Права на животните

Ф

Флеш

Гостин
Кучињата низ вековите луѓето ги користеле како оружје
Шо велиш за онакаа од занимација и од милина ко мене .... Имам братучет у Тетово кој одгледува бигл и шиба од милина и прави легла квалитетни .... Од тоа парите ги фокусираше за играчки и храна производство.... Сега извезува во Албанија/Косово .... Не е баш за оружје. .. Едно куче го продава за 600 евра .... А неколку пара има на кучиња од двете раси ...

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
не знам како размислувате вие, некој ќе трча по газдите да им пишува казни? Проблем се расите.

Куче е релативна работа, имаш куче миленик малечка сорта и голема у која овие ѕверови спаѓаат.

Немој да речете дека Вучјак, Малиноа, Путбул, ротвајлер и слични се миленици. Па со свои очи имам гледано газда како се бори со ротвајлерот. Тоа е ѕвер, исто ко волк да чуваш. Тоа све треба да е забрането за чување.
Не знам како размислуваш ти, пошо има ветеринарни инспектори на кои во описот на платата им стои баш ова. И со години и години уназад секој месец земаат плата, а никој не излегува на терен по пријава ( а верувај има многу ) или недај боже да се позамара со проблемот на улични кучиња ( пак искреирани од неодговорни сопственици ).

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.335
Не знам како размислуваш ти, пошо има ветеринарни инспектори на кои во описот на платата им стои баш ова. И со години и години уназад секој месец земаат плата, а никој не излегува на терен по пријава ( а верувај има многу ) или недај боже да се позамара со проблемот на улични кучиња ( пак искреирани од неодговорни сопственици ).
Не може да решиш корупција со поќе корупција. Популацијата на џукели можеш, ама со и само со насилство.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.155
Поени од реакции
9.625
Шо велиш за онакаа од занимација и од милина ко мене .... Имам братучет у Тетово кој одгледува бигл и шиба од милина и прави легла квалитетни .... Од тоа парите ги фокусираше за играчки и храна производство.... Сега извезува во Албанија/Косово .... Не е баш за оружје. .. Едно куче го продава за 600 евра .... А неколку пара има на кучиња од двете раси ...
Ја мислам дека чувањето на домашни миленици има многу длабока егзистенционална суштина, а таа е поврзана со самиот факт што и самите тие се осеќаат како миленици на некого. Тоа миленици е малку дискутабилно, затоа што у самиот збор миленик се содржи и желба за поседување на друго суштество. Ако ти е нешто мило тогаш не го ограничувај. Луѓето сакаат оној гнев кој го имаат заради фактот што и самите се миленици да го растеретат со тоа што ќе имаат и тие миленик. Све ова се манифестира како на колективно така и на индивидуално ниво.

Ф

Флеш

Гостин
Ја мислам дека чувањето на домашни миленици има многу длабока егзистенционална суштина, а таа е поврзана со самиот факт што и самите тие се осеќаат како миленици на некого. Тоа миленици е малку дискутабилно, затоа што у самиот збор миленик се содржи и желба за поседување на друго суштество. Ако ти е нешто мило тогаш не го ограничувај. Луѓето сакаат оној гнев кој го имаат заради фактот што и самите се миленици да го растеретат со тоа што ќе имаат и тие миленик. Све ова се манифестира како на колективно така и на индивидуално ниво.
ја имам оти сакам кучиња .... Имам и голем папагал од 300 евра .... Имам и две кучиња ..... Им земам се и им пружам ... Највеќе ми е оти имам сега мали деца кои живеат со мене моментално .... Најидеално е за социјализација .... И не е било која раса ..... Вакви ги имам две кои се во полн ек 4 години .... МЕРАК МИ Е ОТИ СЕ ДУША ..... а ако праам мерак ... Искрено жалам шо го земав папагалот ... ЃАВОЛ ЖИВ Е !!! Дојде хормонален период не ме ебе .... Цел со рани сум ....

иначе ова куче го имам

1681301121026.png

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
Не може да решиш корупција со поќе корупција. Популацијата на џукели можеш, ама со и само со насилство.
Вау. Со насилство мислиш на газдите кои земаат кученца и ги фрлаат на улица при првата непријатност? Или оние што парат пошо греота било да не се спари кучето, а после малите остави ги на улица? А истите тие после се бунат дека има многу улични кучиња?

Ф

Флеш

Гостин
Вау. Со насилство мислиш на газдите кои земаат кученца и ги фрлаат на улица при првата непријатност? Или оние што парат пошо греота било да не се спари кучето, а после малите остави ги на улица? А истите тие после се бунат дека има многу улични кучиња?
Глупа е традицијата шо при прво парење и при прво легло воопшто на куче мора да се раздаваат бесплатно а тоа е пуно бесплатни кучиња и на улица секако

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.335
Никад не сум имал, чувал или оправдувал џукела. Луѓе ... врти суче пак може да се разбеш со нив. Со стотиците агресивни џукели диви или питоми не.

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
Никад не сум имал, чувал или оправдувал џукела. Луѓе ... врти суче пак може да се разбеш со нив. Со стотиците агресивни џукели диви или питоми не.
Не можеш да се разбереш пошо се кучиња, нели.
А ако може да се разбереш со сопствениците бујрум прошетај низ маало и види колку од луѓето што чуваат миленици истите ги имаат пријавено, чипирано, во какви услови ги чуваат ( куче врзано 24/7 нормално дека ќе е агресивно ), колку се дресирани, и колку сопствениците се способни да чуваат одредени раси кучиња. Пробај објасни се со нив пошо сите проблеми со маалските кучиња потекнуваат од проблемите набројани погоре.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.335
Не можеш да се разбереш пошо се кучиња, нели.
А ако може да се разбереш со сопствениците бујрум прошетај низ маало и види колку од луѓето што чуваат миленици истите ги имаат пријавено, чипирано, во какви услови ги чуваат ( куче врзано 24/7 нормално дека ќе е агресивно ), колку се дресирани, и колку сопствениците се способни да чуваат одредени раси кучиња. Пробај објасни се со нив пошо сите проблеми со маалските кучиња потекнуваат од проблемите набројани погоре.
Ја си кажав : клауза за самоодбрана.
И данок.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Има голема потреба од донесување на соодветна законска регулатива за чувањето на кучиња. Мора јасно да се регулира кој, каде, под какви услови и какви кучиња смее да одгледува, означување на кучињата, вакцинации и се останато. Во меѓувреме градоначалниците мора да го решат проблемот со скитниците на ,,соодветен начин,, а кој начин нема да подразбира заловување, стерилизација и повторно пуштање на улица туку ке биде блиц крик акција, стрелба во неколку ноќи а потоа анима мунди нека дрндаат по интернет. Да му се скратат маките и на скитниците и луѓето да се спасат од напади на кучиња.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.402
Поени од реакции
38.890
Блаблаблаблабла .. убиј бе се тоа шо има повеќе од 5 кила. Кучиња само тие малите од 700 грама и крај.

Вчера гледам девојче од 12-13 год шета овие дого аргентино, во старите времиња шо ги користеле за орење на нивите коњот кога бил изморен. Со кој памет бе дете од 40 кг шета вакво куче кое може во секој момент да ја влече по земја со десетици метри?

Мало дете од 8 год е мртво заради вакви ретардоси психопати шо им се дозволува се. Ви ебам матер и на анима мунди и на сите тие либтарт ретардоси закочени во мозокот без 2 саати стаж шо лапате пари преку вакви организации.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.155
Поени од реакции
9.625
ја имам оти сакам кучиња .... Имам и голем папагал од 300 евра .... Имам и две кучиња ..... Им земам се и им пружам ... Највеќе ми е оти имам сега мали деца кои живеат со мене моментално .... Најидеално е за социјализација .... И не е било која раса ..... Вакви ги имам две кои се во полн ек 4 години .... МЕРАК МИ Е ОТИ СЕ ДУША ..... а ако праам мерак ... Искрено жалам шо го земав папагалот ... ЃАВОЛ ЖИВ Е !!! Дојде хормонален период не ме ебе .... Цел со рани сум ....

иначе ова куче го имам

Прегледај го приврзокот 375232
Ја имам една мачка моментално, сама дојде у двор...и давам да јаде, и купувам храна. У соба никако, по некад ја нема по неколку дена и пак ќе дојде и така. Ако дојде друга мачка и давам да јаде и на нејзе. Се врти по подрум и гаража по некад ќе ја погалам, неколку пати у година. Кога има дете у близина клоца и на дистанца. Не е проблем да и дадам да јаде, ама треба да се знае редот. Имав Шарпланинец на работа, да изеде некој ако ми влезе да краде, ама умре пред некоја година.
Ти си земал предатор а викааш дека чуваш милениче....не го разбирам ова.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.579
Поени од реакции
14.007
Горд татко на женско и машко .... Луна и Макс .... Имам и две деца кои се скоро 2 деца годишни ....
Чекај сеа, децата ти се викаат Луна и Макс или кучињата, пошто горд татко викаш, не е многу јасно.
:icon_lol:

Прав си инаку.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.402
Поени од реакции
38.890
Чекај сеа, децата ти се викаат Луна и Макс или кучињата, пошто горд татко викаш, не е многу јасно.

:icon_lol:
Неписмен е ко грев. Папагалот од 300 евра шо го има сигурно се изразува и зборува подобро од него.

"Имам и две деца кои се скоро 2 деца годишни" :(:(

Kajgana Shop

На врв Bottom