Заради тајни ти и други, секакви верзии правиш дури и од едно христијанство и библија. Сешто зборуваш како ти мислиш дека се работите уредени....
Имаш маки како и сите други со авторитет, затоа си осамен во верувањата читајќи те по нетов... и за тоа си виновен самиот ти, ниту јас ниту некој друг...
Ех камо среќа само јас да имав маки со авторитет. Но како што го гледам и слушам народов, не ќе да сум јас тој што има маки иако слепо следите авторитет (и ти слепо следиш).
Викаш осамен сум бил. Прво не е точно тоа, има луѓе кои слично размислуваат, кои читале нешто поразлично од темите наменети за јавноста. Второ, сум читал дека човекот сака да е дел од поголемата група, затоа и народот ја прифатил религијата, лажењата за Короната, а и други лаги од системот, со цел да не биде отфрлен без разлика што тие лаги носат уништување. Јас да сум бил очаен, да сум се плашел од осаменост, немаше да споделувам
факти од одредени области, знаејќи дека се спротивни од досегашните јавни перења на мозок.
Не патам јас ко тебе да бидам во некоја мистична група, така да џабе ги проектираш твоите ставови и мислења врз мене. Ти кажав твоите ораторски вештини, слаткоречивост и наводна мистичност не можат да влијаат врз мојата свест.
Пред 10год, сигурно ќе имаа влијание, сега си ми смешен.
Не, не можеш да се приклучиш никаде. Може да бараш да се приклучиш било каде, но дали ќе ти одобрат и прифатат - пак зависи од тебе. Разбери еднаш дека никој не моли за твоето присуство било каде...
Ти бараш, ти тропаш... па и во една библија пишува тропни... мора прво ТИ да тропнеш, не да те моли некој ко икона некоја

Па и потоа треба да се докажеш што човек си и од што си направен... боговите секакви не прават, треба да се провери секој штраф, секој зглоб, секој слој од човекот... дома секој би пуштил да ти седе на масата?
НЕ!
Исто е... дури и посериозно.
Пак твоите карактерни особини мене ми ги наметнуваш. Ти си тој што си во секта/ група, ти си тој што барал да се приклучи во секта/ група. Ти си тој што учествувал во
некакви обреди на иницијација, за да се чувствуваш прифатен од остала багра, дека припаѓаш некаде. Сега си исполнет, но исто така исполнето се чувствуваат и христијаните, и муслиманите, и евреите, и дпне/ сдс/ дуи/ ротари членовите.
Не знам со кој образ за мене збориш дека сум барал некаде да се приклучам. Да не си грешка нешто, колку што знам сигурен сум дека не сум аплицирал кај тебе или пак барал инфо како се станува ваш член.
Јасно ми е дека твојата секта се служи со манипулации, лаги, па мораш и ти, ама кој лаже, тој има и вошки. Вошка една, ако сум барал да се приклучам сигурно немало да биде кај телетабиси, а и не ни гледам нешто позитивно во тоа да постојат затворени, таинствени групи.
Ништо не разбираш ти, само трчаш наоколу и врескаш како „ти веруваш“ и како „ти си разбрал“ библии и религии. Не ни е грижа како веруваш (тоа е твоја работа), битни се делата - заради овие што ти ги нарекуваш фанатици... од нив се страда бидејќи погрешно разбираат, бидејќи следат сешто, бидејќи не сакаат авторитет, дозволуваат секој и сешто да им биде авторитет и забегуваат.
Велиш битни биле делата, а ги игнорираш? Ај што ги игнорираш
делата од докажани полимати, ти и твојата секта ем
немате дела (позитивни за цивилизацијата), ем само критикуваш други. Тоа е јасен доказ дека свесно одбиваш да работиш на своите маани, напаѓајќи ги другите.
"Заради тие што сум ги нарекувал фанатици, се страдало погрешно разбираат, бидејќи следат сешто, бидејќи не сакаат авторитет, дозволуваат секој и сешто да им биде авторитет и забегуваат ".
1. Од религиозните фанатаци одамна немало некои масовни страдања, во споредба со верниците во системот. Некои членови од твојата секта котираат високо во системот, значи не си во право, манипулираш, лажеш. Ништо ново.
2. Ако следеле сешто, како тоа веруваат само нивниот месија, курир е единствен...
Не сакале авторитет, ама дозволувале сешто да им биде авторитет.

Поконтрадикторно здравје, ама јбг, сакаш да манипулираш, лажеш.
Тешко тоа да разбереш нели...?
Напротив, пак ќе повторам, многу лесно разбрав, сфатив дека си манипулатор, кој го уловиле користејќи мора да се признае добри мамки, па сега и ти ја користиш истата тактика.