Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754
Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
Значи велепредавник со паравоена формација му поставува услови на големиот Путин! Големиот Путин спасителот на светот! :)

Државен врв се знае кој променува. Нема тука многу што или ако тука.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Сеедно кој ќе биде на чело на Русија. Нас ни е битно да победи во Украина.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.666
Поени од реакции
22.443
u pravo si, bese isto ko nacistite za vtora svetska i niz sekoe selo se vodese bitka ko za bahmut a bitkata za rostov bese stalngrad 2....

izgubeneta "tehnika" nitu znaeme kolku bila funkcionalna nitu pak ima nekoja potvrda za piloti itn... ne deka ne e mozno da e se regularno ko so vikate ama togas ova e najkusiot i najneuspesniot puc u istorijata, ona u turcija bese 100 pati poseriozno i ko sto gledame denes nisto posebno ne e smeneto tamu, edro si gazi.
Автоматски споено мислење:

epten bea usplasheni tie na rejvot... valjda od pecurkite
Кажи. Ем на печурки ем уште продолжен викенд.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.405

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.194
Поени од реакции
1.770
Сеедно кој ќе биде на чело на Русија. Нас ни е битно да победи во Украина.
Сеедно кој ќе победи. Организациски и воено Русија доволно покажа дека е циркуз држава.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Сеедно кој ќе победи. Организациски и воено Русија доволно покажа дека е циркуз држава.

Подобро да не го кажеше тоа, затоа што испаѓа дека цело НАТО губи од едни циркузанти. :kuracc:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.366
Поени од реакции
26.419

Кој ќе победи е единствено битно, не е сеедно.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.194
Поени од реакции
1.770
Кој ќе победи е единствено битно, не е сеедно.
Битно за што?

Што ќе се промени во Македонија, Европа и УСА ако Русија победи или не во Украина? Ете и пола од Украина да земе, што ќе промени понатаму? НАТО ќе се распадне? Ледено доба следува? Лешеви по улици? Не зборувам конкретно за тебе, ама има едн голем процент на луѓе кои веруваат дека после ова сето следуваат сите овие работи.

Ете после скоро година и пол дочекавме рандом ликови да прават промени во извршната власт во Русија. Ова не можеше да го помисли некој, не па да го каже таму на почетокот. Што е следно од Пригожин?

Само немој те молам со желботеки и предвидувања што би можеле да се случат во наредните 2500 години.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.371
Поени од реакции
7.139
Битно за што?

Што ќе се промени во Македонија, Европа и УСА ако Русија победи или не во Украина? Ете и пола од Украина да земе, што ќе промени понатаму? НАТО ќе се распадне? Ледено доба следува? Лешеви по улици? Не зборувам конкретно за тебе, ама има едн голем процент на луѓе кои веруваат дека после ова сето следуваат сите овие работи.

Ете после скоро година и пол дочекавме рандом ликови да прават промени во извршната власт во Русија. Ова не можеше да го помисли некој, не па да го каже таму на почетокот. Што е следно од Пригожин?

Само немој те молам со желботеки и предвидувања што би можеле да се случат во наредните 2500 години.
ќе ти дојдат да те соберат од воена полиција ако не се одзиваш за на фронт и ќе бидеш славен на видео на телеграм

Член од
24 март 2010
Мислења
15.366
Поени од реакции
26.419
Битно за што?

Битно за тие што ја почнаа војната. Ја почнаа со цел да ја добијат. А исто битно и за Украина. Тие војуваат за да не изгубат.

Значи, за двете директни страни во конфликтот најбитно е да се победи.

Не сфаќам кој тоа отишол во војна со цел да се распадне НАТО, па тоа да се очекувањата?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Битно за тие што ја почнаа војната. Ја почнаа со цел да ја добијат. А исто битно и за Украина. Тие војуваат за да не изгубат.

Значи, за двете директни страни во конфликтот најбитно е да се победи.

Не сфаќам кој тоа отишол во војна со цел да се распадне НАТО, па тоа да се очекувањата?
Украина губи секако затоа што на нејзината територија се води војната.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.062
Колега, за Бахмут ако му требаше 1,5 години, за Киев ќе му бидат 250. :)

(Не палете се господа љубители на ликот и делото на Пригожин овај де простете, Путин, или сепак не...одам по вашата вчерашна логика, ама чекај денеска пак вагнеровци ви се херои, а вчера беа бодачи иза леџа...)...Не може човек редот да ви го најди....

За разлика од вас, Вагнер за мене и некни, и вчера и од денес се истото: бесчуствителна криминалнонацистичка формација составена од убици, кољачи, и вршители на најгнасните работи во војна човек што може да ги прави.....

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.405
Колега, за Бахмут ако му требаше 1,5 години, за Киев ќе му бидат 250. :)

(Не палете се господа љубители на ликот и делото на Пригожин овај де простете, Путин, или сепак не...одам по вашата вчерашна логика, ама чекај денеска пак вагнеровци ви се херои, а вчера беа бодачи иза леџа...)...Не може човек редот да ви го најди....

За разлика од вас, Вагнер за мене и некни, и вчера и од денес се истото: бесчуствителна криминалнонацистичка формација составена од убици, кољачи, и вршители на најгнасните работи во војна човек што може да ги прави.....

cekaj sega, za bahmut se zalea deka ne dobile dovolno oruzje za kiev moze ke im dadat od toa porazornoto. :icon_mrgr:

zaboravas sega ke ima novi generali i cuda. neli revolucijata donese promeni...

Kajgana Shop

На врв Bottom