Klinton
wanna BOMB?
- Член од
- 11 април 2010
- Мислења
- 2.827
- Поени од реакции
- 4.532
Таа зима наврна толку многу снег што децата се качуваа по снегот и ми ја обраа кајсијата.Значи Бандераштвото се појави еден зимски студен ден во 2014. Оддеднаш во Украина под тешко Руско влијание, помочу трикова и црне маџије, се појавија пронацистички движења онака истренирани паднаа од небо. И преку ноќ низ небото се рашири анти-руски сентимент, наверојатно епидемија дојдена од Полска преку северните ветрови. BTW, дедо мраз таа година дојде порано, ми текнува како на сон.
Бандераштвото е таму од пред 90 години, што ти е поентата?
Јас не навивам, вие тврдите дека навивам, можеби во вашите очи така изгледа. Ама тоа е БЦ наратив, ако не сте со нас сте против нас.Ако си е башка зло тогаш не знам како тоа им замеруваш на „проруските навивачи“ на темата, а истовремено си навивач од спротивниот табор.
Двојни аршини се во прашање.
Јас сум отворен да разговараме за САД зулуми и НАТО зулуми во секое време. Нема јас да ги бранам. Дај да изнесеме факти на маса и да развиеме дискусија, не да навиваме.
Јас не го кријам фактот дека НАТО ја присили РФ на инвазија, тоа е факт, го криел јас или не. Јас ја критикувам РФ што наседна на финтите на НАТО па изврши инвазија.
На РФ не и е од интерес директно да учествува во војна на сопствена граница, да прави непланирани мобилизации, да исцрпува воени резерви а за возврат да добива рушевини како Бахмут, што сега треба да ги брани.
Од друга страна на НАТО секогаш му одговара да си води прокси војна со РФ. Си тестираат оружје, си штанцаат паричиња, гинат православни и чечени. Убаини е тоа за НАТО, двете најголеми армии во Европа се тепаат до трт.
РФ наседна на сето ова, затоа ја критикувам. Од стожер на безбедносен баланс, контратежа на злото, стана агресор и пејпер тајгер. Нема назад
Не е во ред да ми пикаш зборови во уста. Си кажав како ја гледам јас ситуацијата. Грешел или не, тоа е мојата перспектива и мислење. Во име на дискусијата докажи го спротивнотоАналогијата е твоја. Не може да е грешна бидејќи сега го менуваш правецот на дискусија и зборуваш за наратив (кој во секоја војна е различен и даден како причина за истата), но наративот се менува бидејќи историјата ја пишуваат победниците. Еве денес во учебниците во Северната вукојебина не се изучува дека тоа биле терористи што не нападнаа.
Остави го наративот, фактите се битни.
Една приказна не ја прави другата невистинита. Тоа се човечки судбини.Не знам и јас другар ти дали е милионер па никој не го дира или е од некој побогат слој.
ИАКО, секојдневно гледаш клипови по нет како по комбиња се прибирани за присилна мобилизација, како и читаш вести дека нема гробни места веќе па се копаат нови.
Ти имаш другар, јас имам контакти со преку 20 лица очи во очи и на лична основа, сите избегале од војната, сите беа жени... дали 5% (тоа се побогатите што си дојдоа со џипови, со злато на себе, со брендирана облека) се тука комплет преселени, на останатите мажите и фамилијата (родители и слично) им се во Украина - тука се само жените и СИТЕ без исклучок во рок од година дена имаат нови врски, бракови, подуени стомаци од Германци, Романци, Турци и слични, небитно, како се снашле така.
Така да, нема да земам дека твоето со пријателот е лажно претставување бидејќи не сме деца да си кажуваме бајќи ама и ова ти е од прва рака контакти и ти го кажувам како факт.
Депопулација и демографска катастрофа му донесе НАТО со борењето до последниот Украинец, од тоа нема назад.
Другар ми вика дека има забрана за излез од државата и дека немаат одмори, укинати им се. Добил регрутациски картон, го прегледале, го обучиле еден месец, има служено претходно, и му кажале дека на повик мора да биде достапен и спремен за 24 саати. На три месеци оди на стрелиште по еден ден и ноќ, гаѓа денски и ноќно и пак си оди дома.