- Член од
- 19 март 2013
- Мислења
- 3.499
- Поени од реакции
- 5.247
Жирито сосема случајно даде 15 12ки

Жирито сосема случајно даде 15 12ки
Добра листа. За мене Nocturne од 1995 е најдобра евровизиска песна на сите времиња. Чисто уметничко дело, ден денес се ежам кога ја слушам. 90-тите има најдобри победници, од 1990 до 1997 сите се одлични песни.Пробав да направам листа со според мене најдобрите евровизиски победници, или подобро: моите најомилени победнички евровизиски песни, и еве што испадна:
1. 1987 Ireland "Hold Me Now" Johnny Logan
2. 2019 Netherlands "Arcade" Duncan Laurence
3. 2015 Sweden "Heroes" Måns Zelmerlöw
4. 1995 Norway "Nocturne" Secret Garden
5. 2021 Italy "Zitti e buoni" Måneskin
6. 2014 Austria "Rise Like a Phoenix" Conchita Wurst
7. 2016 Ukraine "1944" Jamala
8. 2013 Denmark "Only Teardrops" Emmelie de Forest
9. 2012 Sweden "Euphoria" Loreen
10. 2022 Ukraine "Stefania" (Стефаніја) Kalush Orchestra
11. 2007 Serbia "Molitva" (Молитва) Marija Šerifović
12. 1996 Ireland "The Voice" Eimear Quinn
13. 2010 Germany "Satellite" Lena
14. 1990 Italy "Insieme: 1992" Toto Cutugno
15. 2009 Norway "Fairytale" Alexander Rybak
16. 1997 United Kingdom "Love Shine a Light" Katrina and the Waves
17. 1989 Yugoslavia "Rock Me" Riva
18. 2004 Ukraine "Wild Dances" Ruslana
19. 2003 Turkey "Everyway That I Can" Sertab Erener
20. 1991 Sweden "Fångad av en stormvind" Carola
тоа делот кога го дига темпото е тежок плагијат. И јас го приметив но не знае на која песна ме потсетува.
Освен тие од Ирска минус Voice.1990 до 1997 сите се одлични песни.
Во 2013 беше во костум, да смени малце.шоуво е bunch of freaks. Дури и тој италијанон што имаше солидна песна се облекол како женче некое. Ќе ги изгуби гласовите ако се облекол у костум како секој нормален човек![]()
ако имаше некакво стварно рангирање према квалитет он требаше да победи. Али дури и тоа што облекол горен дел од женски фустан не му помогна.Освен тие од Ирска минус Voice.
Во 2013 беше во костум, да смени малце.
Инаку Марко Менгони (да така се чита, не е Мењони ко што го изговараше Ели Танасковска) по L'Essenziale што ми е една од најубавите песни на Евровизија некогаш испеана, му ја следам кариерата и има извадено навистина убави песни. Една од нив, Duemila volte (2000 пати) пред некоја година ми беше една од песните кои најмногу сум ги слушал во животот. На repeat ми стоеше на Spotify долго, долго:
Кој сака да слушне и друго:
Due Vite мене ми беше некако ко рандом италијанска канцона. Не дека беше лоша, ама е далеку под Duemila volte или L'Essenziale, на пример. Многу generic некако.
Што знам, мене и тие ми се океј песни. Посебно оваа од 1994 ми е многу симпатична. Секако The Voice е најдобра од ирските.Освен тие од Ирска минус Voice.
Се' е ствар на вкусови друже, околу тоа не се дикутира премногу... Ама не би рекол дека Лорен му украла победа на Жељко. Euphoria е еден од најзаслужните победници. Песната на Жељко таа година не беше победничка. Повеќе би рекол дека Руслана му ја украде победата во 2004. Lane moje ќе беше одличен победник.ако имаше некакво стварно рангирање према квалитет он требаше да победи. Али дури и тоа што облекол горен дел од женски фустан не му помогна.Исто се сеќавам оваа Лорен кога му ја украде победата на Жељко Јоксимовиќ, да избереш песна кај што некоја вика само еуфоооооооооорија, пре еден од најдобрите гласови у светот. Фрик шоу е добар опис на оваа манифестација. Квалитетни музичари треба да им е срам на ова да се пријавуваат.
два пати пљачка му направија на човекот. Уведоа и демек жири да бидат порелевантни гласовите, но тоа не смени ништо.Што знам, мене и тие ми се океј песни. Посебно оваа од 1994 ми е многу симпатична. Секако The Voice е најдобра од ирските.
Автоматски споено мислење:
Се' е ствар на вкусови друже, околу тоа не се дикутира премногу... Ама не би рекол дека Лорен му украла победа на Жељко. Euphoria е еден од најзаслужните победници. Песната на Жељко таа година не беше победничка. Повеќе би рекол дека Руслана му ја украде победата во 2004. Lane moje ќе беше одличен победник.
Oвој пат Тропски горештини во 4К зошто нели 2024 технологијата се унапреди."Ваквата одлука е во најдобар интерес на граѓаните, имајќи предвид дека Јавниот сервис идната година, со сите свои капацитети ќе се фокусира на одбележување на големиот јубилеј, 80 години Македонско Радио и 60 години Македонска Телевизија. Активностите за одбележување на големиот јубилеј ќе се одвиваат во текот на целата 2024 година.„
Одбележување на јубилејот ќе се состои од репризирање во лето 2024 на Тропски горештини.
Извините за оф топик.