Права на животните

Ф

Флеш

Гостин
Дај не серете со стереотипи за крволочни раси на кучиња .... Изгледате ко правните баби на форумов ... Синко овој чува питбул и стафорд ... Лелее гангстер дизелаш е овој... Синко че не ебее овој .... Баш ко баби звучите со постовиве ....

Јас чувам два возрасни blue nose стафорди ... Горд татко на женско и машко .... Луна и Макс .... Имам и две деца кои се скоро 2 деца годишни .... И двете стафорди ми се пуштени цел ден во дворов со децава мои и се мешаат .... Исто во близина сум до школо и градинка,пуно ученици покрај куќа ми поминуваат .... Колку пати ми ја чепкаат Луна оти сака да се гали ... Ни еднаш не сум бил со проблеми .... 4 години ги чувам ....

Поентирам дека газдата е производител за продуктот куче .... Имам машко Макс кој е поагресивен од Луна а се плаши од ебен еж !!!!!

Ако го сили кучето да го зајадува,не е криво кучето,газдата е зошто го воспитува така .... Според мене,газдата е крив оти кучето веројатно е форсирано и премногу да е територијален за чување на двор шо не смее .... Само нека им е со лесно на семејството шо им загина детето ....

Иначе и јас сум тешко каснат и тоа од факинг пудла сребрена ако не ви се верува,ми фали парче месо и шиен сум кај прстите на десна рака ✋

Живеам според вас со крволочни а прекрасни кучиња а каснат сум од питома пудлица џукеља како мал на 10 години ....

Ебаве експерти од форум .... Сфе шминкери ... :LOL:

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
Немој да речете дека Вучјак, Малиноа, Путбул, ротвајлер и слични се миленици. Па со свои очи имам гледано газда како се бори со ротвајлерот. Тоа е ѕвер, исто ко волк да чуваш. Тоа све треба да е забрането за чување.
Роднина чуваше ротвајлер, живее во Франција, работи како обезбедување. Додека беше живо кучето со него одеше на работа и зимаше плата и за него.
не знам како размислувате вие, некој ќе трча по газдите да им пишува казни? Проблем се расите.
Па да, како што можеа да пишуваат безвезни казни за неносење маски на улица, во случајов можат да пишуваат и казнуваат тоа што стварно треба да се казни.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.133
Поени од реакции
42.857
Роднина чуваше ротвајлер. Живее во Франција. Работи како обезбедување. Додека беше живо кучето со него одеше на работа и зимаше плата и за него.

Па да, како што можеа да пишуваат безвезни казни за неносење маски на улица, во случајов можат да пишуваат и казнуваат тоа што стварно треба да се казни.
брат, тебе фацата ќе ти ја одгризало вакво куче. Си искусил како е да се биде блиску до овие ѕверови и пак ги браниш? втф човече. Памет не ви доаѓа на вас никогаш.

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
брат, тебе фацата ќе ти ја одгризало вакво куче. Си искусил како е да се биде блиску до овие ѕверови и пак ги браниш? втф човече. Памет не ви доаѓа на вас никогаш.
Затоа што не носеше маска. Другаров го шеташе без маска.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.876
Поени од реакции
36.921
Да те видам во мој двор како фрлаш отров,тоа ќе ти биде последно движење без штаки/количка ватевр.
Море внатре би ти влегол и на тебе и на тоа џукелата матер во пичка би ви ебал и глава би ви скинал, да ве шетаат после со црно-бели слики на протест против насилство од Анима Мунди.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.223
Поени од реакции
13.119
Море внатре би ти влегол и на тебе и на тоа џукелата матер во пичка би ви ебал и глава би ви скинал, да ве шетаат после со црно-бели слики на протест против насилство од Анима Мунди.
Абе малоумник,нит живеам у куќа нит имам куче.
Поентата е дека коа ќе бидеш фатен како фрлаш отров у туѓ двор ќе си однесеш еден таков добар ќутек што ќе се каеш што си се родил.
Бем ти тоа ненормалното копито!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.133
Поени од реакции
42.857
најчесто вакви ги бранат, луѓе што појма немаат. Тие се мегафонот во јавноста, само љубоф луѓенца, стоп за страдање на животинчиња, а животинчето е како на сликава.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.223
Поени од реакции
13.119
најчесто вакви ги бранат, луѓе што појма немаат. Тие се мегафонот во јавноста, само љубоф луѓенца, стоп за страдање на животинчиња, а животинчето е како на сликава.

Рони,ти овој дегенов што не е он и уште 2-3ца најглупи што сте на форумов,соберете се и пробајте да му фрлите на некој у негов двор отров.
И тоа гледајте да има и мали дечиња,таман у поубав ќотек ќе поделите.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Ф

Флеш

Гостин
Значи да дополнам детево влегло во дворов ....

Кучето ако го нападнало во сопствениот двор вопшто газдата нема да сноси последици .Сочуство до фамилијата

Зборам од искуство

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.133
Поени од реакции
42.857
Рони,ти овој дегенов што не е он и уште 2-3ца најглупи што сте на форумов,соберете се и пробајте да му фрлите на некој у негов двор отров.
И тоа гледајте да има и мали дечиња,таман у поубав ќотек ќе поделите.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
кажи им го тоа на родителите на детево, на луѓето што секој ден идат у градска зошто ги укасало куче, не на мене. Нашиот гнев не е ни близок до нивниот. Јебали вас керови.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.223
Поени од реакции
13.119
кажи им го тоа на родителите на детево, на луѓето што секој ден идат у градска зошто ги укасало куче, не на мене. Нашиот гнев не е ни близок до нивниот. Јебали вас керови.
Интересно е како преку оваа трагедија пробувате да протнете муабет дека треба на луѓе у нивни двор да им се фрли отров.
Тој отров на мало дете кое буквално се што ќе му дојде при рака пика у уста има да му ги разори органите ко бомба да му пукнало.
Превентивно,на секој што ќе биде фатен на дело како фрла отров по дворови треба да му се скршат колената со безбол палка,едноставно да биде пример за другите.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.876
Поени од реакции
36.921
Абе малоумник,нит живеам у куќа нит имам куче.
Поентата е дека коа ќе бидеш фатен како фрлаш отров у туѓ двор ќе си однесеш еден таков добар ќутек што ќе се каеш што си се родил.
Бем ти тоа ненормалното копито!
Не се секирај, одлично и позитивно искуство имам со сопственици на крволочни кучиња.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.180
Поени од реакции
9.686
Кучињата низ вековите луѓето ги користеле како оружје и така треба да се гледа на истите. Кога се шета некој по пат со куче фактички се шета со оружје и ако му се дозволи на некој таа работа, без маска за кучето да напоменам, треба да се дозволи и со пушки и пиштоли да се шетаат сите.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Кучињата низ вековите луѓето ги користеле како оружје и така треба да се гледа на истите. Кога се шета некој по пат со куче фактички се шета со оружје и ако му се дозволи на некој таа работа, без маска за кучето да напоменам, треба да се дозволи и со пушки и пиштоли да се шетаат сите.
За одбрана на имот има огради камери врати пенџери аларми итн.
Куче е како румба со моторна пила што напаѓа индиакримиманто.
Мање више кучето го гризнало детето и тоа треба Прво и адекватно да се казни.

Kajgana Shop

На врв Bottom