Помош за избор на лаптоп

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Ако сака некој да ми помогне дали hp pavilion gaming laptop model 12nl price5-cx0012 освен за игри корисен е и за се друго?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Ако сака некој да ми помогне дали hp pavilion gaming laptop model 12nl price5-cx0012 освен за игри корисен е и за се друго?
Ќе вози и постара верзија на фотошоп, а би требало да успееш и да едитираш видеа со послаб квалитет (таман е за продукција на материјали за рамна земја :D )

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Ќе вози и постара верзија на фотошоп, а би требало да успееш и да едитираш видеа со послаб квалитет (таман е за продукција на материјали за рамна земја :D )
Ја очекував нешто повеќе да ми напишеш освен да ме зезаш.
Автоматски споено мислење:

За која намена тебе ти треба лаптоп е вистинското прашање.
Мене не за дете е. Повеќе за учење на него отколку за играње :D

Последно уредено:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Ја очекував нешто повеќе да ми напишеш освен да ме зезаш.
Какво прашање, таков одговор.

Не само за тебе,туку и за сите, прашањата треба да бидат концепирани на следен начин:
  • лаптопот ќе се користи за ова и ова
  • буџетот ми е тој и тој
  • понуди ако веќе имаш (претплати на оператори, попусти од поени и сл.)
Ако не си во МКД стави линкови од страните кои се таму каде што планираш да пазариш и ќе ти ѕирнеме дали има поисплатлив.

Инаку теоретски тој што си го ставил со 2 плочки рам може да работи уште 5 години за обично отворање на хром и ворд/ексел документи.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Ако може препорака за лаптоп до 500евра.Да има солидна графичка.За комшиите е,имаат два сина кој полека влегуваат во тинејџерски години.Така да било која препорака би била корисна.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Ако може препорака за лаптоп до 500евра.Да има солидна графичка.За комшиите е,имаат два сина кој полека влегуваат во тинејџерски години.Така да било која препорака би била корисна.
Нема лаптоп со солидна графичка за 500 евра, мин. 800 за да може да игра колку-толку, за таа цена или да пробаат да состават куќиште, или да земат готова конфигурација (полоша варијанта).

Еве ти нешто што со мониторот, со слушалки тастатура и маус ќе оди до кај 37-38к.

Ако не можат да го поместат буџетот нагоре, тогаш нека земат поефтин монитор (има за 2-3к помалку full hd 22", таман да останат пари за слушалки тастатура, и маус)

А ако е до толку работата за лаптоп, еве ти нешто посолидно во тој ранг, но е далеку од лаптоп за гејминг:

или ако не може да одат над 30к:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.997
Поени од реакции
7.657
Mozhebi nesto nerealno ama mozhebi i vredi da go vidite,
Poloven na Auktcija na Ebay vo Germanija

Ako e so ksmet ce go lapni do 500€ i epten salam za igri!

Drugo kako sto ti pisha detevo nad mojov post!
Novo za 500€ mozhis skoro i da zaboravis.
Polovno se najduva

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.889
Поени од реакции
6.165
За гејминг, за таа цена само на старо

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Ок дечко е Димитар познавам луѓе што зедоа добри лаптопи од кај него, ама половен гејминг лаптоп со помината гаранција знае да биде поскап од нов.
Било што да рикне ќе го кошта скапичко за сервис (особено за луѓе што немаат знаење за да го одржуваат сами), затоа мислам во случајов подобра опција му е да состават куќиште со нови компоненти.
Деца се, ниту ќе следат температура, ниту ќе се замараат за чистење и менување паста, поарно да имаат барем 2-3 години гаранција како safety net :)

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.109
Поени од реакции
1.247
знам дека работава испаѓа "по свадба тапани" бидејќи е веќе нарачан и платен (поради сплет на околности) ама мислења за лаптопов

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.299
Поени од реакции
9.418
знам дека работава испаѓа "по свадба тапани" бидејќи е веќе нарачан и платен (поради сплет на околности) ама мислења за лаптопов
За што би го корисгел заиси ако е за броузање и слично е ти врши работа ако е за гејминг ќе се разочараш.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.109
Поени од реакции
1.247
абе какво гејмање возрасни лица сме, нормално користење во домашни услови

Kajgana Shop

На врв Bottom