Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
До кога ке си ја мавате главата од ѕид бе ЈуБендуси ? "Ние вака ,ние онака најбоље сме" Срам за Италијанското првенство сте бе еј!!!! Најтрофејниот клуб во Италија местел натпревари !!!! Па после нормално дека сите ке гледаат премиер лига !!!
Кажи ми дали само Јуве месташе?
Местеа и сите, Лацио,Милан,Интер,Фиорентина па што бидејки Јуве имаше 2-3 натпревари повеќе местенки и за тоа, зошто им даваа минус бодови затоа, Јуве го изеди подебелиот крај и што сега, тоа БИЛО ПОМИНАЛО !!!

Мафија ? Серија Б ?:toe:

Najmnogu Scudetta, najmnogu kupa na Italia, najmnogu super kupovi, podobar meguseben skor so site timovi vo italia, tim so najmnogu navivaci vo Italia, a spored nekoi izvori i vo svetot(spored drugi izvori toa e Man Utd ili Real Madrid, drug tim nema), tim so najskapiot golman and the list goes on trust me:)

Najmnogu Scudetta, najmnogu kupa na Italia, najmnogu super kupovi, podobar meguseben skor so site timovi vo italia, tim so najmnogu navivaci vo Italia, a spored nekoi izvori i vo svetot(spored drugi izvori toa e Man Utd ili Real Madrid, drug tim nema), tim so najskapiot golman and the list goes on trust me:)

Е да, д лист гоус он енд ендс вит шејм наречен Мафија . :smir:
Немаат иста тежина тие скудета што ми ги наброја како што имаа пред Калчополи, освен нормално, за фановите на Јуве. Да не се повторувам, дадов свој став за истото, тоа што ти го напиша го респекирав и му симнував капа , али како што рече д лист гоус он, требаше да ја завршиш со Срамот на Јувентус .

Е да, д лист гоус он енд ендс вит шејм наречен Мафија . :smir:
Немаат иста тежина тие скудета што ми ги наброја како што имаа пред Калчополи, освен нормално, за фановите на Јуве. Да не се повторувам, дадов свој став за истото, тоа што ти го напиша го респекирав и му симнував капа , али како што рече д лист гоус он, требаше да ја завршиш со Срамот на Јувентус .

Sramot go spomna ti nemase potreba da te povtoram, zatoa sto ne bese realen celata lista da ja nabrois ;)

Sramot go spomna ti nemase potreba da te povtoram, zatoa sto ne bese realen celata lista da ja nabrois ;)

Чекај ти мене ме читаш али очигледно не го сфаќаш тоа што го пишувам . Реков 100 пати на темава, пред Калчополи ви симнував капа, после истото Не, и реков, ја немаат онаа тежина тие нивни Скудета како пред Калчополи, освен за вас фановите на Јуве. Тој сомнеж дека и во минатото играле прљаво секогаш ке постои поради доказите кои излегоа на површина кои јасно покажаа како играле Јуве . Ова не ти го кажувам од аспект на фан на Интер, зашто истото нема никаква врска со нашиот тим, и неутрален фан на ист начин размислува доколку е поупатен во работите за Калчото . Што ти е тука нејасно .

Чекај ти мене ме читаш али очигледно не го сфаќаш тоа што го пишувам . Реков 100 пати на темава, пред Калчополи ви симнував капа, после истото Не, и реков, ја немаат онаа тежина тие нивни Скудета како пред Калчополи, освен за вас фановите на Јуве. Тој сомнеж дека и во минатото играле прљаво секогаш ке постои поради доказите кои излегоа на површина кои јасно покажаа како играле Јуве . Ова не ти го кажувам од аспект на фан на Интер, зашто истото нема никаква врска со нашиот тим, и неутрален фан на ист начин размислува доколку е поупатен во работите за Калчото . Што ти е тука нејасно .

Se mi e jasno, samo ti mi rece mene zosto ne go spomnuvas sramot, jas rekov ne go spomnav zatoa sto ti go spomna pred mene jas samo prodolziv so toa sto sakav da go kazam. thats all. ajde cao sea, ke se vratam pokasno:)

Кажи ми дали само Јуве месташе?
Местеа и сите, Лацио,Милан,Интер,Фиорентина па што бидејки Јуве имаше 2-3 натпревари повеќе местенки и за тоа, зошто им даваа минус бодови затоа, Јуве го изеди подебелиот крај и што сега, тоа БИЛО ПОМИНАЛО !!!

Сигурен за болдираново :smir:?
Фановите на Јувентус мислам дека знаат дека местеле повеќе и од две години, но не сакат да си признат :toe:.
Јас, пред Калиополи, после Интер навивав за Јувентус (секако само во Серија А, не :)). Со други зборови имав РЕСПЕКТ кон клубот, што не можам да го кажам сега...

Било-поминало, тоа ќе му е лекција на Јувентус за наредните години ни да помислуваат на такво нешто....

П.С. Не сфаќајте го постов како провокација, ни на крај памет не ми беше да испровоцирам некого :smir:.

И оваа година ќе морате да симнете капа:smir:

Уште ли ја има оваа тема. Па се знае од мнооооооооооооооооогу одамна кој е најдбар.

Зашто derby d'Italia е Juve-Inter, а не Juve-Milan?

Јувентус е италјански клуб со најмногу освоени титули првак на Италија, 27, а втор е милан со 17. Така двата најтрофејни клуба се јувентус и Милан.
Зашто тогаш епитет на италијанско дерби го има натпреварот Јувентус - Интер?

Изразот derby d'Italia се родил во 1967. година, го назначил Gianni Brera, познат италјански спортски новинар. Gianni Brera е познат по тоа што има назначено уште неколку фудбалски фрази, кој до ден денешен останаа во употреба и се врежаа во сите светски јазици . Најпознатиот збор кој го измислил е - libero, во фудбалскиот речник се користи за среден одбранбен фудбалер - деструктивец.

Да се вратиме на неговото derby d'Italia. Воглавном, таа 1967. година, Јувентус и Интер биле најтрофејни италјански клубови. јувентус имал 13 титули, а Интер 10, додека Џенова 9, а Милан само 8, иако е создаден пред Интер, а првата титула ја освоил пред Јувентус. Па така Brera пред 41 година го воведе името које до ден денескаостана во употреба.

Gianni Brera умре во 1992. година во времето на доминацијата на Милан кога на негово чело беше Капело. Милан тогаш беше најак во светски размери , го достигна и на Интер по број на освоени scudetta, но името derby d'Italia остана да биде прикачен за Juventus-Inter.

Навивачите на Милан во Италија беа незадоволни поради епитетот кој остана на овие два клуба. Пишуваа протести во Газета, најстариот спортски дневник во Италија во кој Brera работеше, бараќи да се направи промена бидеќи сега Милан е втор најтрофеен клуб во Италија.
И покрај сите писма и молби, до ден денеска не е променето, а највероватно и нема да се промени, тоа е сепак еден детал , но детал кој цело време ги мачи навивачите на Милан.
Brera еднаш рекол Juve - Inter и така остана до ден денес.

Зашто derby d'Italia е Juve-Inter, а не Juve-Milan?

Јувентус е италјански клуб со најмногу освоени титули првак на Италија, 27, а втор е милан со 17. Така двата најтрофејни клуба се јувентус и Милан.
Зашто тогаш епитет на италијанско дерби го има натпреварот Јувентус - Интер?

Изразот derby d'Italia се родил во 1967. година, го назначил Gianni Brera, познат италјански спортски новинар. Gianni Brera е познат по тоа што има назначено уште неколку фудбалски фрази, кој до ден денешен останаа во употреба и се врежаа во сите светски јазици . Најпознатиот збор кој го измислил е - libero, во фудбалскиот речник се користи за среден одбранбен фудбалер - деструктивец.

Да се вратиме на неговото derby d'Italia. Воглавном, таа 1967. година, Јувентус и Интер биле најтрофејни италјански клубови. јувентус имал 13 титули, а Интер 10, додека Џенова 9, а Милан само 8, иако е создаден пред Интер, а првата титула ја освоил пред Јувентус. Па така Brera пред 41 година го воведе името које до ден денескаостана во употреба.

Gianni Brera умре во 1992. година во времето на доминацијата на Милан кога на негово чело беше Капело. Милан тогаш беше најак во светски размери , го достигна и на Интер по број на освоени scudetta, но името derby d'Italia остана да биде прикачен за Juventus-Inter.

Навивачите на Милан во Италија беа незадоволни поради епитетот кој остана на овие два клуба. Пишуваа протести во Газета, најстариот спортски дневник во Италија во кој Brera работеше, бараќи да се направи промена бидеќи сега Милан е втор најтрофеен клуб во Италија.
И покрај сите писма и молби, до ден денеска не е променето, а највероватно и нема да се промени, тоа е сепак еден детал , но детал кој цело време ги мачи навивачите на Милан.
Brera еднаш рекол Juve - Inter и така остана до ден денес.

Де бе Думан, зарем уште објаснувања на оваа тема. Кој научи - научи, кој не никогаш нема да свати.

Бројот на титулите нема врска со тоа, Интер - Јуве е нешто посебно во Италија, меч кој ја крева цела држава на нозе, меч во кој недела пред и по дербито се чувствува огромна тензија (која еве се прелеа и на форумов). Меч за кој настануваа жестоки расправии во парламентот на Италија! Во цела Италија и во сите европски спортски медиуми овој меч се нарекува derby d'Italia и така ќе остане се додека некое друго дерби не предизвика тензија со слични размери.

Инаку респект за титулите на Милан, сепак работи за голем клуб.

Да бе и јас мислам дека така е. То дека најаки се Интер и Јувентус и зато дербито се вика Дерби Д’Италија.

Абе оти толку филмој си прајте. Секое дерби во Италија си има свое име. Дербито Милан - Интер се вика Дерби дела Мадонина и то шо треба да значи оти Мадона го гледа дербито, дербито Рома - Лацио се вика Дерби дела Капитале, Јувентус - Торино Дерби дела Моле итн. Има уште 20 други дербиа во Италија сите си имат свое име, не збеснувајте по толку аман.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom