Abe ti ni kako tele ni kako vol ce naucis-Не џабе викаат теле се учи, вол не. Задржи си го локумчето.
Abe ti ni kako tele ni kako vol ce naucis-Не џабе викаат теле се учи, вол не. Задржи си го локумчето.
Можеби доцнам со одговорот ,да ќе ти биде царинет врз основа на фактурата која ти ќе ја покажеш и тоа 18% и ,имаш и неколку други алтернативи за да ја избегнеш големата царина со прикажување на помала вредност на самата фактура или има мислам дека карго кои пренесуваат збирна роба ,друга алтернатива е некој од шоферите на камиони да замолиш секако да му платиш и тој да ти го пренесе велосипедотMи треба информација за царина, поточно сакам да купам велосипед од Грција за лична употреба во вредност од повеќе од 2000 евра, дали ќе се царини на граница?
Racunaj toa e salam relacija za pesacenje 4-6 Saati i na suvo a ne pa na vlazhno!de da probam i tuka
sakame utre da odime na pelister za pesacenje / planinarenje. prognoza i lokalci vikaat deka utre dozd da bide sabajle i tesko za pesacenje
nekoj da bil skoro, dali se suvi patekite,
i dali e tesko pesacenje koga ima kal
za pateka golemo ezero
kolku so vidovme, rutata e proceneta 3-4 casa vo eden pravec.Racunaj toa e salam relacija za pesacenje i na suvo a ne pa na vlazhno!
Ako ne si naviknat na saati odenje po ugornici racunaj da si zemis i kesa za jazikot pakuvanje oti inace do zemja ce ti provisni![]()
Te razbiram,kolku so vidovme, rutata e proceneta 3-4 casa vo eden pravec.
dobro drustvo, poleka labavo, i so malku dozd ne e strasno
Не. Ти даваат документ, на каса (пасош треба), кој документ треба на грчка царина да ти го заверат и после, или на фри-шоп можеш да искористиш, или у Скопје има фирма (у ГТЦ) што ти го мења документот за пари.Какво искуство имате со поврат на ддв од грција ?! Дали го враќаат во самата продавница или поголема процедура ?
Da, znam, ova e edna opcija. Gledam dali ima druga poednostavna opcija, da gi izbegnam metalnite drzaci I drvoto direktno vlaga u betonot (kako starite drveni banderi).Ова е варијант. Или мора оградата да влегува у бетонот?
Прегледај го приврзокот 381974
Прегледај го приврзокот 381975
Пред некоја година сандаците за пчели ги мачкав со фирнајс, против скапување и црв, плус мрсна боја од горе. Во 7-8 години не се оштетија воопшто.Da, znam, ova e edna opcija. Gledam dali ima druga poednostavna opcija, da gi izbegnam metalnite drzaci I drvoto direktno vlaga u betonot (kako starite drveni banderi).
Izvodlivo e, prasanje e samo kako I so sto da go premackam/ zastitam drvoto?