Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.740
Тешко таа работа.
Автоматски споено мислење:

Освен нуклеарното оружје, се друго е пробано.
zosto tesko? pola ukraina se preseli veke u eu. toa sto ke ostane da ne mislis nekogas ke ima ist standard ko so imaa do skoro? abe 20 godini ke im treba da dojdat na nivoto sto go imaa a bea na dnoto. ke vidis i sam, za nekoja god ke se svrtat celosno koga ke sfatat deka se izigrani.

sto e probano? 2% od raketite i avijavijata e probana...

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.536
Војната не ја водат само војниците, туку некој у позадина, командува, дава разузнавачки репорти, дава оружје и муниција и така натаму. Од една страна викаат дека Иран ги давал дроновите, иако Русите тврдат дека се произведени во Русија, по Иранска лиценца, што и не е некој ефорт, ниту научна фантастика да е вистина, покрај тоа во голема мера (може да се каже и целосно), сами си го обезбедуваат оружјето и муницијата, разузнавачките податоци и командата. Од друга страна во Украина командува НАТО командна структура, Украина добива разузнавачки податоци од НАТО, оружје и муниција добива на големо од НАТО, а Украина дава само топовско месо.

И сега знаејќи ги сите овие податоци, кој ратува?
па јас викам или НАТО војува со Иран или Украина војува со Русија, вие одберете си наратив кој ви е пологичен. Ама малку е лицемерно да го избереме НАТО оти е повеќе инволвиран, па да го игнорираме Иран оти е помалку инволвиран

Ај вака ќе те прашам,
Америка влезе во ВСВ од кога ја воведе ленд лис или после Перл Харбор? Или можеби влезе во ВСВ од кога ги прати летечките тигри во Кина?
исто ли беше пред да објави Адолф војна на САД и после? Како си беше во Атлантикот?
Видео од средбата на Лансетот со Гепардот.

Сакаш да кажеш дека еден од најважните системи на германската ПВО е тотално бескорисен бидејќи не е способен да одговори на задачите во модерна војна или ова е оправдувањето за кога ќе горат и другите западни системи? Леопардот и Бредлито се стари 40+ години, М777 е стар околу 30 години, Ф-16 е стар 45+ години. Се надевам никој не мислеше дека чим е од Запад, оружјето е направено од вибраниум во 2023 година и може да се уништи само од друго западно оружје.
фала за видеото, можда цепидлачам ама ко да не го уништи бе? ми изгледа како да погоди ептен на страна или не погоди воопшто. можеби грешам, ама како најмногу штета да беше на гасеница?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
па јас викам или НАТО војува со Иран или Украина војува со Русија, вие одберете си наратив кој ви е пологичен. Ама малку е лицемерно да го избереме НАТО оти е повеќе инволвиран, па да го игнорираме Иран оти е помалку инволвиран

Ај вака ќе те прашам,
Америка влезе во ВСВ од кога ја воведе ленд лис или после Перл Харбор? Или можеби влезе во ВСВ од кога ги прати летечките тигри во Кина?
исто ли беше пред да објави Адолф војна на САД и после? Како си беше во Атлантикот?
Чекај сеа не те разбрав, НАТО војува со Русија (во Украина) или не војува?
Ако не војува кога ќе почне да војува, прашувам за Северџганиите да се подготват на време за источен фронт.

Инаку САД влезе во ВСВ кога се виде дека се ближи крајот и дека СССР ќе биде апсолутен победник, т.е. ќе го порази нацифашизмот, па да спаси што може, знаеш како е дај шта даш.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.213
Поени од реакции
22.844

Ај вака ќе те прашам,

фала за видеото, можда цепидлачам ама ко да не го уништи бе? ми изгледа како да погоди ептен на страна или не погоди воопшто. можеби грешам, ама како најмногу штета да беше на гасеница?
Мене ми изгледа дека не го уништи.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.342

Ај вака ќе те прашам,

Разликата во пратила помош, и пратила помош, целосно командува + дава разузнавачки податоци е очигледна. Буквално НАТО ја води војната за Украина, Украина дава топовско месо.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.740
@Ne_sum_ja

Procitaj ja statijata. Poleka i generali na nato ja sfakaat realnosta.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.305
Поени од реакции
7.661
Војната се повеќе и повеќе ќе се претвора во војна на САД, НАТО и Украина, против Русија, Иран, Кина и други.
Народ како да не сака да види дека намерно постепено се оформуваат 2 спротивставени табора, слично ко претходните светски војни. Притоа луѓето од високите касти во 2та табора сигурно нема да гинат, уште побогати ќе се, поголема моќ помалку "овци" за одгледување, а тие што ќе останат, многу полесно контролирани.

омаложува што Русите ќе постигнат.
Што постигнаа Русите за ова време, кога ќе земеш во обзир колкава воена моќ имаат...
Излегува дека друга е целта, која за народот не е баш позитивна.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.900
Поени од реакции
13.025
Народ како да не сака да види дека намерно постепено се оформуваат 2 спротивставени табора, слично ко претходните светски војни. Притоа луѓето од високите касти во 2та табора сигурно нема да гинат, уште побогати ќе се, поголема моќ помалку "овци" за одгледување, а тие што ќе останат, многу полесно контролирани.

Што постигнаа Русите за ова време, кога ќе земеш во обзир колкава воена моќ имаат...
Излегува дека друга е целта, која за народот не е баш позитивна.
Моментално се тепаат со платеници и доброволци. Освен иницијалната фаза, во прва им е моментално брзина ставена Украина. Всушност ако се погледне вистинската битка кој ја води Русија и Кина не е на воениот фронт. Тоа за испрдоци занимација е моментално.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.305
Поени од реакции
7.661
Моментално се тепаат со платеници и доброволци. Освен иницијалната фаза, во прва им е моментално брзина ставена Украина. Всушност ако се погледне вистинската битка кој ја води Русија и Кина не е на воениот фронт. Тоа за испрдоци занимација е моментално.
Јасно е тоа, но зашто е тоа така, зашто Русија не ја заврши цела работа за 1-2 недели, па светот немаше да го залажуваат година и нешто. Вака, народот бидејќи кратко памти, лесно може да го доведеш во заблуда, кај се повеќе народ почнува омраза да се јавува спрема другиот табор (без никаква реална причина) па посакува војна од поголеми размери. Втора светска војна не започнала туку така наеднаш, со години се разгорувала омразата и нетрпението кај народот.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.900
Поени од реакции
13.025
Јасно е тоа, но зашто е тоа така, зашто Русија не ја заврши цела работа за 1-2 недели, па светот немаше да го залажуваат година и нешто. Вака, народот бидејќи кратко памти, лесно може да го доведеш во заблуда, кај се повеќе народ почнува омраза да се јавува спрема другиот табор (без никаква реална причина) па посакува војна од поголеми размери. Втора светска војна не започнала туку така наеднаш, со години се разгорувала омразата и нетрпението кај народот.
Види енд гејмот не го знаеме. Ама сите срања што се случуваат, може елитите лесно да ги договорат.
Од Корона па ова и тако даље.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.730
Поени од реакции
42.318
Бафра, ти у све завера наоѓаш. Сеа по твоево испаѓа дека Путин го контролираат кукларите и му дале наредба да ја развлече војната максимално за народот да го сврти вниманието натака.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.305
Поени од реакции
7.661
Бафра, ти у све завера наоѓаш. Сеа по твоево испаѓа дека Путин го контролираат кукларите и му дале наредба да ја развлече војната максимално за народот да го сврти вниманието натака.
Добро е, го нема зборчето теорија :P

Бисерко, дај свое објаснување, не туку кажувај што јас сум сакал да кажам.
Дај логичко објаснување зашто Русија одолговлекува, зашто баш 2022 започна, а од 2014 ги остави Русите во Украина да бидат убивани и малтретирани.

Зашто ти е чудно или невозможно олигарсите низ светот да се здружени... Кога може повеќето лидери да се од школата на Шваб за млади лидери, зашто не и олигарсите кои веќе ги поседуваат позначајните природни ресурси...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.730
Поени од реакции
42.318
Добро е, го нема зборчето теорија :P

Бисерко, дај свое објаснување, не туку кажувај што јас сум сакал да кажам.
Дај логичко објаснување зашто Русија одолговлекува, зашто баш 2022 започна, а од 2014 ги остави Русите во Украина да бидат убивани и малтретирани.

Зашто ти е чудно или невозможно олигарсите низ светот да се здружени... Кога може повеќето лидери да се од школата на Шваб за млади лидери, зашто не и олигарсите кои веќе ги поседуваат позначајните природни ресурси...
Зошто нема ресурси доволно за да започне големи офанзиви, затоа се одолговлекува војната и се остава тоа на украинците иницијативата. Вие премногу филмчиња гледате и играте игрици па не сфаќате како стојат работите.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.305
Поени од реакции
7.661
Зошто нема ресурси доволно за да започне големи офанзиви, затоа се одолговлекува војната
Русија немала доволно ресурси бе :pos: :pos:
Знам дека си слаб со логика, ништо чудно ваква глупост да треснеш.

Вие премногу филмчиња гледате и играте игрици па не сфаќате како стојат работите
Среќа тебе те имаме, па многу појасно ни е.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.536
Чекај сеа не те разбрав, НАТО војува со Русија (во Украина) или не војува?
Ако не војува кога ќе почне да војува, прашувам за Северџганиите да се подготват на време за источен фронт.

Инаку САД влезе во ВСВ кога се виде дека се ближи крајот и дека СССР ќе биде апсолутен победник, т.е. ќе го порази нацифашизмот, па да спаси што може, знаеш како е дај шта даш.
Не ме разбра от немав такво тврдење, напротив понудив повеќњ опции.
Сепак, како што тврдиш дека САД влегле на крај, верувам мислиш на Нормандија, ајде да повлечеме паралела.
Ако САД не биле во војна покрај Летечките Тигри, позајмените пилоти ви ВБ, Ленд Лис кон СССР и ВБ, тогаш ни НАТО не е во војна со РФ сега. Значи РФ војува само со Украина.
Ова според твое тврдење
Се слагаме?
Мене ми изгледа дека не го уништи.
PHPK is a bitch!!!
Probability of Hit, Probability of Kill е цел предмет на Вест Поинт, не е лесно
Разликата во пратила помош, и пратила помош, целосно командува + дава разузнавачки податоци е очигледна. Буквално НАТО ја води војната за Украина, Украина дава топовско месо.
Ти го почитувам мислењето ама не се сложувам

Kajgana Shop

На врв Bottom