Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.062
cekaj sega, za bahmut se zalea deka ne dobile dovolno oruzje za kiev moze ke im dadat od toa porazornoto. :icon_mrgr:

zaboravas sega ke ima novi generali i cuda. neli revolucijata donese promeni...
А од кај си ти па толку сигурен дека Вагнер ќе продолжат да војуваат? Особено по вчерашните изјави на Пригожин кај изјави дека е најголема глупост војнава во Украина?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151

naah, chill man, во хаос се сега Русите

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.194
Поени од реакции
1.770
cekaj sega, za bahmut se zalea deka ne dobile dovolno oruzje za kiev moze ke im dadat od toa porazornoto. :icon_mrgr:

zaboravas sega ke ima novi generali i cuda. neli revolucijata donese promeni...
Прво ќе треба да го прашаат Пригожин за што и како понатаму. Ликот е главна улога во Русија, тешко без него нешто да се одлучи :pos:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Битен факт кој не може да се занемари е дека Пригожин уште од самиот почеток се однесува како да е ова реално шоу а не војна. Јавно кажуваше дека на Вагнер не му даваат доволно муниција, дека еден куп луѓе му се загинати, јавно објавуваше листи од доставена муниција. Овие работи се водат како воена тајна и нивно јавно објавување е казниво. Пред пучот почна да објавува дека Украинците успале да стасаат до Токмак и слични глупости. Не сум сигурен дека и оваа авантура ќе му помине неказнето.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
„Тешко ми е да го коментирам она што го зборува американскиот претседател во последно време, како и други набљудувачи кои се прашуваат како воопшто да го протолкуваат тоа. Не би обрнувал премногу внимание на вербалните егзибиции кои немаат никаква основа во суштина“, изјави првиот руски дипломат во интервју за руската телевизија, пренесува Тасс.

Објективен и единствено рационален пристап кон ликот и делото на Бајден.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.405
А од кај си ти па толку сигурен дека Вагнер ќе продолжат да војуваат? Особено по вчерашните изјави на Пригожин кај изјави дека е најголема глупост војнава во Украина?
zivi bili pa videli.... ako ne se wagner ke bide nekoj drug mada aj kazi mi ti sto mislis ke pravat tie 1000ci dobrovolci, ke probaat da najdat rabota ko pekari ili inzineri? progozhin e nebiten, sekako ke bide zamenet. nego mu se brza na drugo mesto.

Автоматски споено мислење:

Прво ќе треба да го прашаат Пригожин за што и како понатаму. Ликот е главна улога во Русија, тешко без него нешто да се одлучи :pos:
gledame. momentalno nikoj ne znae kade e.

loso e sto prigozin e prilicno jasen, on saka oruzje i odvrzani race da napaga. nego mu se brza u afrika e poisplatliva zurkata a francuzite ako se osvestat i probaat da se utvrdat u niger ke bide loso za wagner tamu.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Суровикин изгледа му помагал на Пирогожин...

Интересно :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.440
Поени од реакции
18.624
I tebe ke te prasam?
Toa e dobro ili loso za Ukraina sto navodno ke se smeni voeniot vrv so nekoj pokompetenten?
Kako gleda na toa severdjanstvoto nase, se znae li sto?
Од кај си сигурен дека смената ќе биде компетентна? Инаку тоа што се деси е џек пот за Украина. Воено доста тешко да ја добијат војната, целта е токму ова. Внатрешен конфликт и државен удар.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.522
Поени од реакции
43.457
Од кај си сигурен дека смената ќе биде компетентна? Инаку тоа што се деси е џек пот за Украина. Воено доста тешко да ја добијат војната, целта е токму ова. Внатрешен конфликт и државен удар.
да, и ако има државен удар во РФ виножитото за знаме ќе го земат и ќе потпишат рамковен договор и разделба на тие 45 провинции.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.463
Поени од реакции
39.151
Уште со приказните за 7 авиони, брејј каква банда во илузија. :pos:

Во меѓувреме засилени ракетни напади врз наци орките, мириса на пржено месо до ДНР.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.440
Поени од реакции
18.624
да, и ако има државен удар во РФ виножитото за знаме ќе го земат и ќе потпишат рамковен договор и разделба на тие 45 провинции.
Види, тука се смеевте за ровови пред москва и стварно имаше ровови пред москва. Пази да не се заречеш.

Мислам не ни мора да ја преземат власта. Доболно е само хаос.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.824
Поени од реакции
6.307
Pod uslov deka seto ova ne e nekoja igra so pozadina sto doprva ke ja gledame, ostanuva fakt deka ooogromen problem Putin uspeal da go resi, bas drzavnicki, bukvalno za pola den. Mozebi progolta sueta, pogazi licni principi, ama izbegna haos, krvoprolevanje, mozebi I graganska vojna...

Koja bi bila drugata opcija? Ne znam dali zapadnjacive stvarno veruvaat deka Vagner ke ja osvoel Moskva ili deka ako Putin resil stvarno ne mozel da ja sredi taa kolona? Ccc...

Ako e napraveno kompromis so kuvarot, veruvam deka toa bilo najdobroto mozno resenie vo toj moment. A na kuvarot ne mu predviduvam dolga idnina

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.522
Поени од реакции
43.457
Види, тука се смеевте за ровови пред москва и стварно имаше ровови пред москва. Пази да не се заречеш.

Мислам не ни мора да ја преземат власта. Доболно е само хаос.
па и ја ти потврдувам, функционери ќе бидат драг кралици и Москва ќе биде цела во боите на виножитото. Луѓето таму едвај чекаат да бидат ослободени од канџите на Путин.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Па Суровикин ќе биде едната замена сигурно, а за него не мора да се сомневаш дека е доволно компетентен да им ја расплаче мајката на непријателите.

Kajgana Shop

На врв Bottom