Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
Човекот си е во право за голем број на работи, ама малолетниците го гледаат како meme и предмет за исмејување.
Тикток е многу добра платформа ако паметно се користи , а со тоа алгоритам се менува и е многу корисно за оформување како личност. Stoicism е многу моќна филозофија, само мал број на деца под 18 , па и општо возрасни знаат за тоа.
Во право е човеков за многу работи за 6 од 10 а тие 4 што ги футка поголема штета од тие што ги погодува...

Не е до Чкочото бе батка до родителите,децата е....

Во кој предмет децата учат за булинг...тие тоа го знаат од дома уште од пред да почнат на школо...и на работа имаш булинг....мобинг...и други работи....

А тоа што Мирољуб кажива све најдобро за Тв пинк (фарма,задруга) и што брани срби што правеле геноцид во босна нормално ти е???
А тоа што е "доктор" нема да го коментирам.
Инаку доста подобар е него бака прасе и деуги тоа е факт

Убил седум девојчиња и едно момче. Нешто слабо ми се верува дека девојчињата му вршеле булинг повеќе од момчињата.
Од списоков колку што може да се види, машки-женски се пола-пола, изгледа дека машките биле поснаодливи, којзнае како испаднало да убие повеќе девојчиња. Има и друг лист со мапа кој каде седи, прецизно планирал. Страшно.
Мислам дека 3 од убиените (сите 3 девојчиња) биле колатерална штета, исто. Затоа има повеќе девојчиња убиени. Кога влегол во училиштето прво пукал во домарот, па во девојчето кое било дежурно на врата за да запишува кој ќе влезе во училиштето. По пукањето, од некаде дотрчале уште две девојчиња, веројатно да видат што се случува, по што пукал и во нив. Значи од убиените деветмина, само 5 деца се од неговото одделение.

брат, според тебе Мирољуб е ролмодел, Тикток е добра платформа ако паметно се користи. Колку години имаш, 14?

Ај да не бидеме оф топик , ама очигледно мислиш дека Тикток е само ширење либерална пропаганда, голотија и хип хоп танци. Апликацијата има и сосема друга страна и креатори на контент што може да бидат од голема помош на секое поле. Тоа е впрочем исто и на Твитер , Инстаграм , Фејсбук , па и тука на форумов, само гадотиите се многу полесно достапни и одма се ствара лоша слика за нештото.

Во право е човеков за многу работи за 6 од 10 а тие 4 што ги футка поголема штета од тие што ги погодува...

Не е до Чкочото бе батка до родителите,децата е....

Во кој предмет децата учат за булинг...тие тоа го знаат од дома уште од пред да почнат на школо...и на работа имаш булинг....мобинг...и други работи....

А тоа што Мирољуб кажива све најдобро за Тв пинк (фарма,задруга) и што брани срби што правеле геноцид во босна нормално ти е???
А тоа што е "доктор" нема да го коментирам.
Инаку доста подобар е него бака прасе и деуги тоа е факт

Има разлика кога ќе кажам дека е во право за голем број работи и кога ќе кажам дека е во право за се. Нема гајле , се согласуваме.

Ај да не бидеме оф топик , ама очигледно мислиш дека Тикток е само ширење либерална пропаганда, голотија и хип хоп танци. Апликацијата има и сосема друга страна и креатори на контент што може да бидат од голема помош на секое поле. Тоа е впрочем исто и на Твитер , Инстаграм , Фејсбук , па и тука на форумов, само гадотиите се многу полесно достапни и одма се ствара лоша слика за нештото.

се стварала лоша слика, па како да не се ствара кога 99% е ѓубре и ти ми велиш дека ради тој 1% вреди.

Има разлика кога ќе кажам дека е во право за голем број работи и кога ќе кажам дека е во право за се. Нема гајле , се согласуваме.
Bullying има уште во градинка...и пред градинка...децата што си играат...

Не е пола клас, според полицијата од пресот на списокот имало деца од најмалку 5-6 класови. Од неговиот изгледа само 2-3 деца..
Што е малце сумљиво. Булинг обично е ограничен на еден клас.
Мислам дека децата се од повеќе класови. Нешто објавија дека планирал да иде во три класа од неговата генерација.
Од повеќе класови се, зашто 3 девојчиња убил во холот. Едното било дежурно, другите излегле да видат што се случува, дотрчале од некаде во моментот. Останатите се сите од 7-2.

Imase slucaj so ovoj Baka Prase i jutuberkata Kika. Imeno prviov javno pocnuva da ja hejta/navreduva vtoro spomenatata (a ne mu e prv slucaj takov) za da podocna ovaa dobiva uste pogolem hejt navredi od negovite sledbenici i pagja vo depresija se povlekuva. Sledstveno na ova depresija pa verojatno droga i na kraj se samoubiva, sekako celiov slucaj pominuva so nekaznetost od instituciite. Namesto da go kaznat on naprotiv seuste shiri takvo degenerativno odnesuvanje kaj mladata publika..

Koj znae kolku deca se psihicki osakateni poradi vakvi raboti, kako opsestvo polesno ni e problemite da gi pikame pod tepih namesto da gi reshavame.

Oва гомново денес става на стори дека не треба да се дискутираат причините за тоа што се случило, туку да се остават на раат покојните, знаејки дека многу луѓе ке го посочат како делумен виновник.

се стварала лоша слика, па како да не се ствара кога 99% е ѓубре и ти ми велиш дека ради тој 1% вреди.

Епа тоа е исто и со телевизијата и вестите каде што на луѓето им е сервирано и они тоа секојдневно го џвакаат. На социјалните мрежи имаш барем право сам да избереш што сакаш да гледаш и сам да си конфигурираш што да ти искача. Само јасно ко ден е дека мнозинството на луѓе го прифаќаат ѓубрето и на интернет, а најмногу децата секако.

Oва гомново денес става на стори дека не треба да се дискутираат причините за тоа што се случило, туку да се остават на раат покојните, знаејки дека многу луѓе ке го посочат како делумен виновник.
Го следиш? :vozbud:

Мислам малце overkill е да се бара до таму виновник. Бар ја не глеам поврзаност. Општеството во Србија било далеку по пропаднато во 90ти него сега. Боље да се угледуваш на Бака Прасе него на Кнеле. Мислам јасно им е на сите кај има вакви настани и од каде добило инспирација детево.

оки, а сега оди да отвараш 10ет профили, за мене знак прашалник е дали ќе се најавам во наредните 10ет дена за тебе да те читам хаха

Знам, зафатен си со лет преку Алпите, како Џејмс Бонд. Додека ја читаш Ана Комнина.

Тикток, Кнеле, Бака Прасе, дрн дрн јариња... Не може Тикток да те натера да убиеш 9 лица туку така. Точно дека Америка се случија многу вакви масакри, можно е да има добиено инспирација преку медиуми, интернет итн, ама не се криви медиумите. Сите сме учеле за Хитлер па никој од нас не стана таков злосторник. Тоа дете било темпирана бомба ќе пукнело и без некоја посебна инспирација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom