Lycamobile Македонија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.797
Поени од реакции
4.245
Albanija balkan roaming preku vodafone,se funkcionira....data/povici/sms...
Автоматски споено мислење:

Albanija balkan roaming preku vodafone,se funkcionira....data/povici/sms...
Btw, mala sega...da probam utre Otp,od banka mozi ke stasa...sepak Vodafone e golem igrac.....

Attachments

Последно уредено:
Член од
14 мај 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво дечки.
Дали имате проблеми со мобилен интернет од Лајка?Од вчера немам интернет.Дали треба да се има кредит за да функцонира.Пред една недела обновив пакет за 6 месеци.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.797
Поени од реакции
4.245
Здраво дечки.
Дали имате проблеми со мобилен интернет од Лајка?Од вчера немам интернет.Дали треба да се има кредит за да функцонира.Пред една недела обновив пакет за 6 месеци.
Kako za start Proveri *137# ili na app,najavise so br, ne treba kredit,bidejki unapred tie kupen paketot vo zavisnost koj i so kolku gb.
Potoa vo about za telefonot kade sto e network infoo,/sim infoo vidi dali mobil data stoi on/conected, mozida ne ti e aktiven apn,

Attachments

Член од
14 мај 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
*137# вели дека има Unlimited calls & 0kb data

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.291
Поени од реакции
15.438
Kako za start Proveri *137# ili na app,najavise so br, ne treba kredit,bidejki unapred tie kupen paketot vo zavisnost koj i so kolku gb.
Potoa vo about za telefonot kade sto e network infoo,/sim infoo vidi dali mobil data stoi on/conected, mozida ne ti e aktiven apn,
ај мала помош ако се разбираш....

ќерката е на Лајка на Самсунг А51, но неможи да оствари појдовен повик, а можи дојдовен. Друго све има, со се интернет. Ја преместувам СИМ картиќката на мојот ист телефон, и сим-от си работи. На нејзиниот телефон ја ставам мојата сим од Мобимак, и пак си работи

само на тој телефон таа картичка неможи да оствари појдовен повик.

Ги прегледував двата телефони паралелно во сетинзите...све е исто

Член од
29 август 2008
Мислења
5.797
Поени од реакции
4.245
*137# вели дека има Unlimited calls & 0kb data
Epa toa znaci deka si gi potrosil GB, sto gi imas so long term paketot.....imas i datum koga ke ti se obnovi...
Najavise na app, i ke vidis call history kako sigi trosel....
Ako si na 5gb, brzo begaat na 4g, smeni rezim 2/3g

ќерката е на Лајка на Самсунг А51, но неможи да оствари појдовен повик, а можи дојдовен. Друго све има, со се интернет. Ја преместувам СИМ картиќката на мојот ист телефон, и сим-от си работи. На нејзиниот телефон ја ставам мојата сим од Мобимак, и пак си работи

Kon nikoj broj nema pojdovni povici.? Ni kon 1212.???

Член од
14 мај 2023
Мислења
3
Поени од реакции
0
Една година се си функционира,ова е од вчеара попладне снема интернет,подесувањата се ок на апликацијата вика исто 0 дата и се се случува во Сабота не можеш да комуницираш до понеделник...Обновата е во јуни и ова до сега не ми се има случено,користам и тетеринг но нокогаш не сум имал 0 дата секогаш стои бројката на 11 г...

Користам 4g односно поставено е на ауто ова или има грешка некоја или некоја превара..

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.797
Поени од реакции
4.245
Една година се си функционира,ова е од вчеара попладне снема интернет,подесувањата се ок на апликацијата вика исто 0 дата и се се слуцува во Сабота не можеш да комуницираш до понеделник...
A so ke komuniciras na potroseni GB,.? Imas app,najavise imas call history,za povici/sms/data...
Ako se somnevas imas i na telefonot kolku sitrosel mb/gb od / do koga ke namestes datum....
Jas samo na 1 tel,imam mereno i razlikata bese 20/30mb od 12gb....i povejke ne meram....

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.546
Поени од реакции
2.736
Една година се си функционира,ова е од вчеара попладне снема интернет,подесувањата се ок на апликацијата вика исто 0 дата и се се случува во Сабота не можеш да комуницираш до понеделник...Обновата е во јуни и ова до сега не ми се има случено,користам и тетеринг но нокогаш не сум имал 0 дата секогаш стои бројката на 11 г...

Користам 4g односно поставено е на ауто ова или има грешка некоја или некоја превара..
Na eden drugar kaj zenata negova se desi ovakov problem.Nemase mreza nesto eden den i dali napravivme sim swap smenivme fizicki sim karticka i na novata mu pisuvase 0kb internet iako nemase ni kilobajt potroseno.Prijavi standard vo call centarot ali nisto ne bidna od toa normalno.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.797
Поени од реакции
4.245

Call forwarding/ nema ne funkcionira toa na Lyca, iako toa nee povrzano, call baring, proveri....ako na dr,tel raboti lyca sim, togas vo telefonot e problemot, reset ne znam sto dr.

Na eden drugar kaj zenata negova se desi ovakov problem.Nemase mreza nesto eden den i dali napravivme sim swap smenivme fizicki sim karticka i na novata mu pisuvase 0kb internet iako nemase ni kilobajt potroseno.Prijavi standard vo call centarot ali nisto ne bidna od toa normalno.
Skopsko i see mozno...haaaa

Utre od 09h,imas opcija 1212....neka se proveri....

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.546
Поени од реакции
2.736

Napravete Sim swap (fizicko menuvanje na kartickata) i ke se sredi problemot.Pet godini rabotev vo Lajka i ova ne go sfativ zosto se slucuva.Najcesto se javuva kaj portirani broevi.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.291
Поени од реакции
15.438
А каде се прави тоа? Од Кичево сум, па овде има само нивни дистрибутери

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.546
Поени од реакции
2.736
А каде се прави тоа? Од Кичево сум, па овде има само нивни дистрибутери
Ako imas rezerva lyca sim brojce so 0 kredit se javuvas vo call centar i toa e toa.Ako nemas zemi edna BESPLATNA e kaj distributerite.Nikako da platis za 0 sim karticka.Ke ti pobaraat PUK i ICCID brojot od novata karticka,ke go registrirate brojceto i done deal.Za pola saat najcesto brojot ke ti bide portiran vo novata sim so se sto imas vo nea ( kredit,paketi itn)

Kajgana Shop

На врв Bottom