, ниту Карл Густав, ниту оклопни транспортер, ниту тенк, ниту рути за снабдување, ниту служби за разузнавање имаа. Немаа комуникации Старлинк, беа константно блокирани од џемери, немаа болници, евакуациски протоколи, ниту структура, команда, или инфраструктура. Имаа кози за ебавање и опиум.

Тешки филмови ве маваат, па руси со амери ќе споредувате. Најглупиот маринец во САД има радио поскапо од две руски плати, ноќен визир што нема ни спецназ и слобода да повика бомбардер во било кое време и авторитет да бомбардира што сака. Русите чизми немаат, ќе ми ги споредуваш со Фалуџа.
Генерале, и со такво радио изгубија од козари и земјата ја вратија во среден век.

#democracy #freedom #america #usa #justice #equality
Taliban bans girl students from attending school beyond third grade

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.374
Поени од реакции
5.008
Па нели русите биле зафатени у украина како сеа најдоа време и за во Африка?
Понекогаш стварно треба човек се детално да објаснува.
Менување влада во рандом Афричка држава е политичка или економска работа. Плус стотина платеници.
Ако на пример, хипотетички, Кина размести стотина илјади војници на границата со Русија, Русите нема да можат да одговорат, бидејќи се зафатени во Украина.
Ако некоја земја битна за нив, како Сирија е нападната и побара помош, Русија нема да биде ефективна како што би била без судир со Украина.

Kajgana Shop

На врв Bottom