Z
ziko bt
Гостин
da ne delat dividenta na akcioneri od granit gi imam recisi godina a nemam nisto slusnato?
Мој совет е да вложиш во Алакалоид се очекува зголема потрошувачка на дијазепами,лексилиуми,тромадоли по септемвриmomentalno ne sum vo MK ama se vrakam nekade sredinata na septemvri, i vo plan sum da vlozam okolu 4000 evra vo akcii, a za toa vreme sobiram informacii okolu berzanskoto rabotenje. Dajte nekakov sovet od kaj da pocnam poso sum epten zagrean za trguvanje so akcii. Mojte doma imaat akcii vo beton, toplifikacija i komercijalna banka i samo znam deka momentalno situacijata ne im e sjajna, pa dokaj nekade sum zaplasen dzabe da ne si gi lupnam parite i da ostanam bel vo ocite
BTW temava e zakon
Не мешај задоволство со бизнисkako za pocetok dobro me ohrabri ))
купуј само опрезно.momentalno ne sum vo MK ama se vrakam nekade sredinata na septemvri, i vo plan sum da vlozam okolu 4000 evra vo akcii, a za toa vreme sobiram informacii okolu berzanskoto rabotenje. Dajte nekakov sovet od kaj da pocnam poso sum epten zagrean za trguvanje so akcii. Mojte doma imaat akcii vo beton, toplifikacija i komercijalna banka i samo znam deka momentalno situacijata ne im e sjajna, pa dokaj nekade sum zaplasen dzabe da ne si gi lupnam parite i da ostanam bel vo ocite
BTW temava e zakon
popametno mi e da kupam sam akcii ili da im se priklucam na mojte doma za da ne pravam dupli trosoci za dokumenti za kupuvanje na akcii (ako voopsto gi ima) ?купуј само опрезно.
купуј у несто сто ке биде или ке дојде а не несто сто оди у стецај.
несто сто ке се продаде или докапитализира за извесно време....
алк, грнт, тплф, метц-металец прилеп, кпшс,
popametno mi e da kupam sam akcii ili da im se priklucam na mojte doma za da ne pravam dupli trosoci za dokumenti za kupuvanje na akcii (ako voopsto gi ima) ?
купи си сам ќе си бидат на твое име:wink: и кога ќе дојде време за продавање да можеш да ги продадеш а вака ќе треба друг да тераш па зафатен бил ово оно можеш да го пропуштиш моментот.popametno mi e da kupam sam akcii ili da im se priklucam na mojte doma za da ne pravam dupli trosoci za dokumenti za kupuvanje na akcii (ako voopsto gi ima) ?
Ај кајганџии кој ке сака од вас да ме оправе!
Сакам да се зачленам на она Студенска Берза ама никако не можам некаде грешам, унесам Име, Презиме, Адреса.... и па ми каже дека е грешка!
Да не има некоја друга цака за учленување, или па некој/а да ми каже шо точно треба да направам!
http://www.studentskaberza.com.mk/registracija.asp