Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
Според ова видео за дечкото се добива скроз поинаква слика, далеку од тоа дека бил малтретиран на школо.

доволно е да ја видиш сликата негова и ќе видиш дека тоа дете не може никој да го злоставува. Ни личи на бубалица, ни е дебел ни е грд. Таквите ко него најчесто највеќе внимание добиваат у школо.

Според ова видео за дечкото се добива скроз поинаква слика, далеку од тоа дека бил малтретиран на школо.
Па ние не измисливме дека бил малтретиран, буквално секое дете што учело во школото, што го прашаа вчера кажа дека го малтретирале, дека затоа сменил и клас... Од реакција на мајка на убиено девојче, веројатно, се добивала скроз поинаква слика, како не.

А дали се овие трендови со нас во собата? :)
Ова истите глупости ги тресеш ко министерот за образование.
Можам да ти гарантирам дека и детево а и неговите насилници биле стрејт цис личности, најверојатно и хомофоби ко вас, па немој да збориш за кои се штеточината на општеството тука.
Решението што ни е потребно е истребување на хомофобијата и трансфобијата. „Педер“ е една од најкористените навреди на булињата.
Друже, ако тебе ти се нормални тие She/Her, Him/His, Them и остали ствари, мислам дека на повеќето генерално гледано не им се, има одредени работи во светов за кои постои универзална ствар дека се или добри, или лоши и деструктивни, ова повеќе влече накај второто, не?

Ко и фактот дека се измислуваат родови на луѓе. или еве сега гледам видео на офнет закачено каде жена му тропа на човек пази дома, и му вика дека и смета што неговото 2 годишно девојче се облака во розево. Зашто? Зашто човекот за неа одлучил дека она ќе е женско, требала самата тоа, а не вака со розеви ствари да ја тера натака. (линк)

Ова мене ако ми смета, и ме прави хомофоб, ондак ок е, хомофоб сум. Ама па тебе ова ако ти е нормално искрено ни воздухот што го дишеш не го заслужуваш. Што добро ваквите трендови ќе донесат за младината и општо за било кое општество? Ова све треба да се истреби, one way or another, и ако си геј, ондак ваквите трендови и тебе апсолутно ништо добро нема да ти донесат, напротив, повеќе од било кога и на таа група од луѓе ова им донесе неоправлива штета. Ја на тоа алудирав, а не за педери и лезбејки тоа од увек постоело па се живеело нормално без да се наметнуваат низа деструктивни нешта чиј корен е најчесто во Америка.

Еве почнаа и педофилијата да ја оправдуваат и да наоѓаат логика и во тоа (линк), ако и ова тебе ти е нормално со ваквите, тогаш не вреди апсолутно да се дискутира со особа ко тебе, убаво пишал Трендо или кој и да е од сајтот, ваквите на времето се палеа и ајт, не постојат веќе, за доброто на сите.

Иако муабетов не е во склоп со темава, делумно и е, зашто ова се дел од многуте ужасни трендови што денес им ги пропагираат на децата, ова е погрешно on so many levels, многу неубава иднина не чека со вакви наметнати трендови кои за жал и те како имаат пуштено пипци кај младите денес и на овие простори. И ова нема врска со хомофобија пак ќе ти кажам, ова има врска со ненормалност, со апсруд, ваков левел на деструктивност на долг рок матер му ебава на секое нормално општество и создава изроди и тешки забеготини, не е ни случајно што конечно и на балканов дочекавме вакво нешто, допрва ќе сведочиме за работи кои никад не биле карактеристика за овие простори.

п.с. И онаа транџана што влезе у школо да убива пред некоја недела, у Америка не се замараа толку со тоа колку што ги критикуваа медиумите што ја нарекувале жена, а она се сметала себе си за муж, така нешто. Ако си и ти ваква осетлива снегулка ... :popce: , нема спас за тебе веќе возрасен си и отиден ти е возот, али тоа што може да се спаси надежно би се спасило ако се реагира со време.

Не верувам дека некој од страна знае за што станува збор со детево, ќе мора стручни лица да истражат цела ситуација. Мора да има некое објаснување кое психијатриски стручњаци би го дознале. Добро е да знаеме што точно се случило за да се реагира соодветно, затоа што мене ми личи дека не е изолиран случај и дека има вакви потенцијални случаи многу.
Убиецот колку што прочитав прво обезбедувањето(тешко дека булинг од него трпел) ладно го убил за да може да продолжи со стрелање понатаму. Какви булинзи, разговори и оправдувања кажувате? Човекот изгубил живот само ради што во негова смена копилето решило да стрела. Може никад не ни прозбореле а он го решил ко инсект да е. Лечете се и вие што го разбирате педерчето што побрзо

Сите знаеле и си гледале од страна никој ништо не превземал...тоа е најголемата грешка.
И сега сите се стручњаци...нека ги носат насилниците на психолог/психијатар., Заедно со родителите...уште при првиот испад
И нема потреба од лечење трауми кај оштетените лица....

Па ние не измисливме дека бил малтретиран, буквално секое дете што учело во школото, што го прашаа вчера кажа дека го малтретирале, дека затоа сменил и клас... Од реакција на мајка на убиено девојче, веројатно, се добивала скроз поинаква слика, како не.
Девојчето не е убиено, само било на списокот. А и не гледам зошто и жената би лажела и би се бламирала пред толку луѓе.
Не велам дека некој измислува дали бил или не бил малтретиран, ама секоја приказна си има две страни. Ако сменал клас поради булинг, ваљда психолог/педагог имаат извештај за тоа и треба да се образложи. Да се стави цел терет во ситуацијава на булинг и малтретирање без да се испитаат други фактори за мене е чист нонсенс.

Убиецот колку што прочитав прво обезбедувањето(тешко дека булинг од него трпел) ладно го убил за да може да продолжи со стрелање понатаму. Какви булинзи, разговори и оправдувања кажувате? Човекот изгубил живот само ради што во негова смена копилето решило да стрела. Може никад не ни прозбореле а он го решил ко инсект да е. Лечете се и вие што го разбирате педерчето што побрзо
14 куршуми му стегнал....како обземен од демони, ја не можам да си објаснам. Тотално му е сјебан мозокот на детево, може покажувал знаци и пред ова....а случувањава се кулминација, кој знае. Плански е направено и не се двоумел у ниеден момент, психијатри ако има по форумов да објаснат, ова за мене е тотално необјасниво.

Да било ради булинг сигурно не би пукал у рандом луѓе...имаше и некое инфо (мада прашање е колку е точно) дека пукал и у девојка што му се свиѓа, или она го свиѓала.....

Нормален човек не го прави тоа, паметно е детето и само си признало дека е психопат....тие луѓе не осеќаат како нас....немаат совест......него му е исто ко да утепал мува или да згазнал мравка....ист концепт му е.....

Јас ко што сфаќам, ќерка и била на списокот. Најверојатно биле во врска некое време. По кажаново, добивам впечаток дека детево било баш популарно, а не било жртва на булинг.
Родителите малце знаат очигледно како стојат работите надвор од нивниот дом.
Вчера 3 деца јавно кажаа дека овој бил малтретиран, не едно, него тројцата тоа го потврдија и им се поклопија приказните, кажаа и дека ради тоа му смениле клас и пак го малтретирале иако ова со класот не е официјално потврдено, кажаа и зашто, зашо бил бубалица. Женава не дека лаже, женава нема информации што точно секој ден се дешава со децата у школо, и кога ја информираат, ја информираат онака како во конкрентиов случај, нејзиното дете и пренесува дома. Сигурно нема да и рече еј денес малтретирав еден копиљ у вц, или еј денес измислив трач дека таа и таа е курва, и слично.

И не, не го оправдувам овој ужасен чин, само го критикувам системот што тоталка на игнор го ставило ова ко уште една од многуте небитни работи со логиката, ајде деца се ќе помине и ова, така се расте. Епа очигледно не, детево со тек на време станало тежок психопат, не дека е роден таков, едноставно општеството у кое егзистирало креирало таква ужасија од него и епилогот е таков каков што е.

Пиштолот дома му бил само некоја потпора, ама ако го немал, ќе земел нож, нема врска оружјето, он ментално веќе бил спремен да убива, на ваков или онаков начин тоа ќе го направел сигурно.

А и не гледам зошто и жената би лажела и би се бламирала пред толку луѓе.
Па жената не седела во иста клупа и не учела во исто училиште со него за да знае дали го малтретирале или не. Децата седеле, и учеле во иста клупа. И буквално секое едно кажа дека го малтретирале. Ако сакаш сега да ги побарам и видеата да ги видиш.
Ако сменал клас поради булинг, ваљда психолог/педагог имаат извештај за тоа и треба да се образложи.
Па има извештај, кажаа. Пријавено било, имаше и по медиуми, и секаде.

Ама не, на сето тоа и на соучениците не треба да веруваме, имала друга страна приказната (а другата страна се вика жена што хистериши оти името на ќерка и со која најверојатно никогаш дома не поразговарала од презафатеност, било на списокот).

Па жената не седела во иста клупа и не учела во исто училиште со него за да знае дали го малтретирале или не. Децата седеле, и учеле во иста клупа. И буквално секое едно кажа дека го малтретирале. Ако сакаш сега да ги побарам и видеата да ги видиш.

Па има извештај, кажаа. Пријавено било, имаше и по медиуми, и секаде.

Ама не, на сето тоа и на соучениците не треба да веруваме, имала друга страна приказната (а другата страна се вика жена што хистериши оти името на ќерка со која најверојатно никогаш дома не поразговарала од презафатеност, било на списокот).
мене далеку поверодостојни ми се децата вчера што јавно кажаа дека детето било подолг временски период жртва на вршњачко насилство, отколку женава што се дере на место каде што соучениците и јавноста одаваат почит спрема загинатите, се со цел да е у центар пажња, па уште кажува како на сторителот му сметало тоа што ќерка и чат-пат пушела цигари, а очигледно на неа не, иако нејзината ќерка доколку е на иста возраст сеуште го не е ни при завршување на пубертетот.

вакви родители сум имал прилика да сретнам, децата нивни никакви, милион проблеми ќе направеа и десетици други луѓе ќе уплеткаа во тие проблеми, за на крај кога ќе дојдат последиците да пробуваат да ги префрлат на другите деца, да тврдат како нивните деца кои секој викенд се во станица се уствари добри дечки, само ете се нашле по случајност на таргет на одредени луѓе на кои што им пукнал филмот.

И не, не го оправдувам овој ужасен чин, само го критикувам системот што тоталка на игнор го ставило ова ко уште една од многуте небитни работи со логиката, ајде деца се ќе помине и ова, така се расте.
Ја одамна сум на мислење дека камери секаде треба да се постават, и у училници. Исто така специјални школи за деликвенти со специјални услови таму. Една грешка жут картон, следна грешка у училиште за деликвенти. Така ќе се одвои талент од ѓубре на време и што е најбитно нема да може да просперираат тие понатака. Со пемпеле од такво школо хигиеничари само да можат да работат.

Кога некој ќе почне да ти објаснува настан само со Уран и Нептун = ниту е астролог, ниту се разбира во толкување на карти. :D
Плус двете карти што се прикажани, служат за украс на напишаното, немаат никакво практично значење.

мене далеку поверодостојни ми се децата вчера што јавно кажаа дека детето било подолг временски период жртва на вршњачко насилство, отколку женава што се дере на место каде што соучениците и јавноста одаваат почит спрема загинатите, се со цел да е у центар пажња, па уште кажува како на сторителот му сметало тоа што ќерка и чат-пат пушела цигари, а очигледно на неа не, иако нејзината ќерка доколку е на иста возраст сеуште го не е ни при завршување на пубертетот.

вакви родители сум имал прилика да сретнам, децата нивни никакви, милион проблеми ќе направеа и десетици други луѓе ќе уплеткаа во тие проблеми, за на крај кога ќе дојдат последиците да пробуваат да ги префрлат на другите деца, да тврдат како нивните деца кои секој викенд се во станица се уствари добри дечки, само ете се нашле по случајност на таргет на одредени луѓе на кои што им пукнал филмот.
Нормално. Возрасните сега ќе измислат се и сешто за да се заштитат себеси. Ете, некој директор на некаква управа за образование веќе даде изјава дека немало никакви докази за врсничко насилство, зашто не било пријавено. Ама луѓево нафта пијат и не знаат дека обично децата жртви молчат, собираат во себе и не го пријавуваат насилството. Ист беше случајот и со детето од Корчагин.

Ја одамна сум на мислење дека камери секаде треба да се постават, и у училници. Исто така специјални школи за деликвенти со специјални услови таму. Една грешка жут картон, следна грешка у училиште за деликвенти. Така ќе се одвои талент од ѓубре на време и што е најбитно нема да може да просперираат тие понатака. Со пемпеле од такво школо хигиеничари само да можат да работат.
Истото и јас го реков! Ги укинаа сите училишта за деца со било какви посебни потреби и/или барања, за да имало инклузивност и сега ситуацијата е - проблематичните деца единствено што може е да ги префрлат од една во друга паралелка или од едно во друго училиште (што ретко се случува) со што само го преместуваат проблемот, а не го решаваат. А бе само - стрпај го во школо за проблематични деца и решен проблем.

Истото и јас го реков! Ги укинаа сите училишта за деца со било какви посебни потреби и/или барања, за да имало инклузивност и сега ситуацијата е - проблематичните деца единствено што може е да ги префрлат од една во друга паралелка или од едно во друго училиште (што ретко се случува) со што само го преместуваат проблемот, а не го решаваат. А бе само - стрпај го во школо за проблематични деца и решен проблем.

у случајов овој имал цел список со лица за отстрел и некои што ги испукал успат како чуварот и професорката. Очигледно кога пола клас или деца од сите класови ти се проблем, тој проблем не бил кај нив него у неговата глава. Не значи дека ако не можеш да се уклопиш меѓу луѓе дека другите ти се криви. Можеби тоа дете едноставно не можело да се вклопи со луѓе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom