ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
До сега немам видено играч на 20 години, кој има муда свесно да "пушти" 4 сет, и да отиде во 5 лабаво против играч од типот на Ноле и неговите рекорди на 5 сета а да не спомнам број на слемови и ШТО се случи во првиот и на RG.

Никаква емоција на лице на му се виде кога изгуби 4 сет, тоа беше моментот кога сфатив дека е или би требало да е категорија со најдобрите на сите времиња, да не збориме колку ризични поени изигра во клучни моменти, и колку агресивно и тоа на 2 сервис, капа доле.

Ништо правеше ти се гледа со кого си правел паралели доволно е,врати се кај тој постот и прочитај што си пишувал тие 2-3 страни ќе се присетиш убо ти пишаа таму пази зашто мислењата стојат,незнам што се напна коа факт е дека згреши околу него прочитај се себеси. Јас те запамтив зашто беше многу самоуверен ниту сум некој што е активен на темава ама во око ми влезе напишаното твое тогаш.
aman be prijatel,sho si napnal.Ok,pishav deka Alcaraz 3-4 godini nema da osvoi slem.Toa mislenje sum go proektiral so ocekuvanje na aktivno prisustvo na Nadal i Djokovic.Na USO Djovak ne igrashe.Za Rafa znaeme.Nejse,eve relevantno,so prisustvo na Djovak go osvoi Wimby posle godina ipol.I jas pak go zboram istoto,poleka,ima vreme,da ne e kako Dominik Tim.Za kakva samouverenost zborish.Samouverenost e eve,ti,sega da kazesh,ostavam 1000 ojra,deka Carlos osvojuva USO.Krajno,vrati se dve tri strani ponazad,osvoi Wimby,kazav deka sum zgreshil za nego,deka nenormalno brzonse prilagoduva na podlogite,uchi,ama sepak,poleka,daleku e od sporedbi so Rafa i Djovak.Ima ushte mnoooogu pat za odenje
Автоматски споено мислење:

До сега немам видено играч на 20 години, кој има муда свесно да "пушти" 4 сет, и да отиде во 5 лабаво против играч од типот на Ноле и неговите рекорди на 5 сета а да не спомнам број на слемови и ШТО се случи во првиот и на RG.

Никаква емоција на лице на му се виде кога изгуби 4 сет, тоа беше моментот кога сфатив дека е или би требало да е категорија со најдобрите на сите времиња, да не збориме колку ризични поени изигра во клучни моменти, и колку агресивно и тоа на 2 сервис, капа доле.
istiot toj igrach pred samo 40 dena labavo se shlogira vo finaleto.Pretpostavuvam i toa nikad ne si go videl.I togash nemashe nikakvi emocii.Daj ne se glupirajte,ne si Homer pa da pishuvash epovi ebate belja,patetiki,labavo pushtil chetvrti set.Kaj gi vadish tie gluposti,alal da ti e.Odigra mashki maliov, rizikuvashe so poagresivna igra,mu vlegoa nekolku bitni udari,tolku,sho tie Ilijadi i Odisei.Da ne go kiksneshe volejot Djovak vo vtor gem,peti set,kojznae kakov luzer ke go pravevte Alcaraz

Последно уредено:

Не сакам да му одземам ништо од успехот на Алкараз, ама лично мое мислење е дека доколку двајцата играа на врвот на својот тенис, дека моментално, Новак има повисоко ниво на тенис. Алкараз успеа да го одржи тоа свое ниво на тенис по првиот сет, додека кај Новак беше од блата до злата формата низ целиот меч. 2 грешки во тај брејкот кои почетник нема да ги направи.

Пишав и претходно, Алкараз има психа да биде наредното големо нешто во светот на тенисот.

aman be prijatel,sho si napnal.Ok,pishav deka Alcaraz 3-4 godini nema da osvoi slem.Toa mislenje sum go proektiral so ocekuvanje na aktivno prisustvo na Nadal i Djokovic.Na USO Djovak ne igrashe.Za Rafa znaeme.Nejse,eve relevantno,so prisustvo na Djovak go osvoi Wimby posle godina ipol.I jas pak go zboram istoto,poleka,ima vreme,da ne e kako Dominik Tim.Za kakva samouverenost zborish.Samouverenost e eve,ti,sega da kazesh,ostavam 1000 ojra,deka Carlos osvojuva USO.Krajno,vrati se dve tri strani ponazad,osvoi Wimby,kazav deka sum zgreshil za nego,deka nenormalno brzonse prilagoduva na podlogite,uchi,ama sepak,poleka,daleku e od sporedbi so Rafa i Djovak.Ima ushte mnoooogu pat za odenje
Автоматски споено мислење:

istiot toj igrach pred samo 40 labavo se shlogira vo finaleto.Pretpostavuvam i toa nikad ne si go videl.I togash nemashe nikakvi emocii.Daj ne se glupirajte,ne si Homer pa da pishuvash epovi ebate belja,patetiki,labavo pushtil chetvrti set.Kaj gi vadish tie gluposti,alal da ti e.Odigra mashki maliov, rizikuvashe so poagresivna igra,mu vlegoa nekolku bitni udari,tolku,sho tie Ilijadi i Odisei.Da ne go kiksneshe volejot Djovak vo vtor gem,peti set,kojznae kakov luzer ke go pravevte Alcaraz

Па тоа што имал "колапс" а се врати е уште поимпресивно, као демек аргумент требаше да ти е тоа? Лол

Ноле беше помалце сигурен и со повеќе тензија на лице од детево, јас не сум го гледал тоа кај скоро никој дури и Надал/Ноле/Фед ја немаа таа сигурност на тие години.

Па тоа што имал "колапс" а се врати е уште поимпресивно, као демек аргумент требаше да ти е тоа? Лол

Ноле беше помалце сигурен и со повеќе тензија на лице од детево, јас не сум го гледал тоа кај скоро никој дури и Надал/Ноле/Фед ја немаа таа сигурност на тие години.
pa sme gledale izgleda razlichen mech.Alcaraz vcera kolku praeshe muabet sam so sebe i so negovata loza posle poenite,i kako se dereshe,jas ne sum go gledal do sega.
Sho ti e poentata so tie nebulozi ,,labavo go pushtil cetvrtiot set,,.Ok e,Alcaraz go nadigra Djovak,pokaza hrabrost,odigra rizichno na reshavacki poeni,mu vlegoa,ama stoi faktot deka Djovak go imashe mechot vo svoi race,i kaj set topkata vo taj brejkot,i kaj volejot na brejk poen vo peti set.Ja isposra,tolku.Nema potreba od epski prikazni

pa sme gledale izgleda razlichen mech.Alcaraz vcera kolku praeshe muabet sam so sebe i so negovata loza posle poenite,i kako se dereshe,jas ne sum go gledal do sega.
Sho ti e poentata so tie nebulozi ,,labavo go pushtil cetvrtiot set,,.Ok e,Alcaraz go nadigra Djovak,pokaza hrabrost,odigra rizichno na reshavacki poeni,mu vlegoa,ama stoi faktot deka Djovak go imashe mechot vo svoi race,i kaj set topkata vo taj brejkot,i kaj volejot na brejk poen vo peti set.Ja isposra,tolku.Nema potreba od epski prikazni

Не можам да куцам долго, Ноле изигра во 4 не дека овој му поклони, ама свесно се откажа после брејкот како Ноле претходно исто, тоа е целиот момент.

Не можам да куцам долго, Ноле изигра во 4 не дека овој му поклони, ама свесно се откажа после брејкот како Ноле претходно исто, тоа е целиот момент.
e znachitelno razlichno zvuchi sega prijatele.
Najverojatno,i prviot mu go pushti .
Shala

дека моментално, Новак има повисоко ниво на тенис.
Јас и нешто не сум убеден во ова, а не сакам ниту малце да го дискредитирам Новак. Ако го земеме во обзир цел Вимблдон, Новак за негови стандарди беше поприлично млитав против Рублев, против Синер во третиот сет, против Хуркач иако Хуркач играше стварно ненормално добро, против Томпсон исто рѓав, така да моменталното ниво на Новак не сум убеден дека е поголемо од она на Алкараз, што се виде и во финалето. Сеа да не ми се набаци некој, ова се нијанси, навикнати сме Новак да го гледаме на ненормално високо ниво без грешка така да од таму и заклучокот. А дури и да не сум во право, послабото издание на Новак во финалето е исклучително заслуга на Алкараз кој направи Новак да се осеќа неудобно на терен. Во минатото сме сведочеле на милион мечеви каде што Новак е под огромен притисок и игра за нијанса послабо од противникот ама во клучните моменти е ѕид и така го добива мечот. Е сега тоа беше Алкараз, што е доста добро за тенисот, доста беше од мочање од Новак, Рафа и Фед врз останатите од турот и познати исходи од пред да започнат мечевите. Мечов иначе ме потсеќаше малце на финалето 2019 каде Федерер имаше и меч топки и повеќе освоени поени а го загуби мечот.

Микаел Имер 18 месеци суспензија од тенис поради игнорирање на допинг проверките.
Сепак , поголема трагедија е поразот на Калин на фјучерсот во Австрија од 500 места полошо рангиран играч.
Треба ептен да работи на физичката спремност Калинчо.

Има 2 логични причини за ова:
1. Да земе пари за настап, зашо ако предаде пред меч нема да земе пари за тоа коло.
2. Да проба да влезе како лаки лузер, зашо ако предаде пред меч нема да може да кандидра за лаки лузер, а вака со барем еден одигран поен и предаден меч му се рачуна како пораз.

Третата опција е некакво си местење кое ми нема смисла зашо е одигран само 1 поен...

Има 2 логични причини за ова:
1. Да земе пари за настап, зашо ако предаде пред меч нема да земе пари за тоа коло.
2. Да проба да влезе како лаки лузер, зашо ако предаде пред меч нема да може да кандидра за лаки лузер, а вака со барем еден одигран поен и предаден меч му се рачуна како пораз.

Третата опција е некакво си местење кое ми нема смисла зашо е одигран само 1 поен...
Зар и у квалификации за главен жреб лапаат некој денар?

Зар и у квалификации за главен жреб лапаат некој денар?
Да. Кој би се пријавувал иначе за квалификации? :D Сеа јбг не се некои суми ама на некого му значат. Мада овде мислам дека предничела можност како лаки лузер да влезе у главен ждреб. Инаку на слемови ако предадеш у тек на меч пола од сумата ја добиваш, не цела. Не знам како е на АТП турнирите, можда е исто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom