Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    285
Ова не го знаев до сега.
Пред година дена Медицинска пластика на влез во Тетово го има купено Лидл. Исто така и кај мостот во Сараќино купен е голем простор за магацин на Лидл.
Информацииве од каде ти се?
Автоматски споено мислење:

Според неофицијални информации, тие веќе вработиле кадар на клучни позиции, а обуката за нововработените главно се спроведува во продавниците на Лидл во Бугарија, а на некои локации во Хрватска и Германија“ пишува Б92.
За ова мислам дека и јас сум слушнал дека ги носат во Бугарија на обука. За Хрватска и Германија не дум слушнал.

Информацииве од каде ти се?
Автоматски споено мислење:

За ова мислам дека и јас сум слушнал дека ги носат во Бугарија на обука. За Хрватска и Германија не дум слушнал.
Од луѓе

Sent from my phone using Tapatalk

Stanuva Interesno so platite po marketite. Ocigledno nema dovolno rabotnici, pa golemite marketi se natprevaruvaat koi ke dade pogolema plata I podobri uslovi.

Vo momentov ne se Kam najveke, tuku Stokomak... Pred mesec dena imase, KAM tretpat godinava ja zgolemile platata, prodavacka so iskustvo, plata 31.000. Po nekolku dena, Stokomak pusta info plata 32.000. Plus staz... Kam kacuva K15 na 37.000, Stokomak na 39.000....

Ke vidime kako Lidl ke go sledi trendot koga ke pocne so rabota
Ако ти се точни овие информации со зголемување на платите во Кам и Стокомак а им фалат работници се поставува логичното прашање зошто вработените во Веро кои во моментов зимаат максимум 22000 денари и се најслабо платени од сите останати маркети не напуштаат од таму затоа што разликата во плата е минимум 9000 денари што не е малку.

Ако ти се точни овие информации со зголемување на платите во Кам и Стокомак а им фалат работници се поставува логичното прашање зошто вработените во Веро кои во моментов зимаат максимум 22000 денари и се најслабо платени од сите останати маркети не напуштаат од таму затоа што разликата во плата е минимум 9000 денари што не е малку.
Зошто се луѓе во години , не се замараат да бркаат пари , не се амбизиозни , чекаат пензија , комфор зона и сл.

Зошто се луѓе во години , не се замараат да бркаат пари , не се амбизиозни , чекаат пензија , комфор зона и сл.
Во таков случај тогаш на Веро ситно му се бројат деновите до затварање бидејки чим таму се луѓе во години по нивното заминување во пензија нема да ги наследи помлад кадар бидејки тој помлад кадар на кој му требаат повеќе пари ќе си работи во останатите маркети кои во моментов даваат повисоки плати.

Дечко ЛИДЛ е во класата на Кам и Стокомак. Секој што мисли поинаку се лаже. Кога во маркетот робата на полиците е во кутијата. Кога немаш штанд за сувомеснати и млечни производи на мерење, како во Тинекс, Веро или Рамстор тогаш тоа се вика дисконт маркет. Во таа класа спаѓа и Лидл. Не сум ти јас крив што подалеку од Грција и Србија ме си отишол во животот. Инаку навистина секоја недела има разно-разни недели а понекогаш и саботи.:pos:
:pos: :facepalm:
Далеку над е Лидл во споредба со Стокомак и Кам кога зботеме за квалитет. Во однос на цена ќе бидат исти.

Во таков случај тогаш на Веро ситно му се бројат деновите до затварање бидејки чим таму се луѓе во години по нивното заминување во пензија нема да ги наследи помлад кадар бидејки тој помлад кадар на кој му требаат повеќе пари ќе си работи во останатите маркети кои во моментов даваат повисоки плати.
Или смена во генерации на овие што сега работат во кам и стокомак кога ке им падне гзот ке си бараат полабава работа а каде ако не во маркет и тоа на каса во веро :D

Не би рекол дека на Веро ситно му се бројат деновите, затоа што се уште си има луѓе кои пазарат таму.
Конкретно на пример Верото што е во ГТЦ има секогаш гужва и редици на каса, исто така и Верото кај АМСМ.

Мене на пример Веро ми е поблиску од Кам и Стокомак и некогаш кога премногу ме мрзи, идам у Веро :)

Мене Веро ми е маркет за кога треба конкретно и добро да се испазари храна. Поскап е Веро ама знаеш дека повеќето работи од храна се од фирми кој често се присутни на реклами, повеќето ги знаат, повеќето ги имаат пробано и од една фирма ќе најдеш повеќе врсти. Пример е паста за заби Colgate кој во Веро ќе најдеш повеќе врсти а во Кам 2 или 3 можеби.

Мене Веро ми е маркет за кога треба конкретно и добро да се испазари храна. Поскап е Веро ама знаеш дека повеќето работи од храна се од фирми кој често се присутни на реклами, повеќето ги знаат, повеќето ги имаат пробано и од една фирма ќе најдеш повеќе врсти. Пример е паста за заби Colgate кој во Веро ќе најдеш повеќе врсти а во Кам 2 или 3 можеби.
Dobro, ne vi e glupo eden ist proizvod da go platis poskapo, ako znaes deka mozes I poevtino da go zemes? Razbiram nekogas incidentno da kupis, ama za redovno kupuvanje...
Zasto?
Zatoa sto ima poveke reklama?

Dobro, ne vi e glupo eden ist proizvod da go platis poskapo, ako znaes deka mozes I poevtino da go zemes? Razbiram nekogas incidentno da kupis, ama za redovno kupuvanje...
Zasto?
Не е тоа поентата туку да биде виден пред цела раја таму дека пазарува во Веро слично како што одат во Броз кафе седнати покрај тротоарот за пешаци за да бидат видени.

Не е тоа поентата туку да биде виден пред цела раја таму дека пазарува во Веро слично како што одат во Броз кафе седнати покрај тротоарот за пешаци за да бидат видени.
Pa da, toa e edno od objasnuvanjata... Ili posledno sto slusnav od covek sto redovno pazarel vo Vero, e deka "tamu se custvuval gospodin" (?)

Zasto?
Pa da, toa e edno od objasnuvanjata... Ili posledno sto slusnav od covek sto redovno pazarel vo Vero, e deka "tamu se custvuval gospodin" (?)

Човекот сака да си пазари у Веро, што го напаѓате? Генерално знаеме сите дека Веро е можеби поскап ама е поснабден и боље среден и организиран од Кам.

Човекот сака да си пазари у Веро, што го напаѓате? Генерално знаеме сите дека Веро е можеби поскап ама е поснабден и боље среден и организиран од Кам.
Ne, ne... Ne napagam nikogo, samo sakam da cujam razmisluvanje...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom