Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
Nema vrska toa, posebno nekoj ko ke reci porano nemalo nasilstvo vo filmovite. Pa vo eden dobriot losiot i grdiot imas nasilstvo kolku da sakas onaka kolku za primer. Za vo partizanskite filmovi i da ne zborame.
Од секогаш имало, ама ова е веќе терор шо го гледаме на телевизија 24/7
Никаква едукативна програма, све само реалити шоу, турски серии и слични срања.
Тоа е еден проблем, другото објаснив погоре.
Достапност за се и сешто, на Јутјуб вртат видеа по 45 минути, болештини невидени, малолетници снимаат насилство и тоа децата го гледаат без проблем.

Достапност за се и сешто, на Јутјуб вртат видеа по 45 минути, болештини невидени, малолетници снимаат насилство и тоа децата го гледаат без проблем.
Jas pogore kazav toa sto imav da kazam , pa koj kako sfati :toe:
P.s Dedoti najverojatno gi fatil ako ne prvata , vtorata svetska sigurno, mozi i bil vo partizani ili kojznae kade. Ete doma i puska imal, nasilstvo se iznagledal, okupacii, torturi. Pa ete ne mu teknalo da ja zemi puskata i da tepa ljuge po ulica oti nekoj go poglednal na strana ;)

Ако имал намера да го направи ова, ништо не го спречува. Ќе најде оружје и ќе научи да го користи. Вајда се инспирирал од слични настани на запад.
Џабе дискусија сега, решение за булинг нема ни во многу понапредни општества.
Во ред, меѓутоа штетата што можеш да ја направиш со огнено оружје и со нож/палка не е иста.

Сите го критикуваат образовниот систем и наставниците (што се како се проблем, не викам не, да не бидам погрешно сфатен), а никој не го критикува домашното воспитување и учеството на родителите во нивните животи.
Еве го таткото, го носел неговото дете на стрелиште да го учи како да пука со пишол.
Наставникот е тој што треба да препознае доколку некое дете покажува не типично однесување додека е на школо, но ова дете (по ова до сега што е низ медиуми излезено) не покажал такво нешто. Оценките му биле одлични, одел на натпревари од школо.
Зашто родителите дома не препознале дека нешто не е во ред со нивното дете?

Сите ги критикуваат неговите соученици кои му правеле булинг (што се виновни, не викам не, да не бидам погрешно сфатен), а никој не го коментира менталното здравје на убиецот.
Од кај знаеме дека сите 8 деца му правеле булинг. Може едно дете било кое му правело булинг, а останатите 7 само се смееле на глупостите што ги правело тоа едно дете, а убиецот поради проблеми со менталното здравје тоа поинаку си го сфатил и убил 8 деца.

Најлесно е да ја обвинуваме новава "тик-ток" генерација, а истата таа генерација е израсната од тие што ја критикуваат и обвинуваат.

Ако сите што го малтретирале, ги убил. Браво.
Невини деца ако настрадале тоа не го подржувам.
Убил седум девојчиња и едно момче. Нешто слабо ми се верува дека девојчињата му вршеле булинг повеќе од момчињата.

Убил седум девојчиња и едно момче. Нешто слабо ми се верува дека девојчињата му вршеле булинг повеќе од момчињата.

и мене ова мене ми падна у око, да не бил инцел типов

Jas pogore kazav toa sto imav da kazam , pa koj kako sfati :toe:
P.s Dedoti najverojatno gi fatil ako ne prvata , vtorata svetska sigurno, mozi i bil vo partizani ili kojznae kade. Ete doma i puska imal, nasilstvo se iznagledal, okupacii, torturi. Pa ete ne mu teknalo da ja zemi puskata i da tepa ljuge po ulica oti nekoj go poglednal na strana ;)
"соученици биле исмејувани на национална основа" - тоа е нејзината бољка,тоа ја мачи

Убаво рече некој погоре, порано булингот остануваше у школо и тоа обично беше интерно, у класот ќе заебаваш некој ќе закачаш и тоа е тоа, не се шири низ цело школо.
Ова сеа, телефони мелефони, на физичко ќе се соблече некој ќе го сликаат по гаќи и за 1 минута цело школо ќе ја види сликата, па мемиња, па видеа, па слични глупости мноооооооогу пострашни од тоа да му го растуриш ранецот на некој, да му удриш клоца, или со креда да му ја ишкрташ блузата позади и да му залепиш лист што пишува шутни ме.

Видеа, филмови, риалити шоуа, тик ток, музика, промовирање на таков стил, идоли им се Кристијан Голубовиќ и слични ретардирани имбецили што не треба да постојат а не па да бидат промовирани на тв и интернет.

И ние сме гледале филмови со пукање и насилство ама ретко на кого да му текне да го копира истото или па Тони Монтана бил нечиј идол и слично.
Кур не болеше, Росалинда, Касандра, Млади бунтовници, цел ден си играл фудбал, издркај и заспиј.

Ова па со телевизијата и интернетот апла нема смисла и логика.
Па порано каде каде било полошо, порано јас како дете сум немал избор да гледам што сакам.
Цртани имало од 06:00 саат сабајле до 12:00 попладне, толку. Што ќе каже МТВ, А1 или Сител ја тоа сум гледа, не ја што сум сакал.
Сега имаш избор што сакаш да гледаш, од која и декада да сакаш да гледаш.

Ама знаеш што е разликата сега?
Што како родител ќе треба да бидеш повеќе инволвиран во развојот на твоето дете.
Е тука е проблемот и тешкотијата.
Баш сега имаш избор и немораш да гледаш турски серии, реалити шоуа и слични срања.

Не ти се свиѓаат денешниве цртани зашто на твоето дете му пропагираат лажен морал и искривени принципи?
Нема проблем, кои цртани ти се свиѓаат, тие од 90тите?
Со три клика на YouTube ќе може твоето дете да ги гледа истите како и ти.

Ова па со телевизијата и интернетот апла нема смисла и логика.
Па порано каде каде било полошо, порано јас како дете сум немал избор да гледам што сакам.
Цртани имало од 06:00 саат сабајле до 12:00 попладне, толку. Што ќе каже МТВ, А1 или Сител ја тоа сум гледа, не ја што сум сакал.
Сега имаш избор што сакаш да гледаш, од која и декада да сакаш да гледаш.

Ама знаеш што е разликата сега?
Што како родител ќе треба да бидеш повеќе инволвиран во развојот на твоето дете.
Е тука е проблемот и тешкотијата.
Баш сега имаш избор и немораш да гледаш турски серии, реалити шоуа и слични срања.

Не ти се свиѓаат денешниве цртани зашто на твоето дете му пропагираат лажен морал и искривени принципи?
Нема проблем, кои цртани ти се свиѓаат, тие од 90тите?
Со три клика на YouTube ќе може твоето дете да ги гледа истите како и ти.
Сега детето поќе од родителите е упатено за интернетот.
Телефони имаат од 8 годишна возраст, со достапни социјални мрежи
Не можи родителот 24/7 да го пази.
Грешката е пак во нив шо му го дозволиле тоа задоволство.
Ама оти да има Петко телефон а да немам јас.
Па тука имаме и ситуација која за да седи детето мирно ќе му го дадат телефонот шо сака да гледа за да можат мама и тато рајат кафе да пијат.

Настанов е типичен приказ на тоа каде отиде нашево општество. САД и нејзините вредности кога ни се вредност (на сите во регионов) ова се последиците.
Јас не сум чул во Кина да има пукање во школо. Ваљда зошто таму децата од мали ги учат на работа и труд и дека секој што нема да биде послушен јаде стапови а после тоа иде у гулаг. На запад си кул со вакво однесување. Особено сега кај децата кога Тик Ток ги индоктринира што да прават, не очекувајте за 20 год некој до нив да да биде деловен,успешен човек. Во Кина забранета е светскава мрежа на Тик Ток, па користат своја со длабока цензура. Таму Тик Ток е апликација за " уради сам " и учење хобија и вештини. Па затоа не гледаме 12 годишни кинезинки што тресат газови и 12 годишни кинези со пиштоли, кокаини и шампањи по дискотеки. Целиов настан е првично општествена грешка.

Второ е институционлана грешка. За ова не мора да пишувам сите знаете каде и со какви институции располагаме на балканов.

Трето поради потфрлањето на горниве две работи станува и лична грешка. Прво родителите а после тоа самото дете. Кој е тој родител што 13-14 год дете свесно го учи да користи оружје (секако ако не е шипо) ? Второ пак институциите доаѓаат на ред. Како така стрелиштето каде што вежбало детево дале дозвола 14 годишен да тренира пукање ?!

Нашиве генераци кога Нокија 3310 беше врвна технологија на дете од 12-16 год ги немавме овие проблеми. Интернетот беше ретко и прилично тешко достапен (од финансиски аспект), а ваљда и самиот интернет тогаш не беше преплавен со визуелни представи на масакри и убиства ( Исис имаа свој канал на секоја мрежа каде што објавуваа видеа до " казни " и никој не ги блокираше тие канали. Сега на пример за која сакаш војна во светов имаме буквално лајв стиминг или снимки со дрон од терен. Особено во Украина каде што војната е со огромен медиумски интерес.
Тогаш ако некое од децата се фатеше на мета највеќе беше за физички изглед и за кискови и гафови и тоа траеше неколку саати и после се забораваше.
Немаше смислено и тенденциозно малтретирање. Сите дури се чудевме за такво нешто кога ќе видевме на филм.
Она што го спомна @Ne_sum_ja со Јана е easy mode. Па на крај сите се сеќавате како почна јавна соба ?!
Малолетници си делеле слики од соученички. После тоа се увалиле педоманијаци.
Дете и слобода на интернет не се паметна комбинација.

Настанов е типичен приказ на тоа каде отиде нашево општество. САД и нејзините вредности кога ни се вредност (на сите во регионов) ова се последиците.
Јас не сум чул во Кина да има пукање во школо. Ваљда зошто таму децата од мали ги учат на работа и труд и дека секој што нема да биде послушен јаде стапови а после тоа иде у гулаг. На запад си кул со вакво однесување. Особено сега кај децата кога Тик Ток ги индоктринира што да прават, не очекувајте за 20 год некој до нив да да биде деловен,успешен човек. Во Кина забранета е светскава мрежа на Тик Ток, па користат своја со длабока цензура. Таму Тик Ток е апликација за " уради сам " и учење хобија и вештини. Па затоа не гледаме 12 годишни кинезинки што тресат газови и 12 годишни кинези со пиштоли, кокаини и шампањи по дискотеки. Целиов настан е првично општествена грешка.

Второ е институционлана грешка. За ова не мора да пишувам сите знаете каде и со какви институции располагаме на балканов.

Трето поради потфрлањето на горниве две работи станува и лична грешка. Прво родителите а после тоа самото дете. Кој е тој родител што 13-14 год дете свесно го учи да користи оружје (секако ако не е шипо) ? Второ пак институциите доаѓаат на ред. Како така стрелиштето каде што вежбало детево дале дозвола 14 годишен да тренира пукање ?!

Нашиве генераци кога Нокија 3310 беше врвна технологија на дете од 12-16 год ги немавме овие проблеми. Интернетот беше ретко и прилично тешко достапен (од финансиски аспект), а ваљда и самиот интернет тогаш не беше преплавен со визуелни представи на масакри и убиства ( Исис имаа свој канал на секоја мрежа каде што објавуваа видеа до " казни " и никој не ги блокираше тие канали. Сега на пример за која сакаш војна во светов имаме буквално лајв стиминг или снимки со дрон од терен. Особено во Украина каде што војната е со огромен медиумски интерес.
Тогаш ако некое од децата се фатеше на мета највеќе беше за физички изглед и за кискови и гафови и тоа траеше неколку саати и после се забораваше.
Немаше смислено и тенденциозно малтретирање. Сите дури се чудевме за такво нешто кога ќе видевме на филм.
Она што го спомна @Ne_sum_ja со Јана е easy mode. Па на крај сите се сеќавате како почна јавна соба ?!
Малолетници си делеле слики од соученички. После тоа се увалиле педоманијаци.
Дете и слобода на интернет не се паметна комбинација.
Абе шо е јавна соба ништо,гола вода у споредба што се исмејуваат соученици на национална основа

И у Кина и у Русија има убиство по школи на основ булинг и психичко растројство али кај америте е најнагласено пошто се либерте од една страна у васпитање, а од друга хаубица у минас голд кафе може да ти се падне, а и најотруени сме со западни медиуми. Којзнае на исток што све има а што не знаеме, али нема врска ова со географија.

Volontira vo Bairska svetlina :ROFLMAO:
Значи пази,сите убиени и убиецот се со иста национална припадност,и со сиот зеде улава да пишува за булинг на национална основа да спинува.Бре гад у пичку материну.Уствари секој со своите маки кога ке видиш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom