Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Не брат него проблемот е во тоа што коа Милан или Јуве нема да освојат се фаќаат ко слеп за стап кој колку титули имал и не моеш да им објасниш дека те боли ЦЕВОТ за тоа кој колку титули имал и дека едноставно сега ИЗГУБИЛЕ.

Ко сеа ај да дрвиме ние дека неаме отидено у втора лига .... и на се ти шо ќе речеш ист одговор да ти даам .. КОЈ НЕМА ОТИДЕНО У ВТОРА ЛИГА ??????

Глупо ха ?
Е добро бе брат што праевме сега муабет... Па Интер освои 3 последни скудета(ако добро се сеќавам, од кое едно му беше доделено од Фудбалската федерација на Италија) а фановите на Интер, кренаа востание како да има се до сега освоено Интер, во целата историја на Серија А... И како што гледаш јас во никој пост не усприв дека Интер лани и прехлани си ги освои титулите заслужено... Зошто само Syn отстапува место, и кажува дека Јуве е нај трофеен тим во Италиа, а има и лице да го кажи тоа, бидеќи е така... Тоа е се на се 100 годишна историја на еден Клуб во Италија, и се што има освоено се цени... А што ако Моџи сега добие во судењето, бидеќи на апелација доби.. Тогаш ке се вратат титулите на Јуве, Интер ке има една Помалку... И ние треба да крениме востание дека Јуве пак се најдобри??Не брат,не е тоа то... Кажав тоа е сега стар филм... Оваа сезона Серија А е поинтересна од кога и да е.. И кажав кој е најдобар нека го освио скудетото!!!:helou:

Не брат него проблемот е во тоа што коа Милан или Јуве нема да освојат се фаќаат ко слеп за стап кој колку титули имал и не моеш да им објасниш дека те боли ЦЕВОТ за тоа кој колку титули имал и дека едноставно сега ИЗГУБИЛЕ.

Ко сеа ај да дрвиме ние дека неаме отидено у втора лига .... и на се ти шо ќе речеш ист одговор да ти даам .. КОЈ НЕМА ОТИДЕНО У ВТОРА ЛИГА ??????

Глупо ха ?
Зошто глупо? Факти си се факти!! Ако е за тоа зошто зборуваш и ти за ланската титула, кога оваа сезона е башка од лани?
Деко, милиони пати имаме дебатирано на оваа тема.Ако не и повеќе..Чиста логика..Најдобра сезона има тој што ја освоил титулата, а лани беше Интер, и фино убаво си честитав титула .. А стварно не знам што тебе толку те боли пример некој навивач на Јувентус ако напише дека е најтрофеен клуб во Италија? Или што те боли ако споменат да се направи една диференцијација во меѓусебните дуели?

Факт е дека лани Интер ја освои титулата..Аналогно на тоа, Интер по се изгледа дека лани имаше најдобра сезона во Сериа А од сите Италијански екипи и затоа ја освои..

Факт е дека лани Јуве со Интер во Торино изиграа 1-1, а на Џузепе Меаца, Јувентус победи со 1-2...

Факт е дека Јуве изгуби од Интер лани во Купот на Италија...

Факт е исто така дека подобар во меѓусебните дуели меѓу Интер и Јуве, е Јуве во познатото Дерби Д`Италија!!

Факт е дека Јуве е подобар во меѓусебните дуели меѓу Милан и Јуве..

Факт е дека Јуве има 27 титули (и е најтрофеен клуб во Италија), Интер има 16 или 17, Милан не ми текнува...

Факт е дека Јуве има еднаш играно во Сериа Б (по административен пат), Милан има 2 пати (еднаш испаднато, еднаш по административен пат), Интер нема ни еднаш!!

Факт е дека Милан е најтрофеен Италијански клуб во ЛШ, а Јуве и Интер имаат по 2...

Тоа се факти, што не треба никој да го нервираат... На некого некои од нив му одат во прилог, на некои не..Но факт си е факт..Колку ни се допаѓал или не...:toe:

se se toa fakti ama

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

...... податок кој само тебе ти е битен и ти ја грее душата

.....тоа е податок за кој ме боли курот одкако ке ги споредам витрините

.....тоа е податок за кој ме боли курот одкако ке ги споредам витрините

...исто мене ме боли курот за тоа зошто си глеам што-е-како-е денес, а не во времето кога дедоми се тепал на аустриска граница.

.... по кој пат ги читам и слушам муабетиве ....

.... не ли ви здосади ....

.... заклучок? ....

...исто мене ме боли курот за тоа зошто си глеам што-е-како-е денес, а не во времето кога дедоми се тепал на аустриска граница.

.... од прилика тоа време се случил тој твој епохален и душогреачки настан со „давањето’’ на играчи...историјата и традицијата се заебани ствари,а тебе не ти се во прилог и ако си паметен не се повикувај на нив

шала на страна цело време се рчкаме за исто нешто ала вала то не ваља вака веќе. мора малце пожустро да биде

.... од прилика тоа време се случил тој твој епохален и душогреачки настан со „давањето’’ на играчи...историјата и традицијата се заебани ствари,а тебе не ти се во прилог и ако си паметен не се повикувај на нив

Мислам дека пишав дека тоа не ми грее душа, туку дека тебе ти ствара комплекс.Ок готово, не се повикувам на нив повеќе.
Идеме во куп уефа од сеа...

хаха па ако си паметен и ке идеш у Куп Уефа....од ЛШ нема леб за вас,од секогаш сте биле наjскапата сталка.... хаха и да потсети кој ви бил најдобриот пласман таму и кој ве врати од таму во солзи :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom