Баш по стапките на ЛЕброн да...
Zydrunas Ilgauskas лани:
Сите тие изјави од лани, дека Кливленд му е единствен тим, не се гледа во друг тим, гам гам, бла бла...
Жално за фановите на Кливленд, жално.
Но нема врска, важно играчите да се задоволни, кој го е*е градот, навивачите и лојалноста.
Мешаме некои работи од Европа, од фудбалот тука и спортот воопшто со НБА... Почни од тоа дека при натпреварите ќе те отепа абе не ти подава рака да станеш па ако сакаш и умри на терен.Нема многу емоции таму речиси никакви...
Конкретно за ЗИ.Јас ти кажувам дека лани Илгаускас втората полусезона буквално верувај буквално беше во депресија.Не покажуваше ни грам радост или друга позитивна емоција.На секоја утакмица како да си го поставуваше прашањето ВИШОК ЛИ СУМ ТУКА???Зошто... Па добро Кливленд од толкав тим најде зимово да го ризикува баш Илгаускас.Нивната легенда.Немој да се вадиш дека однапред беше договорено неговото враќање пошто за влакно фалеше НБА да го стопира истото кое невиде или несакаше да виде дека е предвреме договорено... Ајде кажими колку Кливленд како тим со сиромашно минато се однесуваше према една од ретките легенди во клубот кои имале прилика да играат дури 15 сезони???
Друга ствар која само спортист може да ја свани... Титулата... Знае дека му е една од последните години... Нема да те поцетам каде Карл Мелоун по цел живот минати во Јута процени да ја помине последната сезона за да стигне до тој трофеј...
За Џејмс... Ајде бил серко си заминал.Зошто тој Гилберт кога излезе во јавност не се издигна над ЛеБрон.Зошто не направи Кливленд да биде 100 пати над ЛеБрон.Да речеше фала ти крале за се што стори за нас.Фала што од тим од дното не направи конкурентен.Не велам во смисла искрено да го мислеше него на голем начин да го направеше ЛеБрон огромен губитник.Што стори со тоа што го направи фиран...
Докажа докажа и докажа дека и покрај сета фама околу ЛеБрон , Гилберт остави дамка.Дамка која некои ја гледат, некој може ќе ја видат а трети не сакаат да ја видат, дека Кливленд не ни заслужувал да го има ЛеБрон...
Ако девојката те изневерува или и вреќаш или и раскинуваш.Ако останиш сонеа без некоја надокнада онда си посерко.Едноставно во случајот овие не сакале да бидат посерковци.Ако сакате да ви зоџвакам ете ви
Повторувам таму си има внатрешни игри кои ние никогаш нема да ги дознаеме и затоа јас не се тапам во гради да кажам ВАКА Е...Но мислам дека муабетов држи вода.
Наше како фанови е да си а гледаме играта на терен.А позади теренот што се случува и колку некој е некому верен... Па луѓе ако некој не ти бил верен како ти спрема него да бидиш
Немам грижа знам дека пак ќе му мудруваш но доволно ми е онака да си го имаш ова потсвесно ...