Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе толку ли е влијателен тој тик-ток?

Го немам срањето ниту знам шо се постира на него, освен некои глупи танцови каде професионални спортисти се глупираат со некакви кринџ движења. Шо друго има таму?

Нека пуштаат по Србија
Задруга
Фарма
Кристијан Голубовиќ
Кнеле
Бака прасе
И други идиоти и после нека се чудат зошто се сите покварени...

Последно уредено:

Го немам срањето ниту знам шо се постира на него, освен некои глупи танцови каде професионални спортисти се глупираат со некакви кринџ движења. Шо друго има таму?

Тик-токот им е едно виртуелно игралиште. Ако не беше тој ќе беше нешто друго. Ама да курајбер го погоди проблемот, кај што денешнава генерација на родители си има други приоритети наместо воспитување на деца.

А за во денешно време на социјални медиуми и интернет од најмали нозе, си бара посебен напор и вложување од страна на родителот за да се истера детето на прав пат. Потешко е зашто околностите се станати многу покомплексни. Многу работи се достапни имшто треба и што не треба, брзо ствари се менуваат и начинот на комуникација е различен. Тоа не значи дека треба да му се виси на глава на детето цело време, туку да се биде во тек со него што и како прави, да се разговара со него, ама да се разговара суштински а не некој паушален муабет додека мајката скрола на инстаграм.

Треба ликов да стане карикатура и да се појачи булингот кон него од цел регион, како порака до идните дека нема да им се плашиме на лузери.
И шо кажа сега?

Не е само Тик Ток, туку е комплетното опкружување на децата. Бака Прасе и Кристијан Голубовиќ добиваат поголем медиумски простор од сега друго што треба да биде од едукативен карактер. Првиот по тоа што му кажал на Митровиќ да пуши ку*ац, а вториов колку луѓе убивал секој викенд.

Ако не работиш со своите деца, секојдневно, како би можел и најмала промена во однесување да забележиш, лесно бегаат работите од раце. Мора секој родител да гу научи своето дете да ги третира сите исто, и кога ке види дека некој друг малтретираат, да реагира. Булингот станува сериозен проблем. Добро кажа @Џонтра Волта, порано булингот завршуваше во училницата. Денес го гледа целиот свет, и срамот се мултиплицира.

Имам 2 деца, и страв ме фаќа во светот во кој треба да израснат и живеат, макар и ти се обидел да ги израснеш во луѓе кои ке почитуваат други, ке знаат за срам и страв.

Детево ако 3 години било малтретирано, секоја му чест за храброста. Многу сме посакувале тоа и ние да го направиме, верувам и сеуште сакаме против одредни личности, како политичари, маалски рекетари и сл, но ете се надеваме ќе фати некоја од клетвите.

Многу родители не ги учат своите деца дека не е во ред да малтретираш други, дека треба да се реагира, а не сеир да се фаќа, вработените во институциите исто. Дел и ги бодрат, да бидат фраери, па нормално било да се челичат итн.

Мирно, интелигентно дете (тоа од Корчагин) си го одзема сопствениот живот, наместо смрдените професорки кои учествувале во малтретирањето со другите ученици.
После излезе информација за друго дете каде и директорката била запознаена па никому ништо.
Зашто па нивните животи не се битни ко на овие што малтретираат... Само зашто се физички послаби, изолирани, нема кој да ги заштити, треба ли со години да живеат во пекол, па после да се празнат на фамилијата или самоуништуваат со алкохол, дрога....

Живеење во заедница, општество, значи дека сите треба заедно да се грижиме секој член во општеството праведно да се третира. Но ние се однесуваме како варвари, а после глумиме цивилизирани и загрижени. Акција и реакција, ако ја нема акцијата, реакцијата нема ни да постои.

Од тоа колкав булинг има низ Србија со снимање и поставување на видеа по интернет, ништо чудно не е ова. Само јас сум гледал неколку 5,6 клипчиња што ми испаѓале по порталите, кај нас мислам дека нема такво ниво на булинг како кај Србите. Ај да испадне утре видео детево како јаде шамари од деца или моли да не го тепаат како што сум гледал видеа низ Србија, па ќе коментираме тука после. Жално е каде се движиме како опшество, жално за новите генерации и за децава. Нека почиваат во мир децата и нека се замислат властите во Србија. Лично мислам дека татково има најголем дел во убиствата, најверојатно му има влијаено да се одбрани на ваков начин, таква претпоставка имам некаде. Како и да е луѓето се многу отидени у курац, ова ќе биде новото нормално кај нас за жал.

Тешко кој ке на*бе сега сите ке се експерти и советувачи за насилство со цел да добијат медиски простор, поени па и клиентела.
Истово не го исклучува и за медиумите да си направат гледаност и слични ствари, све за профит. (Емисија,отворено студио па можда и документарец)

А баш им е гајле општо на сите, ако им било гајле тогаш ке превземеле нешто...
Пак ке речам...
Тој што си го јаде тешко него...

Нека пуштаат по Србија
Задруга
Фарма
Кристијан Голубовиќ
Кнеле
Бака прасе
И други идиоти и после нека се чудат зошто се сите покварени...

Imase slucaj so ovoj Baka Prase i jutuberkata Kika. Imeno prviov javno pocnuva da ja hejta/navreduva vtoro spomenatata (a ne mu e prv slucaj takov) za da podocna ovaa dobiva uste pogolem hejt navredi od negovite sledbenici i pagja vo depresija se povlekuva. Sledstveno na ova depresija pa verojatno droga i na kraj se samoubiva, sekako celiov slucaj pominuva so nekaznetost od instituciite. Namesto da go kaznat on naprotiv seuste shiri takvo degenerativno odnesuvanje kaj mladata publika..

Koj znae kolku deca se psihicki osakateni poradi vakvi raboti, kako opsestvo polesno ni e problemite da gi pikame pod tepih namesto da gi reshavame.

Кога ви викав дека Мирољуб Петровиќ е за све во право ???
Вие се смеевте...

Човекот си е во право за голем број на работи, ама малолетниците го гледаат како meme и предмет за исмејување.
Тикток е многу добра платформа ако паметно се користи , а со тоа алгоритам се менува и е многу корисно за оформување како личност. Stoicism е многу моќна филозофија, само мал број на деца под 18 , па и општо возрасни знаат за тоа.

Човекот си е во право за голем број на работи, ама малолетниците го гледаат како meme и предмет за исмејување.
Тикток е многу добра платформа ако паметно се користи , а со тоа алгоритам се менува и е многу корисно за оформување како личност. Stoicism е многу моќна филозофија, само мал број на деца под 18 , па и општо возрасни знаат за тоа.

брат, според тебе Мирољуб е ролмодел, Тикток е добра платформа ако паметно се користи. Колку години имаш, 14?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom