Уф што ти било тебе макатаааааа... комплекс на мало куре уствари.
Вие си заминавте оставете не нас да ја оправаме стопанка му.
ОКЕЈ, муабет за пред кооперација ама океј, ќе ти посветам време - за последен пат, пошто јас ти зборав за
нелогичното размислување дека вакви или онакви резултати на референдум
би го сменале исходот и името НЕмаше да се промени ама тебе гледам друго ти било целта да докажиш (дека си поголем Македонец, оти си останал да си ебаваш векот во шитпарска држава или оти не си успеал да излезиш од неа, небитно, твоја приватна ствар).
Епа ајде Бафра, последно танго, одиме дел по дел:
Едно е да мислиш, друго е да си реален.
Сум бил на Македониа 2025, каде бил Мајк Зафировски, синот на Битов (милијардерот од Канада) и ред други, кога тие луѓе не успеале, вие па помалку влијателните и имотните имате 0 шанси да влијаете врз агендата Македониа без Македонци.
И што дека си бил? Што после тоа? Дојде на форум и се вреѓаш со Кано, како тоа придонесе кон подобра Македонија? ШТО ТОЧНО си направил?
Пошто нели Македонија тебе ти ја оставија, сите други надвор што излегоа се предавници и не чинат и штом фаци како Мајк Зафировски и синот на Битов не успеале ете нема ни НИЕ (као да некој ти рече дека „НИЕ“ нешто ќе менуваме,
јас барем цело време ти потенцирам дека некоја следна генерација македонци ќе го прави тоа - не јас и ти, ама ти веќе со овај коментар дискусијата ја спушташ на ад хоминем препукување со мене, зошто не знам, ваљда некоја прикриена фрустрација), што е твојот план кажи ми? Мора некој план да имаш нели?
Еве не сум јас влијателен и имотен, ти што си и како ќе придонесиш да се врати тоа што е одземено од генерацијата што животареше тука 30 години?
Или пак ќе дојдиме на моето дека во исти гомна сме и од исти гомна потекнуваме ПА НИ ТИ ДРАГ БАФРА кур нема да смениш и бадијала се преценуваш и тоа ќе го решава некоја друга (подобра) генерација од нашата -
што цело време ти го потенцирам.
Супер што си отишол во странство, со господ напред да си успееш да си ги оствариш целите, ама молим те поштеди не од проповедање што и како, посебно од стрелање, бидејќи баш на тој начин најлесно се остварува агендата без Македонци.
Втор ад хоминем, да ве поштедиме од проповедање и потенцирано да ве поштедиме од стрелање. Паника? Уплав нешто?
Никаде не реков, ОСОБЕНО НЕ во дискусија со тебе и во цитирање со тебе дека некој треба да се стрела, напротив.
Еве ако те интересира, всушност мислам дека не те интересира и само изнервирано кликаш за одговор на темата на секој што ќе ти се спротистави со мислење ама нејсе, ЈАС СЕ ЗАЛАГАМ СИТЕ ШТО УЧЕСТУВАА ВО БИЛО КАКВО ПРЕДАВСТВО НА ДРЖАВАТА ДА СИ ГО ДОБИЈАТ.
Си има суд бе, нека ги суди. Од прв до последен.
Од функционери до обично граѓанство.
30 години уназад секој што се огрешил да му се еби мајката.
Толку едноставно.
Едно е да мислиш, друго е да си реален.
...
Абе пропаднато е, ама да сме живи, здрави и побројни за да и пркосиме на ебаната агенда.
Јас ако не се обидов да водам реална и отворена дискусија со тебе тука, не знам кој друг се обиде.
Препрочитај ги репликите што ги пишев и мисли со тоа тимбата, не е само за чешлање.
На ниедно прашање за референдумот не ми одговори, ми одговараш со ад хоминем реплики.
Еве пак, ДАЛИ со цел памет мислиш дека во таа консталација на настани ДУРИ и успешен референдум ќе сменеше нешто?
Заев и ЕУ ќе го дозволеше тоа?
Со цел памет тоа го мислиш, стварно?
Ако да, тогаш да ти бидам искрен за попаметен те сметав.
И последно, НЕМА да пркосиш на ниедна агенда, особено не агенда од збирштина на странски интереси за растурање на државата ако вака се нафрлаш на луѓе кои само коментираат за факти, не за личност.
Од прашања за референдум стигнавме до ад хоминем дискусија, всушност болката ти била кој каде се отселил и со тоа го изгубил правото да се интересира за татковината.
Зрело размислување, морам да признаам. Да ми ти е браво.
ТОА е само уште еден доказ дека некои други генерации ќе ги решаваат проблемите, не јас и ти - што е моја појдовна точка на маубетот, ако воопшто прочита и разбра нешто.