Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
tolku, nisto povekje

Што да разговараат круша под круша паѓа.
Родителите се do as i say don't do as i do.
Или раце кренале....
Автоматски споено мислење:

Нека им воведат психологија во училиштата или религија нешто.
Но џабе е сите пориви се од не задоволство...

Исус да им го спуштиш на земја, Џ А Б Е.
Нема никаков спас за омладинава, работата е отидена до точка од која нема враќање назад. И не, не постои надеж за подобро, од ден во ден е само полошо.

Само за тоа не се свесни уживателите на Задруга и на турски серии.

Да им скршел нос на некој од "другарчињата" кои го малтретирале, можеби немало да дојде до таков резултат, можеби ќе имале повеќе почит кон него и немало да го гледаат како плен за малтретирање.
Не е секогаш така едноставно. Неколку пати имав истепано некој зошто претерал со булинг спрема мене. Знееш што се случи одпосле во поголемиот број случаеви. Ме чекаа надвор едно 10 души и на крај полошо поминував. Моите другари учеаа во други школи и немаше можност да те одбранат.
Така да ако немаш никој позади тебе ни враќање со насилство не помага.

Ја се слажем прв за ова..!
Како сталинст во политичка смисла, тоа е тоа што му фали на општествово!
Луѓето се овци, а демократијата е владеење на слабите… Затоа и нашава култура и образование го допре дното и уште буши надоле!

Море комисија! Две врати!
-Кажи лепи ти што ќе ни пееш денеска?!
По кратка постапка!

Филмови да минат цензори, литература исто!
Телевизија, се знае… Мечето Ушко и во кревет!

Фб, Тик-ток и остали срања забранети!! Како во Кина! Една државна мрежа што ќе биде контролирана..!

И да не редам уште..
А ние што имаме 18+ ќе смееме да гледаме порничи со повеќе од две пози или ќе мора строго на 2 да се задржиме ? :icon_mrgr:

Не треба толку сталинистички да се тера, особено не за 18+. Треба такво нешто за под 18 годишни да се примени, но тука доаѓа фрката дека не може да знаеш ти колкава е личноста што ќе биде пред тв или радио. За интернет најдобро ќе биде таквите спотови, филмови, емисии да не можат да се гледаат доколку немаш верификуван акаунт за 18+. Со ова ќе се отворат 1000 нови прашања за анонимност на интернет и кога ќе видиш никако не ја бива.

А ние што имаме 18+ ќе смееме да гледаме порничи со повеќе од две пози или ќе мора строго на 2 да се задржиме ? :icon_mrgr:

Не треба толку сталинистички да се тера, особено не за 18+. Треба такво нешто за под 18 годишни да се примени, но тука доаѓа фрката дека не може да знаеш ти колкава е личноста што ќе биде пред тв или радио. За интернет најдобро ќе биде таквите спотови, филмови, емисии да не можат да се гледаат доколку немаш верификуван акаунт за 18+. Со ова ќе се отворат 1000 нови прашања за анонимност на интернет и кога ќе видиш никако не ја бива.
Јебеш ти анонимност на интернет. Ни сега ја имаме, нит некад ќе ја имаме…
А во право си дека мора рестрикции барем за децата!

Ете, не мора топла вода да измислуваме!
Доволно е да видиме во Кина како е решено ова…

Па богами Кина со вештачката интелегенција прелесно решаваат вакви масакри. Им го следат нивото на концентрација и здравствената состојба за време на часовите со роботчиња.

Па богами Кина со вештачката интелегенција прелесно решаваат вакви масакри. Им го следат нивото на концентрација и здравствената состојба за време на часовите со роботчиња.
Зафркавај се, ама социјален кредит е реална ствар таму…

едит:а да не зборуваме дека го имаат најдобриот образовен систем на светот… барем основно и средно, а и со високото образование имаат опасен напредок..

Не можеш вечно све да им браниш....дека така потешко ке може да се контролираат...и на крај да испаднат полоши од сите...

Јас иако бев во нај мирните ако не и нај мирен не ме чепкаа дека бев во појаките и знаеа дека може да најебаат и не ме гибаја... :pos:

Претпоставувам дека тие што ги напаѓаат делуваат доста слабо,изгубено и без помошно....

Најчесто мета ма булинг беа тие што беа физички слаби и послаби ученици...барем од мое искуство...или ако некој се дружеше само со женски.

Па пишав погоре за Кина. Децата од мали сеуште јадат стапови и тоа за работи што кај нас на западов ќе поминат " malo e deteteto ne mu se luti odma, ne mora da go mavas . За галамење на час, снимање глупости или недајбоже да им текне со постари и предпостваени да смимаат или да прават такво нешто идат у гулаг. Или ќе се помират и ќе ги прифатат кинеските закони и морални начела или гулаг или нека фаќаат фајронт од Кина. Е сега за јадење лиљаци и кучиња сеуште немаат ни морална а камо ли законска осуда ама барем децата не им се ретарди. Башка сите 2ца кинези што лично ги имам запознаено во животов имаат огормна работна навика и посветеност за нешто ако се нафатиле или им било дадено да го завршат. Такви работи се учат на 7-10 год.

Видов на Твитер, нажалост.

Мислам малце overkill е да се бара до таму виновник. Бар ја не глеам поврзаност. Општеството во Србија било далеку по пропаднато во 90ти него сега. Боље да се угледуваш на Бака Прасе него на Кнеле. Мислам јасно им е на сите кај има вакви настани и од каде добило инспирација детево.

Разликата е што во 90-тите, простор на вакви бараби им се давало само во весници. Имам изгледано мал милион документарци за криминалциве во Србија од тоа време, и одговорно тврдам дека ова денес е поголем канцер, затоа што има поголемо влијание, посвежо е. Го гледаш на Фејсбук,Тик Ток, Твитер, Јутјуб, Инстаграм, телевизија. Просто е невозможно да го утнеш.

Грешка си скрос. Ако му скршел нос, ќе му кршеле нос него секоја недела.

Ме интересира како ги воспитуваш своите деца да одговорат ако некој физички ги нападне? Да вратат или да седат мирно?

Грешка си скрос. Ако му скршел нос, ќе му кршеле нос него секоја недела.

Единствен начин да завршиш со булинг е да се степаш. Ко мал средив барем 3-4 такви булинзи. Дури и ако се појаки од тебе, ако се степаш и му направиш проблем ќе те остават на мир следниот пат.

Со тепачка работата секако ќе дојди до повисоки истанци. Еднаш дури и во болница се степав иако бев со штаки, имав некаде 10 години, сестрата се избезуми и после мораше главната сестра да интервенира и никој повеќе не ме задеваше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom