Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Лукашенко и Пригожин се сега пријатели. Ме интересира у кој правец ќе иде нивното пријателство, да не се опијанат па Киев да го ослободуваат.
Пригожин е dead man walkin`....

Не знам колку време ќе успее Лукашенко да му гарантира безбедно зачувување на главата на раменици...

понавијачка изјава од ова здравје.
Како тоа „полека“ ги отпишува? Ако продолжи да ги отпишува со ова темпо, ќе бидат целосно отпишани до 2027?
Ако гледавме темпо на освојување:
1. во првиот месец темпото диктираше дека РФ ќе стаса во Париз за 4 месеци
2. во вториот месец темпото диктше дека РФ ќе стаса во Мариопол за 2 месеци
3. во осмиот месец темпото диктираше дека РФ ќе изгуби цели територии како Курск,Вороњеж, Белгород за 3 месеци
4. Додека го освојуваа Бахмут, со тоа темпо, РФ ќе го освои Киев во 2080г

Одбери си темпо и пукај си наратив
Со ова темпо до 2027 нема украинци да останат во Украина.

Западот полека ги отпишува Украинците:
"If Ukrainian forces are no more successful in the weeks ahead than they have been so far, Ukraine will not recapture all of its territory for 16 years," Washington Post columnist Graham Allison reported.

He believes that if the Ukrainians do not make significant progress over the summer, Western partners will "join the global south’s chorus calling for peace talks to begin.

"If Russia and Ukraine reach an agreement or a ceasefire, "expect all parties to declare ‘victory’" and "the world will celebrate the end of fighting and call that ‘peace."

@ukraine_watch
16 години?!?!?!

Што ќе правиме сами на темава 16 години без плачките на загрижениве НАТО миротворци ?!

Гнасна терористичка држава,се распаѓа по шавови пука на сите страни :) Немоќ и очај на курвата сатанистичка Путлер,пошто му го начука другар му Јожа до крајници..му изеба све што има со све поколенија.. фрустрација на најјако..

Гнасна терористичка држава,се распаѓа по шавови пука на сите страни :) Немоќ и очај на курвата сатанистичка Путлер,пошто му го начука другар му Јожа до крајници..му изеба све што има со све поколенија.. фрустрација на најјако..
Стрико, пак да не се опи пред коперација...

А тие 30 души на Вагнер што ги бомбардирале со ладна крв немаат некој да ги жали?!
Баш искрено се надевам дека е конечно време да службите се позанимаваат со некои акции и заткулисни игри…!
Конечно, значи и крајно на руски, последно…
Ако сега ја посерат… толку..
...лоша проценка на Вагнер, хеликоптерите немале оружје само го следеле конвојот на Вагнер, а овие воено „малку повеќе нервозни“ или поради Х саботирана соработка - ги удриле, со што дошол наоружан авион после падот на хеликоптерите, па и него го свиткале.

...лоша проценка на Вагнер, хеликоптерите немале оружје само го следеле конвојот на Вагнер, а овие воено „малку повеќе нервозни“ или поради Х саботирана соработка - ги удриле, со што дошол наоружан авион после падот на хеликоптерите, па и него го свиткале.
А ти го посведочи сево ова, или така кажаа пропагандните медиуми?!

(И да се разбереме, и двете страни водат страшно прљава пропагандна војна. Но во случајов нешто многу “смрди” во официјалнава приказна на Кремљ! Уште Сител фалеа на лице место од влегувањето во канцелариите на Вагнер!)

Едит:сега ми текна! Ни на медиуми не си слушнала, туку уствари ми ја прераскажуваш “прикаската” од Деки Берич! :facepalm:
Бог да чува и да брани..:facepalm:
Истиот Деки што ден претходно тврдеше како нема шанса да влезат во Ростов, како таму бил главниот штаб, како имало 100000 војска, како ќе ги згазеле…

За потоа да заборави на сето тоа, и да заборави дека има миљон слики и видеа како народот во Ростов се гушка и ги слави Вагнерци…
Ни глас од таа стоилјадна војска таму..

Последно уредено:

(И да се разбереме, и двете страни водат страшно прљава пропагандна војна. Но во случајов нешто многу “смрди” во официјалнава приказна на Кремљ! Уште Сител фалеа на лице место од влегувањето во канцелариите на Вагнер!)
Па доволно е да видиш што летала се бутнати. Ми-8 е транспортен хеликоптер, три такви бутнале. Авионот што е бутнат исто не може никаква закана да претставува. Само К-52 е хеликоптер што е бутнат, а претставувал закана за конвојот. И еден Ми-24 ко да видов на некоја листа, ама не сум сигурен. Иначе кога сме кај пропаганда, тргаа да го рушат Шојгу и Путин пошто нели им ја гранатирале базата, ти виде некаде видео, слики, некој доказ дека такво нешто имало. Од колоната после имаше едно видео, можда и поише работи се дешавале околу тие колони, ама се крие. Тоа дека смрди во официјалната приказна на Кремељ е точно, а нема ни да дознаеме што се се исподесило во тие 24 саати. Ама исто толку смрди и во изјавите на Пргожин дека бунтов им бил поради тоа што Шојгу не им давал муниција, го лажел Путин, правел грешки во војнава и слични приказни за мали деца. Му го скратија кешот, тоа го заболе, а не тоа што му гинеле војници. За изјавата после бунтов не ми се ни коментира, не сакале да го рушат Путин, тоа било марш за правда или како и да го нарекоа.

Па доволно е да видиш што летала се бутнати. Ми-8 е транспортен хеликоптер, три такви бутнале. Авионот што е бутнат исто не може никаква закана да претставува. Само К-52 е хеликоптер што е бутнат, а претставувал закана за конвојот. И еден Ми-24 ко да видов на некоја листа, ама не сум сигурен. Иначе кога сме кај пропаганда, тргаа да го рушат Шојгу и Путин пошто нели им ја гранатирале базата, ти виде некаде видео, слики, некој доказ дека такво нешто имало. Од колоната после имаше едно видео, можда и поише работи се дешавале околу тие колони, ама се крие. Тоа дека смрди во официјалната приказна на Кремељ е точно, а нема ни да дознаеме што се се исподесило во тие 24 саати. Ама исто толку смрди и во изјавите на Пргожин дека бунтов им бил поради тоа што Шојгу не им давал муниција, го лажел Путин, правел грешки во војнава и слични приказни за мали деца. Му го скратија кешот, тоа го заболе, а не тоа што му гинеле војници. За изјавата после бунтов не ми се ни коментира, не сакале да го рушат Путин, тоа било марш за правда или како и да го нарекоа.
Многу работи се нејасни, а веројатно и никогаш нема да се разјаснат…

Сега за сега, во недостаток на подобри информации, си останувам на теоријата дека (дел) од Армијата се има побунето против врхушката…
Немам друго објаснување…
За жал навивав за подруг исход од овој, а такви и беа првичните информации пред да свртат 180 степени!

Бизмисот му го скинаа, кешот си е кеш, исплатен е. Ама комошка што несе златни јајца му скинаа, тоа беше бунтот.
Автоматски споено мислење:

Многу работи се нејасни, а веројатно и никогаш нема да се разјаснат…

Сега за сега, во недостаток на подобри информации, си останувам на теоријата дека (дел) од Армијата се има побунето против врхушката…
Немам друго објаснување…
За жал навивав за подруг исход од овој, а такви и беа првичните информации пред да свртат 180 степени!
Јас немам информации освем западни медиуми дека армијата се побунила. Само Вагнер и тоа само дел од нив. Поголемиот дел потпишал договори со армијата. Им дале многу добри услови, плус пензија.

Реално малце педерски од страна на државата, ама реално пригожин пак ќе ја изгради Вагнер, ако не го изеде матната со ова.

Последно уредено:
Бизмисот му го скинаа, кешот си е кеш, исплатен е. Ама комошка што несе златни јајца му скинаа, тоа беше бунтот.
Стави кеш во било која мистерија и voila! Случајот е решен!

Нели е “малце” преочигледно..?

А да дадеше со иста ваква самодоверба и објаснување на:
-како Вагнерци испаднаа од реон со најмногу војска на метар квадратен на планетава, без никој да проба да ги запре(?!) за потоа да ги бомбардира авијација од Москва(!) која нема дело-круг во Јужниот Воен Округ(?!)
-Зошто Росгвардија ја немаше нигде?
-Зошто фино-лепо си влегоа на кафе во штабот на група Z во Ростов?’
-Зошто ја немаше авијацијата на група Z?
-Зошто две авио-бази се приклонија?
-Кај беа “страшните” чечени(?) или возеа два дена?!
-Зошто немаа нигде отпор?
-Зошто народот ги сакаше?
-Зошто барањата им беа нормални?? Само главите на Шојгу и Герасимов ги бараа!
-Зошто тие два дена барањата им беа разумни?
-Зошто Путин избега како пичка од Москва?
-Зошто копаа автопати??
Итн итн итн

Едит:сега ми текна! Ни на медиуми не си слушнала, туку уствари ми ја прераскажуваш “прикаската” од Деки Берич! :facepalm:
Бог да чува и да брани..:facepalm:
Истиот Деки што ден претходно тврдеше како нема шанса да влезат во Ростов, како таму бил главниот штаб, како имало 100000 војска, како ќе ги згазеле…

За потоа да заборави на сето тоа, и да заборави дека има миљон слики и видеа како народот во Ростов се гушка и ги слави Вагнерци…
Ни глас од таа стоилјадна војска таму..
Зарем уште на Дејан Бериќ со позивној Лажго му верувате? Тој фронт на слика само има видено.

Зарем уште на Дејан Бериќ со позивној Лажго му верувате? Тој фронт на слика само има видено.
Тагни ја @bijons
edit: се има борено Деки… далеку било..
Ама каналот негов, и целава негова сегашна функција, е целосно сомнителна..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom