Сите дугови на Вардар се исчистени,тренерот на Србија би требало да е нов тренер
Ништо не погоди
Накратко:
1. Михо се повлекува, веќе нема да ина функции во Вардар, ќе советува од страна. Борко е нов извршен директор, Столе ќе биде помошник на Бутинот кој останува тренер. Столе ќе биде координатор на младинските школи. Емил Угриновски (Неуромедика) е нов претседател.
2. Се најавува влез на уште неколку помали фирми кои ќе помогнат да се одржува клубот. Михо уште еднаш нагласи дека ниту еден од тие што ветувале дека ќе помогнат, не помогнале. Дури 60 фирми го одбиле за спонзорство. Ништо спектакуларно, истите прикаски за мали деца. Ќе се насочеле на млади школи, ќе сме ваделе играчи бла бла. Ќе се реотвореле академиите по градовите од времето на Самс. На младинци ќе била главна некоја од РК Рисови, кои ќе се споеле со нашата школа. На пионери ќе бил Кире Атанасовски. Без битолчанец не бидува екипа
3. Околу засилувањата и заминувањата.
Засилувања: Стефан Петриќ (лев/среден бек), Марко Срдановиќ (лево крило), Матија Николиќ (лев бек/среден бек), Нилтон Мело (лев бек), Ансер Родригез (лев бек) и Косуке Јашухира (среден бек).
Сите засилувања се потпишани на 2+1 година.
Заминувања: Талески, Манасков, Моралес, Добрковиќ, Дутра.
Во однос на тоа што не беше потврдено, а го знаевме, ги потврдија заминувањата на Добрковиќ и Манасков. Борко по мене даде една глупа изјава во која рече дека процениле дека Срдановиќ е подобар избор за лево крило од Деки. Прелоша изјава, за мене заминувањето на Манасков е катастрофа во ситуацијава.
Не ги спомена Чувара и Велко Маркоски, али гледам по порталиве и тие ги пишува за заминати. Останатите ќе останат.
Тимов во моментов е само со Јагуриновски на десен бек, така што ваљда ќе се носат уште играчи. И леви крила ни се Срдановиќ и Стојановски...
4. Побараа поддршка од јавноста и од навивачите. И они ќе продаваат сезонски карти од 1000 денари.
5. Долгот НЕ Е ИСПЛАТЕН во целост, ама ехф немало да ни прават пречки во иднина за настап во Европа.
Како и секогаш, не сум оптимист