Во вторник.Кога ќе не ослободат од империјализмот нас?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во вторник.Кога ќе не ослободат од империјализмот нас?
Koj me teral da digam ruka...Vtornik e eeeeeeej.....Во вторник.
Koj me teral da digam ruka...Vtornik e eeeeeeej.....![]()
Не може, вторник е пазарен ден.Во вторник.
Tebe da ne ti treba brion, ili ke prasas kaj upravnikot?Е сега има да раскажеш се` што знаеш на даскалот, да се поштедат останатите од класот од испрашувањето.
Станувај и пред табла!
Tebe da ne ti treba brion, ili ke prasas kaj upravnikot?
Не му прецизирав јас кој вторникKoj me teral da digam ruka...Vtornik e eeeeeeej.....![]()
или ВаршаваЛукашенко и Пригожин се сега пријатели. Ме интересира у кој правец ќе иде нивното пријателство, да не се опијанат па Киев да го ослободуваат.
"У нас сејчас модно копатьсја в истории. Ну вот вам историја: в 1980 году в Ленинграде по улице шла женштина. Обычнаја женштина. К неј подскочили три гопника. Один из них набросилсја на нее сзади, схватил за шеју и начал душить. Душил до тех пор, пока она не потерјала сознание. После этого гопники снјали с нее серьги и - внимание! - сапоги. Этих твареј потом арестовали и судили. Того из них, кто напал сзади на женштину и душил ее, звали Евгениј Пригожин. И это все, что нужно знать о Пригожине. Больше ничего. Все остальное не имеет значенија." - Владислав Сурков.
Интересна тема отвора. До последниве случувања мислев дека Путин дува во иста цевка со Америте, и дека една од приватните цели на војнава на двете страни е комплетна приватизација на воено-индустрискиот комплекс.Денеска излезе ова од Сурков ака the gray cardinal of Kremlin. @Inglourious Basterd
Цело интервју. Го немам прочитано сеуште.
![]()
Интервью с Сурковым о Пригожине
В пјатницу прошлој недели, после скандального интервьју Пригожина, попросил Суркова о комментарии. Пообштались с ним лишь в субботу дистанционно. Событија мјатежа тогда были в самом разгаре. Да и в этот день ја летел из Сочи. Так что решил интервьју Суркова попридержать. Очевидно зрја. Позиција Владислава…rurik-l.livejournal.com
Дигна рака, значи ти ќе одговараш, нема да поставуваш прашања.
Бадијала пари кога на фронтот нема резултати. За на фронт треба луѓе а тоа Украина се помалку има.Големиот Грахам Алисон, водечката фигура на западот според мртви Дарко Апасиев. Овие миљарди одобрија за нови пратки, битно некој колумнист го претставува колективниот запад.
понавијачка изјава од ова здравје.Западот полека ги отпишува Украинците:
"If Ukrainian forces are no more successful in the weeks ahead than they have been so far, Ukraine will not recapture all of its territory for 16 years," Washington Post columnist Graham Allison reported.
He believes that if the Ukrainians do not make significant progress over the summer, Western partners will "join the global south’s chorus calling for peace talks to begin.
"If Russia and Ukraine reach an agreement or a ceasefire, "expect all parties to declare ‘victory’" and "the world will celebrate the end of fighting and call that ‘peace."
@ukraine_watch