Lycamobile Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Albanija balkan roaming preku vodafone,se funkcionira....data/povici/sms...
Автоматски споено мислење:

Albanija balkan roaming preku vodafone,se funkcionira....data/povici/sms...
Btw, mala sega...da probam utre Otp,od banka mozi ke stasa...sepak Vodafone e golem igrac.....

Attachments

• IMG-4bcc5d3758467d2e9289d07011612c66-V.png
    IMG-4bcc5d3758467d2e9289d07011612c66-V.png
    69,6 KB · Прегледи: 18
  • IMG-858a5534ab16d553d51cad4c31221b45-V.png
    IMG-858a5534ab16d553d51cad4c31221b45-V.png
    99,3 KB · Прегледи: 18
Последно уредено:
Здраво дечки.
Дали имате проблеми со мобилен интернет од Лајка?Од вчера немам интернет.Дали треба да се има кредит за да функцонира.Пред една недела обновив пакет за 6 месеци.

Здраво дечки.
Дали имате проблеми со мобилен интернет од Лајка?Од вчера немам интернет.Дали треба да се има кредит за да функцонира.Пред една недела обновив пакет за 6 месеци.
Kako za start Proveri *137# ili na app,najavise so br, ne treba kredit,bidejki unapred tie kupen paketot vo zavisnost koj i so kolku gb.
Potoa vo about za telefonot kade sto e network infoo,/sim infoo vidi dali mobil data stoi on/conected, mozida ne ti e aktiven apn,

Attachments

• IMG-e64efda0348de69391c6e72087000adc-V.jpg
    IMG-e64efda0348de69391c6e72087000adc-V.jpg
    151,1 KB · Прегледи: 12
Kako za start Proveri *137# ili na app,najavise so br, ne treba kredit,bidejki unapred tie kupen paketot vo zavisnost koj i so kolku gb.
Potoa vo about za telefonot kade sto e network infoo,/sim infoo vidi dali mobil data stoi on/conected, mozida ne ti e aktiven apn,
ај мала помош ако се разбираш....

ќерката е на Лајка на Самсунг А51, но неможи да оствари појдовен повик, а можи дојдовен. Друго све има, со се интернет. Ја преместувам СИМ картиќката на мојот ист телефон, и сим-от си работи. На нејзиниот телефон ја ставам мојата сим од Мобимак, и пак си работи

само на тој телефон таа картичка неможи да оствари појдовен повик.

Ги прегледував двата телефони паралелно во сетинзите...све е исто

*137# вели дека има Unlimited calls & 0kb data
Epa toa znaci deka si gi potrosil GB, sto gi imas so long term paketot.....imas i datum koga ke ti se obnovi...
Najavise na app, i ke vidis call history kako sigi trosel....
Ako si na 5gb, brzo begaat na 4g, smeni rezim 2/3g

ќерката е на Лајка на Самсунг А51, но неможи да оствари појдовен повик, а можи дојдовен. Друго све има, со се интернет. Ја преместувам СИМ картиќката на мојот ист телефон, и сим-от си работи. На нејзиниот телефон ја ставам мојата сим од Мобимак, и пак си работи

Kon nikoj broj nema pojdovni povici.? Ni kon 1212.???

Една година се си функционира,ова е од вчеара попладне снема интернет,подесувањата се ок на апликацијата вика исто 0 дата и се се случува во Сабота не можеш да комуницираш до понеделник...Обновата е во јуни и ова до сега не ми се има случено,користам и тетеринг но нокогаш не сум имал 0 дата секогаш стои бројката на 11 г...

Користам 4g односно поставено е на ауто ова или има грешка некоја или некоја превара..

Последно уредено:
Една година се си функционира,ова е од вчеара попладне снема интернет,подесувањата се ок на апликацијата вика исто 0 дата и се се слуцува во Сабота не можеш да комуницираш до понеделник...
A so ke komuniciras na potroseni GB,.? Imas app,najavise imas call history,za povici/sms/data...
Ako se somnevas imas i na telefonot kolku sitrosel mb/gb od / do koga ke namestes datum....
Jas samo na 1 tel,imam mereno i razlikata bese 20/30mb od 12gb....i povejke ne meram....

Една година се си функционира,ова е од вчеара попладне снема интернет,подесувањата се ок на апликацијата вика исто 0 дата и се се случува во Сабота не можеш да комуницираш до понеделник...Обновата е во јуни и ова до сега не ми се има случено,користам и тетеринг но нокогаш не сум имал 0 дата секогаш стои бројката на 11 г...

Користам 4g односно поставено е на ауто ова или има грешка некоја или некоја превара..

Na eden drugar kaj zenata negova se desi ovakov problem.Nemase mreza nesto eden den i dali napravivme sim swap smenivme fizicki sim karticka i na novata mu pisuvase 0kb internet iako nemase ni kilobajt potroseno.Prijavi standard vo call centarot ali nisto ne bidna od toa normalno.

Call forwarding/ nema ne funkcionira toa na Lyca, iako toa nee povrzano, call baring, proveri....ako na dr,tel raboti lyca sim, togas vo telefonot e problemot, reset ne znam sto dr.

Na eden drugar kaj zenata negova se desi ovakov problem.Nemase mreza nesto eden den i dali napravivme sim swap smenivme fizicki sim karticka i na novata mu pisuvase 0kb internet iako nemase ni kilobajt potroseno.Prijavi standard vo call centarot ali nisto ne bidna od toa normalno.
Skopsko i see mozno...haaaa

Utre od 09h,imas opcija 1212....neka se proveri....

Napravete Sim swap (fizicko menuvanje na kartickata) i ke se sredi problemot.Pet godini rabotev vo Lajka i ova ne go sfativ zosto se slucuva.Najcesto se javuva kaj portirani broevi.

А каде се прави тоа? Од Кичево сум, па овде има само нивни дистрибутери

А каде се прави тоа? Од Кичево сум, па овде има само нивни дистрибутери

Ako imas rezerva lyca sim brojce so 0 kredit se javuvas vo call centar i toa e toa.Ako nemas zemi edna BESPLATNA e kaj distributerite.Nikako da platis za 0 sim karticka.Ke ti pobaraat PUK i ICCID brojot od novata karticka,ke go registrirate brojceto i done deal.Za pola saat najcesto brojot ke ti bide portiran vo novata sim so se sto imas vo nea ( kredit,paketi itn)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom