Хорор филмови

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Јака идеја, просечна екранизиација,едитинг па и фотографија. Но пред се, со исклучок на главната улога исто така просечна глума...Далеку далеку (светлосни години) е тој филм во споредба со Хеловин! ејј!! Џон Карпентер.... со Пила го спoредуваат :pos:
Па видиш не за џудо продуцентиве се изненадени..:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Па видиш не за џудо продуцентиве се изненадени..:)
Маркетинг- поголема достапност, реклами, hype, промоции...деца кои се палат на просечни филмови и слично. Да беше сега направен Хеловин ќе имаше едно 5x повеќе профит направено. Како и да е останува фактот дека невкусот или во овој случај просечноста владеаат во последниве 10-на години во филмската индустрија :(

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Маркетинг- поголема достапност, реклами, hype, промоции...деца кои се палат на просечни филмови и слично. Да беше сега направен Хеловин ќе имаше едно 5x повеќе профит направено. Како и да е останува фактот дека невкусот или во овој случај просечноста владеаат во последниве 10-на години во филмската индустрија :(
Видиш тука се согласувам со тебе...комерцијализацијата го прави успехот поголем,многу просечни филмови заработуваат повеќе од заслуженото ради имињата во нив или заради добрата промоција.Башка сега многу поголеми пари се вртат во филмската индустрија,да може да се прикаже заработката во денешна вредност дискутабилно би било колку Пила би надминала хорор класици како Ноќ на Вештерките или A Nightmare on Elm Street

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Видиш тука се согласувам со тебе...комерцијализацијата го прави успехот поголем,многу просечни филмови заработуваат повеќе од заслуженото ради имињата во нив или заради добрата промоција.Башка сега многу поголеми пари се вртат во филмската индустрија,да може да се прикаже заработката во денешна вредност дискутабилно би било колку Пила би надминала хорор класици како Ноќ на Вештерките или A Nightmare on Elm Street
Yep, you got that right..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Suspiria, благодарени на Psyside.

Мислам, ако сте по класици, језиви музика и морбидни атмосфери. Ако сте по Wrong Turn, тогаш, не.

Член од
5 август 2007
Мислења
113
Поени од реакции
5
Orhan, The Haunting in Connecticut , Fragile,The craziest,The unborn ... доста добри хорорчиња се

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Wot,погледни го неговото второ ремек дело Profondo rosso . Кога сме кај Италијанските хорор режисери да ги споменам и Mario Bava и Lucio Fulci , имаат доста интересни, морничави хорор филмчиња

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Wot,погледни го неговото второ ремек дело Profondo rosso . Кога сме кај Италијанските хорор режисери да ги споменам и Mario Bava и Lucio Fulci , имаат доста интересни, морничави хорор филмчиња
Will do. Ретко давам шанса на нешто не-американско и се страмам поради тоа.
Разгледав низ интернет оцени и слично, и наидов на доста позитивности. Ќе го погледнам и Profondo rosso некоја вечер. Фала. :smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Oва е хорор филм кој МОРА!! да се изгледа.

anaxilea

MUFF CABBAGE
Член од
12 јануари 2009
Мислења
93
Поени од реакции
61
не сум сигурна дали е спомнат (cba with reading) The Grudge, има 3 дела, јапонска и американска верзија, јапонската е по creepy ама не верувам дека е најстрашен lol...
кај silent hill многу беа страшни звуците но не и филмот,ама дефинитивно не сум horror movie lover

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ќе сака некој да ми каже дали го има гледано The Human Centipede?
Филмов на трејлер ми личи премногу извитоперено и болно, па некој ако го гледал нека каже дали би вредело да седнам пред ТВ за филмов.

T

Tetro

Гостин
Ќе сака некој да ми каже дали го има гледано The Human Centipede?
Филмов на трејлер ми личи премногу извитоперено и болно, па некој ако го гледал нека каже дали би вредело да седнам пред ТВ за филмов.
Психолошки трилер ми изгледа. Вреди да се погледне, еве трејлер

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Психолошки трилер ми изгледа. Вреди да се погледне, еве трејлер
Го гледав трејлерот. Мислев ако го има некој гледано да ми каже дали е напнат цело време ко на трејлерот, или ставени се таму the best moments па да не го гледам за џабе.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
^Ми се чини добар од трејлерот,изгледа треба да се погледне...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Го гледав трејлерот. Мислев ако го има некој гледано да ми каже дали е напнат цело време ко на трејлерот, или ставени се таму the best moments па да не го гледам за џабе.
Aко сакаш да повратиш (буквално) на сред филм гледај го! :pos:

Доколку сакаш добар хорор, напнат со огромна тензија во него, пробај со овој или oвој.

Kajgana Shop

На врв Bottom