Lycamobile Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Ukrainsko scenario da ne ne fati...????pa ova A1 pa tolku propadnata rabota, zedoja da smenuvaat mreza i da mestat 5g, se propadna postojano problemi.....

Spored ovaa app, koga e se ok , sim/mcc/mnc od lyca e 294.04
Od a1 e mcc/mnc 294.03 sim kartickite od lyca ja gledaat mrezata Mno(davatel 294.03)ama ne mozat da pristapat do nea.....
I avtomatski nemaat pristap....
Автоматски споено мислење:

Hm.....voopsto ne me cudi A1 povtorno ruting hostot da im e padnat.....

Ha.....
Od a1 070122 vika ne moze da se vospostavi vrska.....
Мислам дека затоа и Лајка има проблем има некое срање. Хост мрежата е А1 и ако кај нив има проблем ќе има и кај другите

Мислам дека затоа и Лајка има проблем има некое срање. Хост мрежата е А1 и ако кај нив има проблем ќе има и кај другите
01 casot po polnojk / 2 od 4 brojcina se vratija vo zivot, sega i od a1 moze da se vrti na telekom.....

Attachments

• IMG-3d7855c51ec67c9faff7f9a5d1384af2-V.png
    IMG-3d7855c51ec67c9faff7f9a5d1384af2-V.png
    86,6 KB · Прегледи: 9
И кај мене конечно дојде мрежа,се врти нормално на 0791212 како и на А1 броеви.

Ama kaj A1 mislam deka problemot ne bese kaj site brojcinja.
Od a1 post zvoneto kon telekom 122 vikase vo momentov ne moze da se vospostavi vrska...
Toa vo 00.49h, sega probav 01.30 zvoni

Fakt e deka imase od 17 do 01h. 8 casa- nekakov golem problem,koj najmnogu go osetivme/ja korisnici na lyca...

Attachments

• Screenshot_2023-06-28-01-30-55-399_com.google.android.dialer.jpg
    Screenshot_2023-06-28-01-30-55-399_com.google.android.dialer.jpg
    132,8 KB · Прегледи: 14
Da se nadevame deka nema da se desava istovo i kaj A1 tie se barem poodgovoren i porazumen operator i Mno se pred se.
Mene toa mie pred se A1, pobrzo otkriva i resava problemi,ama koga zvonev kon telekom otkako clenot Apple, napisa deka i telekom broevi nese dobivaat jas se iznenadiv/negativno, koga kaza deka ne moze da se dobie brojot....sega i od lyca zvonev 070122,se slusa avtomatot,ako sakate ova/ona da prijavite bla,bla....

Btw 01.30h ,se vratija i ostanatite 2 broicina od lyca vo zivot, vkupno 4.

Slicen problem imase i mesec fevruari 24.02.2023 15 posle polnok. Nekolku pati pagjase mrezata, pa se vrakjase, nekolku pati se obiduvav da vospostavam povik, se se bese zaludno, pa morav da im pisam na mesenger. Odma dobiv avtomatska poraka na angliski jazik - Hi, thanks for contacting us. We have received your message and appreciate you reaching out. Istiot den posle 9 sati vo 09:44 go dobiv sledniov odgovor:

Здраво Дејан, би сакале да Ве известиме дека за сите прашања од информативен или тејхнички каратктер можете да не контактирате во Центарот за грижа на корисници 1212 и на нашите агенти со задоволство ќе Ви помогнат. За рагзовор со оператор одберете го јазикот, потоа одберете 8 за други прашања, потврдетего јазикот уште еднаш и веднаш се поврзувате со операторот. За дополнителни прашања контактирајте не бо Центарот на 1212 од Вашиот Lycamobile број или 389791212 од други оператори секој ден освен недела од 09:00 - 18:00 часот. Со почит Деси.

Posle 3 meseci pak se sluci istiot broj pa si rekov bidejki ne prakjaat po mesenger, resiv da im pisam email da vidam dali navistina ke odgovorat na porakata, i za cudo mi oddgovorija, no ne sledniot den, tuku posle 3 dena. emial im pisav na 14.05.2023 vo 02:46.

Ova e email-ot so im go pisav sabajleto:

Dobro utro

Vi ja pisuvam ovaa email poraka, bidejki konstatirav problem so vasata mreza. Vekje nekolku dena zaprimetuvam deka vasata mreza odvreme na vreme, posebno vo vecernite sati postojano se gubi, cas ja imat, cas ja nemat. Se pojavuvat Emergency Calls Only, pa posle povtorno pisuvat Lycamobile. Mojot telefon e nov, skoro 4 meseci star. Slicen problem konstatirav mesec fevruari ovaa godina, go prijaviv problemot vo mesendzer, no od tamu dobiv poraka da se javam na 1212. Ne bev vo moznost da se javam no drugiot den se bese vo red.

Dali se rabotit za tehnicki ili drug problem?

Pozdrav

Dejan Drijovski

i odogovorot sledi na 17.05.2023 vo 15:14

Почитувани,

Ви благодариме на Вашето обраќање кон Лајкамобајл и Ви се извинуваме за настанатаните непријатности.

Би сакале да Ве информираме дека се соочивме со технички проблем кај еден од нашите партнери, проблемот беше детектиран и отстранет во најбрз можен рок.

Уште еднаш Ви се извинуваме и Ви благодариме на разбирањето.

За дополнителни прашања контактирајте не во Контакт Центарот на 1212 од Вашиот Lycamobile број или 389791212 од други оператори секој ден освен недела од 9:00 – 18:00 часот.

Со почит,

Центар за грижа на корисници
Поврзете се со нас 1212
од други мрежи 0791212

Navsitina se zacudiv sto mi odgvorija na email porakata bidejki pred nekolku godini imase pak problem bese padnata mrezata ili sistemot i voopsto ne vratija.

Sega pak gledam stranata na FB voopsto ne rabotit. Imaat nova fb strana koja kako da ne funkcionirat kako drugite strani od mobilni operatori, i tamu im pisav pa ke vidam dali ke mi vratat, im pisav na makedonski. Cudno e ova ponasanje na Lycamobile. Na momenti fakjaat krivni drini.

Slicen problem imase i mesec fevruari 24.02.2023 15 posle polnok. Nekolku pati pagjase mrezata, pa se vrakjase, nekolku pati se obiduvav da vospostavam povik, se se bese zaludno, pa morav da im pisam na mesenger. Odma dobiv avtomatska poraka na angliski jazik - Hi, thanks for contacting us. We have received your message and appreciate you reaching out. Istiot den posle 9 sati vo 09:44 go dobiv sledniov odgovor:

Здраво Дејан, би сакале да Ве известиме дека за сите прашања од информативен или тејхнички каратктер можете да не контактирате во Центарот за грижа на корисници 1212 и на нашите агенти со задоволство ќе Ви помогнат. За рагзовор со оператор одберете го јазикот, потоа одберете 8 за други прашања, потврдетего јазикот уште еднаш и веднаш се поврзувате со операторот. За дополнителни прашања контактирајте не бо Центарот на 1212 од Вашиот Lycamobile број или 389791212 од други оператори секој ден освен недела од 09:00 - 18:00 часот. Со почит Деси.

Posle 3 meseci pak se sluci istiot broj pa si rekov bidejki ne prakjaat po mesenger, resiv da im pisam email da vidam dali navistina ke odgovorat na porakata, i za cudo mi oddgovorija, no ne sledniot den, tuku posle 3 dena. emial im pisav na 14.05.2023 vo 02:46.

Ova e email-ot so im go pisav sabajleto:

Dobro utro

Vi ja pisuvam ovaa email poraka, bidejki konstatirav problem so vasata mreza. Vekje nekolku dena zaprimetuvam deka vasata mreza odvreme na vreme, posebno vo vecernite sati postojano se gubi, cas ja imat, cas ja nemat. Se pojavuvat Emergency Calls Only, pa posle povtorno pisuvat Lycamobile. Mojot telefon e nov, skoro 4 meseci star. Slicen problem konstatirav mesec fevruari ovaa godina, go prijaviv problemot vo mesendzer, no od tamu dobiv poraka da se javam na 1212. Ne bev vo moznost da se javam no drugiot den se bese vo red.

Dali se rabotit za tehnicki ili drug problem?

Pozdrav

Dejan Drijovski

i odogovorot sledi na 17.05.2023 vo 15:14

Почитувани,

Ви благодариме на Вашето обраќање кон Лајкамобајл и Ви се извинуваме за настанатаните непријатности.

Би сакале да Ве информираме дека се соочивме со технички проблем кај еден од нашите партнери, проблемот беше детектиран и отстранет во најбрз можен рок.

Уште еднаш Ви се извинуваме и Ви благодариме на разбирањето.

За дополнителни прашања контактирајте не во Контакт Центарот на 1212 од Вашиот Lycamobile број или 389791212 од други оператори секој ден освен недела од 9:00 – 18:00 часот.

Со почит,

Центар за грижа на корисници
Поврзете се со нас 1212
од други мрежи 0791212

Navsitina se zacudiv sto mi odgvorija na email porakata bidejki pred nekolku godini imase pak problem bese padnata mrezata ili sistemot i voopsto ne vratija.

Sega pak gledam stranata na FB voopsto ne rabotit. Imaat nova fb strana koja kako da ne funkcionirat kako drugite strani od mobilni operatori, i tamu im pisav pa ke vidam dali ke mi vratat, im pisav na makedonski. Cudno e ova ponasanje na Lycamobile. Na momenti fakjaat krivni drini.
Na site istata poraka ni ja prajkaat copy/past ,a inaku ova vcera bese 4ti ispad, ovaa godina i ne se slicni site se isti (2021-septemvri imase eden-ist) potpopolno isti ispadite prviot bese pokratok 4 casa.....a drugite podolgi ovogodinesnite...

Na site istata poraka ni ja prajkaat copy/past ,a inaku ova vcera bese 4ti ispad, ovaa godina i ne se slicni site se isti (2021-septemvri imase eden-ist) potpopolno isti ispadite prviot bese pokratok 4 casa.....a drugite podolgi ovogodinesnite...
Sabajlevo e se Ok ... Toplo/Ladno ...se dupcat

Attachments

• IMG-ab6f9257cc2feaccf3c671b2c62df9ef-V.png
    IMG-ab6f9257cc2feaccf3c671b2c62df9ef-V.png
    85,5 KB · Прегледи: 6
Последно уредено:
Odete na fb stranata na Lycamobile (ne Makedonija, tuku oficijalnata Lycamobile samo shto e), procitajte gi komentarite pod slikite, ke vidite deka Lyca i vo drugite drzavi iimaat isti problemi, taka da ne kje da e samo do partnerite... Od 10 komentari, 9 se zhalbi i poplaki...

Odete na fb stranata na Lycamobile (ne Makedonija, tuku oficijalnata Lycamobile samo shto e), procitajte gi komentarite pod slikite, ke vidite deka Lyca i vo drugite drzavi iimaat isti problemi, taka da ne kje da e samo do partnerite... Od 10 komentari, 9 se zhalbi i poplaki...
So da odime so da vidime......

Samo lock down .!!!!

Sto vi kazaa vo kont. centarot, ako voopsto dzvonese nekoj?
Nikoj ne se javuva.... Ni na 1212 ni na chat,ni na email.
Pisete umreno !
Imam mala neoficijalna informacija od vraboten vo A1, vo tehnicka,no poradi serioznosta na problemot nema nisto da komentiram tuka !

Attachments

• Screenshot_2023-06-28-09-50-13-726_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-06-28-09-50-13-726_com.android.chrome.jpg
    286 KB · Прегледи: 19
Последно уредено:
So da odime so da vidime......

Samo lock down .!!!!

Nikoj ne se javuva.... Ni na 1212 ni na chat,ni na email.
Pisete umreno !
Imam mala neoficijalna informacija od vraboten vo A1, vo tehnicka,no poradi serioznosta na problemot nema nisto da komentiram tuka !
Btw, predizvikuvac na problemot e A1, ama bile prinudeni 294.04 da mu mavnat shut down,na cel lyca....zatoa i 079 1212 vikase deka ne moze da se vospostavi vrska

Kolku pari tolku muzika...Stara narodna pogovorka...Mnogu vistinita...
Taa pogovorka nikogas nema da izumri dodeka postoi svetot ke postoi i taa i e Tocna !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom