Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еднаш мене ќе ме гризнеше за лице на другар итаљански мастиф да не ја повлечев главата на време.Земала една типка во парков спроти Алумина, пуштила ротвајлер поголем од нејзе, си ставила слушалки и си џогира во розе хеланчиња. Ало мори и викам, ќе не изеде сите до еден кучево.
Не е нормално секој ден по 3-4 каснувања да има
Тебе цел да те изедат нема да биде голема трагедијаЕднаш мене ќе ме гризнеше за лице на другар итаљански мастиф да не ја повлечев главата на време.
Не знам како не се свесни дека без маска не се шетаат и пуштаат такви кучиња.
Тоа што детето влегло во дворот воопшто не ја исклучува одговорноста на сопственикот на џукелата. Дворот треба да е обезбеден на таков начин да човек не може да влези самоволно без совладување пречки, обивање порти...Што е најтажно во случајов е што мислам дека сопственикот на кучето нема ни да одговара...детенцево било нападнато откако им влегло во нивен двор.
Не е проблемот да се чуваат. Знам пример каде ротвајлер ја има спасено газдарицата од напаѓачи.Како можат луѓево да чуваат вакви раси не ми е јасно, што е убаво у тоа еден скротум да гледаш секој ден кој може да те убие тебе и блиските твои. Ова треба со закон да се забранат вакви раси на кучиња.
Не е проблемот да се чуваат. Знам пример каде ротвајлер ја има спасено газдарицата од напаѓачи.
Проблемот настанува во тоа што како и се друго во државава што не функционира така и ова. Нема кој да казни кога ги шетаат и пуштаат вакви кучиња без маска или кога дворот не е заштитен за да не може секој да влегува. Друго би било да не си дома па пуштиш за тоа време 3-4 вакви низ двор поради крадци.
Да те видам во мој двор како фрлаш отров,тоа ќе ти биде последно движење без штаки/количка ватевр.Само отров истурање по дворовите. Дај Боже они да се отрујат, уште поубаво.