- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.625
- Поени од реакции
- 16.832
...ако се сети да и напише на Урсула во смисол дека така правел (нормално ако тоа е вистина) во интерес на антиковид вакцинирање, не само што ќе му ја вратат лиценцата туку и ќе го наградат од повисоко ниво.
Се знаеше за D3 дека многу помага, е сега дали до толку е ефективен, не ми се верува.
Не, апсолутно не требаше да има ваков услов или во превод “молење”!Дали воопшто требаше да има вакцинација како услов за влез во продавници и маркети,
Значи по твојата логика човекот нема право на самоопределување што ќе внесува во своето тело? Дали тоа значи дека логанот „Мое тело, мој избор“ кој го користат жените што се противат на законска илегализација на абортусот не се во право, т.е. немаат право на абортус?Не, апсолутно не требаше да има ваков услов или во превод “молење”!
Требаше да биде задолжитено како 72’ра, и сите до еден извакцинирани за месец дена!
И според мене системот беше измамен што секоја будала доби избор, доби можност да пишува статуси, да се буни, да протестира…
Тоа беше најголемиот hoax уствари!
Царе крени рачна! Мешаш баби и жаби!Значи по твојата логика човекот нема право на самоопределување што ќе внесува во своето тело? Дали тоа значи дека логанот „Мое тело, мој избор“ кој го користат жените што се противат на законска илегализација на абортусот не се во право, т.е. немаат право на абортус?
...како бе така, не сме овци за стрижење, антиковид вакцина со непоминати временски клинички студии, одозгора генетска mRNK со непознато искуство од пост несакани ефекти,Требаше да биде задолжитено како 72’ра, и сите до еден извакцинирани за месец дена!
Па јас не реков со Фејзер да се буцаме!...како бе така, не сме овци за стрижење, антиковид вакцина со непоминати временски клинички студии, одозгора генетска mRNK со непознато искуство од пост несакани ефекти,
...антиковид вакцина која има име ,,вакцина,, а не е според дефиниција за вакцина што значи ЗАШТИТА од вирусот, телото да не се инфицира, а тоа од антиковид вакцина ем се инфицира човекот, ем го пренесува, ем вирусот мутира,
... кај се видело да се изработи една вакцина за вирус кој 13 пати измутира, а антиковид вакцина изработена за прв сој т.е. варијација и да се аплицира за сите мутации? каде е тука поклопувањето и неутрализацијата вирус- вакцина, со што телото нема да се зарази?
...кој сака нек изволи такви генетски антиковид вакцини, до десет бустери ако сака, но присилно да се стави таква mRNK во системот треба да е луд посебно јога се сомнева, недокажано- докажано дека е излезено намерно- ненамерно од лабораторија, нормално сево ова според мое мислење.
...ок, седи си ти со такво мислење, нит е антиковид вакцина според дефиниција што значи ,,вакцина", нит е боцнато на време туку во најголем пандемиски бран, нит боцнато правилно во делтоидниот дел од мускулот на рамо, со прележан КОВИД19 и докажан висок титар на антитела да се аплицира пак антиковид вакцина со опасност од пренагласен и откачување на имунолошкиот одговор со цитокинска бура во телото мислам ејјј, ал размислува некој онака човечки и колку брзо се заборава многу нешта од пандемијата, не ми се пишува.Па јас не реков со Фејзер да се буцаме!
И онака на почеток имавме само руски и кинески вакцини. Да купеа миљон и таму колку треба, све што е над 18, пионери и пионерки во ред застанато!
Плус делуваа ли? (Реторички) Да, спасија животи, плус природен имунитет и таман.
Имавме само среќа голема што вирусот природно измутира во омикрон…
Да останеше како делта или не дај боже нешто поопасно…
Само сега од временска дистанца лесно ни е да бидеме анти-ваксери.
...ова е исто клевета, незнаењето твое не можеш да го препишеш на таков начин со општ израз ,,антиваксер" никој не е против класичните вакцини кои се вакцини, али антиковид ,,вакцина" извини не е вакцина, генетски материјал mRNK може, но вакцина според тоа што значи вакцина, не е!лесно ни е да бидеме анти-ваксери.
Ја кажав што имам да кажам…...ок, седи си ти со такво мислење, нит е антиковид вакцина според дефиниција што значи ,,вакцина", нит е боцнато на време туку во најголем пандемиски бран, нит боцнато правилно во делтоидниот дел од мускулот на рамо, со прележан КОВИД19 и докажан висок титар на антитела да се аплицира пак антиковид вакцина со опасност од пренагласен и откачување на имунолошкиот одговор со цитокинска бура во телото мислам ејјј, ал размислува некој онака човечки и колку брзо се заборава многу нешта од пандемијата, не ми се пишува.