Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.515
хахахах, не знам за вакви работи, ми излезе на фбДаваат ваучер од кликни јади за ова?![]()

хахахах, не знам за вакви работи, ми излезе на фбДаваат ваучер од кликни јади за ова?![]()
Не дека им е лоша стратегијата, ако сакаат да ја заживеат таа компанија/идеја мора вака.
Јас објавив ми ги избришаа објавите зашто имав некои непожелни зборови т.е "срање компанија", тешко срање им е страната. Барем да ми дадеа да поправам, цел текст пишував за џабе.Не дека им е лоша стратегијата, ако сакаат да ја заживеат таа компанија/идеја мора вака.
Епа затоа ќе молат и ќе даваат ручеци, ако веќе решиле да градат ваков бизнис треба да биде транспарентно, не да изиграваат шерифи.Јас објавив ми ги избришаа објавите зашто имав некои непожелни зборови т.е "срање компанија", тешко срање им е страната. Барем да ми дадеа да поправам, цел текст пишував за џабе.
Стварно страшен дефицит на огласи за вработување.Linkedin(Skopje/.mk), vrabotuvanje, kariera, jobi, joberty...
Од денес ке почнам по сајтовите за remote jobs + директно на сајтот на фирмите да видам да не стои по некоја отворена позиција.
Од нив ни 2 000 нема да запишат втора година.4000 нови студенти на Финки годинава, а огласи за работа на прсти се бројат, страшна работа.
Ама колку години имаш искуство? 5+ сигурно, ако не и повеќе. Кај мене вака е:Ја трипам тогаш, пошто огласи не ни пратам многу многу, ама ми пишуваат често на Linkedin, ова е од последни два месеца
Прегледај го приврзокот 385184
не е ко во златните времиња, ама не е дека нема отворени позиции. Некои позиции се отворени со месеци и нема човек за нив.
нели СоПро од Ендава примија напуштениСопро отпуштиле 50 луѓе. Маркетери, девњлопери, тестери, продукт проект менаџери. Од се по нешто. Скоро сите јуниори.
Pluralsight види мислам дека имаа попусти сега или евентуално Udemy да си купиш курс конкретно за тоа што ти треба за 10 - 15 долари.Malku sum offtopic, ama gledam aktivna e temava, pa da prasham tuka.
Ok mi izgleda Datacamp kako platforma, za da podobram znaenje / vestini za programiranje,
primena vo data analytics i energy engineering (ne menjam struka, ne baram forhend bekhend pozicija)
Прегледај го приврзокот 385577
Imam odraboteno pocetni moduli od ovie prethodno, i izgleda ok kako za mene, malku e bavno, ama sepak za nekoj so ne e vo programiranje izgleda ok.
Prasanja:
1. Dali nekoj koristel Datacamp od mkd ili so VPN (primer Indija, Banglades nesto), dali ima razlika vo pretplata po zemji?
2. Dali znaete nekoja slicna platforma, da e poeftina ( i dobar YT kanal bi brkal rabota za start)? Mi treba za koristenje vo data science, ne drugite primeni koi se web design i ostanatite.