А дали се овие трендови со нас во собата?

Ова истите глупости ги тресеш ко министерот за образование.
Можам да ти гарантирам дека и детево а и неговите насилници биле стрејт цис личности, најверојатно и хомофоби ко вас, па немој да збориш за кои се штеточината на општеството тука.
Решението што ни е потребно е истребување на хомофобијата и трансфобијата. „Педер“ е една од најкористените навреди на булињата.
Друже, ако тебе ти се нормални тие She/Her, Him/His, Them и остали ствари, мислам дека на повеќето генерално гледано не им се, има одредени работи во светов за кои постои универзална ствар дека се или добри, или лоши и деструктивни, ова повеќе влече накај второто, не?
Ко и фактот дека се измислуваат родови на луѓе. или еве сега гледам видео на офнет закачено каде жена му тропа на човек пази дома, и му вика дека и смета што неговото 2 годишно девојче се облака во розево. Зашто? Зашто човекот за неа одлучил дека она ќе е женско, требала самата тоа, а не вака со розеви ствари да ја тера натака. (
линк)
Ова мене ако ми смета, и ме прави хомофоб, ондак ок е, хомофоб сум. Ама па тебе ова ако ти е нормално искрено ни воздухот што го дишеш не го заслужуваш. Што добро ваквите трендови ќе донесат за младината и општо за било кое општество? Ова све треба да се истреби, one way or another, и ако си геј, ондак ваквите трендови и тебе апсолутно ништо добро нема да ти донесат, напротив, повеќе од било кога и на таа група од луѓе ова им донесе неоправлива штета. Ја на тоа алудирав, а не за педери и лезбејки тоа од увек постоело па се живеело нормално без да се наметнуваат низа деструктивни нешта чиј корен е најчесто во Америка.
Еве почнаа и педофилијата да ја оправдуваат и да наоѓаат логика и во тоа (
линк), ако и ова тебе ти е нормално со ваквите, тогаш не вреди апсолутно да се дискутира со особа ко тебе, убаво пишал Трендо или кој и да е од сајтот, ваквите на времето се палеа и ајт, не постојат веќе, за доброто на сите.
Иако муабетов не е во склоп со темава, делумно и е, зашто ова се дел од многуте ужасни трендови што денес им ги пропагираат на децата, ова е погрешно on so many levels, многу неубава иднина не чека со вакви наметнати трендови кои за жал и те како имаат пуштено пипци кај младите денес и на овие простори. И ова нема врска со хомофобија пак ќе ти кажам, ова има врска со ненормалност, со апсруд, ваков левел на деструктивност на долг рок матер му ебава на секое нормално општество и создава изроди и тешки забеготини, не е ни случајно што конечно и на балканов дочекавме вакво нешто, допрва ќе сведочиме за работи кои никад не биле карактеристика за овие простори.
п.с. И онаа транџана што влезе у школо да убива пред некоја недела, у Америка не се замараа толку со тоа колку што ги критикуваа медиумите што ја нарекувале жена, а она се сметала себе си за муж, така нешто. Ако си и ти ваква осетлива снегулка ...

, нема спас за тебе веќе возрасен си и отиден ти е возот, али тоа што може да се спаси надежно би се спасило ако се реагира со време.