Бодибилдинг суплементи

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.024
Поени од реакции
1.517
vie "mlekarite" so piete whey so mleko,
koga go piete so mleko?
osven na sabajle mi nema logika vo drug del od denot, ni posle trening, ni navecer. eventualno na off training denovi, kako milkshake :D

nikogas ne sum piel whey so mleko, golema li e razlikata vo vkusovite?
Пред спиење 250mll млеко и 50гр веј и една рака бадеми. Или грчки јогурд и ставаш една дозерка веј,го мешаш и додаваш сецкан лешник. Одличен казеин за пред спиење :ojeaa:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.700
Поени од реакции
11.518
nikogas ne sum piel whey so mleko, golema li e razlikata vo vkusovite?
Замисли цел живот возиш голф кец, застава 101 и слични такви коли и сега си купуваш нов Мерцедес од салон.. е толкава е разликата меѓу веј со вода и веј со млеко :icon_lol:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.404
Поени од реакции
9.704
Замисли цел живот возиш голф кец, застава 101 и слични такви коли и сега си купуваш нов Мерцедес од салон.. е толкава е разликата меѓу веј со вода и веј со млеко :icon_lol:
blago mleko nikogas ne sum sakal, uste od mal :ROFLMAO:
edno vreme piev pomalku i koristev so blender, ama i toa bataliv, ne pamtam koga posleden pat sum kupil mleko :D jogurt i ajran pijam redovno.

ajde kje ve ispostuvam na nekoj off day, da probam milkshake so whey-ot, imam whey gold dupla cokolada i vanila
Автоматски споено мислење:

Пред спиење 250mll млеко и 50гр веј и една рака бадеми. Или грчки јогурд и ставаш една дозерка веј,го мешаш и додаваш сецкан лешник. Одличен казеин за пред спиење :ojeaa:
ee moze toa so jogurt, top ideja. fala.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.435
Со вода е одвратно. Со млеко е како топен сладолед.
Ја лично не гледам период од денот. Кога треба и можам, пијам. Претежно го конзумирам како смути но ако ги немам потребните производи, шејк со млеко.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.700
Поени од реакции
11.518
Правев некни десерт, 400 грама изварка или cottage cheese на англиски (најдов во Бугарија една, на 100 грама 20г протеин, 1г јаглехидрати и 0.7г масти), 2 дози веј протеин, путер од кикирики, малку мед, малини и боровинки и излезе многу добро, посебно кога ќе се излади во замрзнувачот, како сладолед десерт нешто. :icon_mrgr:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.750
Поени од реакции
10.485
Правев некни десерт, 400 грама изварка или cottage cheese на англиски (најдов во Бугарија една, на 100 грама 20г протеин, 1г јаглехидрати и 0.7г масти), 2 дози веј протеин, путер од кикирики, малку мед, малини и боровинки и излезе многу добро, посебно кога ќе се излади во замрзнувачот, како сладолед десерт нешто. :icon_mrgr:
Чекај малце… нели изварка е исто што и цвика?! (Течноста што останува при правење сирење)
Јас бар така знам.
Ако е нешто друго, дај подобјасни малку?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Не е тоа изварка туку сурутка.
Си ги измешал брзините.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.750
Поени од реакции
10.485
Не е тоа изварка туку сурутка.
Си ги измешал брзините.
Веројатно си во право…
Во консултација со постари, изварка е српски термин за цвика!
А за она cottage cheese појма неам… на слика како урда ми личи :toe:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Со вода е одвратно. Со млеко е како топен сладолед.
Ја лично не гледам период од денот. Кога треба и можам, пијам. Претежно го конзумирам како смути но ако ги немам потребните производи, шејк со млеко.
Хм, грд протеин, или ги следиш по пропис? Јас го пијам со 150-200 мл вода, не додавам по 250 како што пишуваат. Си бара малку повеќе мешање, ама е благ и погуст.
Автоматски споено мислење:

Чекај малце… нели изварка е исто што и цвика?! (Течноста што останува при правење сирење)
Јас бар така знам.
Ако е нешто друго, дај подобјасни малку?
Различни делови, различна терминологија, Пелагонискиот регион урдата ја викаат изварка.

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Ако можете све преку исхрана не ви треба whey protein.
Доста корисен и популарен баш поради тоа што е лесен за "подготовка" а може со него да се направи и нешто вкусно.
А ако е некој и добар на вкус тоа е уште еден голем плус.
Само да не се постане зависен од whey protein.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.435
Го има користено некој протеинов? Една од најголемите фитнес страни во Бг прави акција па овој моментално е на 50%. 4кила ама не му пишува вкус, сигурно е некој гаден :D

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Го има користено некој протеинов? Една од најголемите фитнес страни во Бг прави акција па овој моментално е на 50%. 4кила ама не му пишува вкус, сигурно е некој гаден :D
Го имам пиено од cookies, добар му е вкусот, прилично благ.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Инаку стигна и дополнувањето, го фатив на пола цена директно од продавницата на Myprotein, рокот му е до Декември оваа година :)
1683984565625.png

Kajgana Shop

На врв Bottom