Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ama mladinski kategorii be Io, ne za nasive, nema ni logika toa so edni pravila vo liga so drugi vo LS, baska sto ova pravilo rapidno ke go smeni stilot na igra.
Па добро сум се избрукал овде, свака част :pos:

Три дена ме мачи правилото а нигде не видов дека ќе го тестирале во младински лиги. Нека кршат глава, не ни требало толку значење да му се даде во медиумите.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.811
Милинковиќ Савиќ се жали дрка никој не го побарал. Шо сака батето, 40 милки да се истресе некој у ќеш колку шо бара газдата негов, а има уште една година од договорот. Ќе си остане у лацио изгледа.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.021
Поени од реакции
9.721
После носењето на Фратези, интензивни муабети има и за Переира како слободен играч, што како замена за Гаљо и 6та опција е одличен моментално. Исто така се збори и дека Самарџич е се уште опција покрај Фратези, но мали се шансите за тоа, да бидеме реални. Следен фокус би рекол ќе им е враќање на Лукаку и се надевам нема Онана да го истоварат.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.963
Поени од реакции
45.203
После носењето на Фратези, интензивни муабети има и за Переира како слободен играч, што како замена за Гаљо и 6та опција е одличен моментално. Исто така се збори и дека Самарџич е се уште опција покрај Фратези, но мали се шансите за тоа, да бидеме реални. Следен фокус би рекол ќе им е враќање на Лукаку и се надевам нема Онана да го истоварат.
Abe kakov Pereira, da ne bide on toj sto ke dojde posle Fratesi i da se slikame. Kako bez broz a so Fratesi (igra kaj sto se hakan i barela) plus Pereira ke sme bolji od lani, pa poslabi sme osven sto klupata e bolja ama startnata trojka ne.

Neka dojde ovoj ako se zeme uste eden za sredina, dali Samardzic, Kamada nebitno, kaj so ovoj mrtviov cigan, ke se usrekime i ke zaglavime so uste edno vtororazredno, nakaj treto, nebitno starche naredni 2 godini.

Neka ispusat kur ako toa ni go dostavat u sredina.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.021
Поени од реакции
9.721
Abe kakov Pereira, da ne bide on toj sto ke dojde posle Fratesi i da se slikame. Kako bez broz a so Fratesi (igra kaj sto se hakan i barela) plus Pereira ke sme bolji od lani, pa poslabi sme osven sto klupata e bolja ama startnata trojka ne.

Neka dojde ovoj ako se zeme uste eden za sredina, dali Samardzic, Kamada nebitno, kaj so ovoj mrtviov cigan, ke se usrekime i ke zaglavime so uste edno vtororazredno, nakaj treto, nebitno starche naredni 2 godini.

Neka ispusat kur ako toa ni go dostavat u sredina.
и јас би го бирал Самарџич или Камада, само не верувам дека тоа ќе испорачаат.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.400
Поени од реакции
113.902
Kako bez broz a so Fratesi (igra kaj sto se hakan i barela) plus Pereira
Како и лани бро, пола сезона не играше Броз. Сегде може да игра Фратези, Хакан ќе игра на позицијата на Броз, а Фратези лево во сТредина. А еве едно прашање, ако Фратези испадне трансфер ко Барела што правиме, подобри сме или не? Михтаријан, евентуално Переира ако го земат нели, Аслани е ок од клупа, мада ја сум за уште еден да земат за ротација во средина, како Аслани некој што ќе ќути и што не јаде леб.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.963
Поени од реакции
45.203
Како и лани бро, пола сезона не играше Броз. Сегде може да игра Фратези, Хакан ќе игра на позицијата на Броз, а Фратези лево во сТредина. А еве едно прашање, ако Фратези испадне трансфер ко Барела што правиме, подобри сме или не? Михтаријан, евентуално Переира ако го земат нели, Аслани е ок од клупа, мада ја сум за уште еден да земат за ротација во средина, како Аслани некој што ќе ќути и што не јаде леб.
40 utakmici izigral Broz lani, sto znaci Inter izigrale 80, da ne navlagam u toa deka u liga krenavme forma i imavme rezultati on koga se vrati, odnosno vleze u forma poasalno zasto na pocetokot posle povredata bese los, so nego i bese napravena serijata na dobri rezultati sto ni obezbedija LS plasman, bukvalno se poklopi istata so negovoto vrakanje.

Ne bladaj stek, Hakan moze da pokriva na toj del od teren ama ko prvo, nikad ne ni igral na toj del od terenot jer ne e toa negova pozicija, pozicija koja bara 1 ton iskustvo, incidentno ke dostavi, na dolg rok tesko, narocito koga se branime zasto i inercijata ke go vodi Hakan napred, cel zivot igral napred, nikad, apsolutno nikad nema da moze da go dostavi u odbrana ona sto Brozovic go pravese.

A istovo vazi i za gradenjeto na akcii, mnogu podobro toa go pravevme so Broz otkolku so Hakan, odnosno, Hakan na toj del od teren e polos od Broz i ne se teshi deka ok e ajde, ke go zamenel ovoj, kurac ke go zameni, poslabi sme momentalno tamu i potrebna nie uste nekoja opcija plus u sredina. Ako ti mislis deka so zaminuvanjevo na Broz a doaganjevo na Fratesi, Inter ima podobra sredina, idi glej si tamu karling ne kur me zamaraj veke za ovoj sport.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.859
Поени од реакции
23.227
Објавен распоредот за наредна сезона.
Први пет утакмици :

1ª giornata | 20 agosto 2023 INTER-Monza

2ª giornata | 27 agosto 2023 Cagliari-INTER

3ª giornata | 3 settembre 2023 INTER-Fiorentina

4ª giornata | 17 settembre 2023 INTER-Milan

5ª giornata | 24 settembre 2023 Empoli-INTER

Serie A 23/24, il calendario: Inter-Monza alla 1ª giornata | Inter.it

Член од
18 март 2022
Мислења
269
Поени од реакции
936
Член од
23 август 2010
Мислења
39.400
Поени од реакции
113.902
40 utakmici izigral Broz lani,
На колку бил стартер? 38 во лига, 13 во ЛШ, во куп ме мрзи да бројам 5 или 6, значи 56-7 утакмци севкупно, од кои на 40 настапил. На колку од 40 бил стартер? Не знам, сериозно прашувам а ме мрзи да проверувам. Имам чувство ради некои текми што седеше на клупа дека повеќе време отсуствуваше.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.859
Поени од реакции
23.227
На колку бил стартер? 38 во лига, 13 во ЛШ, во куп ме мрзи да бројам 5 или 6, значи 56-7 утакмци севкупно, од кои на 40 настапил. На колку од 40 бил стартер? Не знам, сериозно прашувам а ме мрзи да проверувам. Имам чувство ради некои текми што седеше на клупа дека повеќе време отсуствуваше.
Ако се изземе првата сезона, минатата му беше најслаба по бројот на први 11 во Серија А и трета со најмалку минути вкупно.
Само за споредба, од 2018-9 до 2021-22 во Серија А, просек му е 2724 минути по сезона додека 2022-23 ја заврши со 1769.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.400
Поени од реакции
113.902
Ако се изземе првата сезона, минатата му беше најслаба по бројот на први 11 во Серија А и трета со најмалку минути вкупно.
Само за споредба, од 2018-9 до 2021-22 во Серија А, просек му е 2724 минути по сезона додека 2022-23 ја заврши со 1769.
Чек сеа Урко сакам да ми одговори за да победам во дискусијата, иначе знам дека му е најслаба оваа сезона. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom