Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Additionally, in the 20 years since the release of Return of the King, a whole new slew of organizations, critics circles, and websites began giving out their own awards to movies. For EEAAO, the amount of awards it won was heavily influenced by the number of organizations that nominated it (110 compared to ROTK’s 90).

90% од луѓето, дури и тие што најчесто се вртат тука да ги прашаш кој филм зел Оскар за најдобар филм лани - нема да знаат да одговорат или барем нема веднаш да им текне. Денес, на денот на Оскарите 2023, го репризирав - CODA (за тие на кои уште не им текнува). Едно малечко, обично, никакво филмче што има повеќе душа од цела кинематографија на Холивуд во последни 10 години! Според мене - еден од најзаслужените Оскаровци, ever! Никогаш не ни помислував дека ќе го кажам ова, ама пак ме расплака, и пак уживав во секоја секунда, и затоа мислам дека е иако мал, е еден од најголемите филмови во Холивуд ever made! You can shoot me now.

Vo normalni Drzavi ke montiraat I prodavaat sekakvi ne go gledaat toj film najzastapeni vo Germanija Bea Nibe TP za Kineski proizvodi retko koj se odlucuva da rizikuva osobeno so TP a da ne zborime I za Deklaracija na proizvod so somnitelni Servisni ona sto go gledam po objavi pisuva za odredena kvadratura pa me interesira na koj nacin go presmetaa toa?Najgolema greska bese sto se podlazav da zemam klima zaradi subvencii ni subvencii zemav ni sum zadovolen od proizvodot !Takvi Serviseri kako Marula ke ti prodadat nesto I posle veke nikoj ne ti kreva na mob.Posle tolku fuseraj prodaden ke I'm dojde pametot na tie sto gi narekuvate "Ovci"!

Vo normalni Drzavi ke montiraat I prodavaat sekakvi ne go gledaat toj film najzastapeni vo Germanija Bea Nibe TP za Kineski proizvodi retko koj se odlucuva da rizikuva osobeno so TP a da ne zborime I za Deklaracija na proizvod so somnitelni Servisni ona sto go gledam po objavi pisuva za odredena kvadratura pa me interesira na koj nacin go presmetaa toa?Najgolema greska bese sto se podlazav da zemam klima zaradi subvencii ni subvencii zemav ni sum zadovolen od proizvodot !Takvi Serviseri kako Marula ke ti prodadat nesto I posle veke nikoj ne ti kreva na mob.Posle tolku fuseraj prodaden ke I'm dojde pametot na tie sto gi narekuvate "Ovci"!
Ne mi e jasno vo koj svet ziveete, kako sami sebe se lazete i ste si ubedeni vo nekoi demagogii.
Cela Evropa se ubi od kupuvanje na TP od Kina, 80% od pazarot vo EU e od kineski brendovi.
Site EU brendovi se made in China, koj vo Gree, koj vo Midea…..
A za Nibe ne mi kazuvaj prikaski….rasprasaj se malce poveke i se ke ti bide jasno.

Почнав прееска да барам филмови што сум ги гледал како дете и ги имам заборавено со цел да ги репризирам. Првиот што ми текна е Командо со Шварци. Ау каква траги-комична акција е ова, страшна вожња од 90 минути. :D

Значи 2 минути од филмот не беа логични, а "хуморот" на Шварци у филмов гази многу комедии. Екс војник што ги има ебено сите непријатели му киднапираат ќерка и сеа демек ќе ја спасува. Му доаѓаат од шума и овој демек ги мириснал дека идат пошо ветерот дувал јужно:pos:
Фрла преку рамо телефонска говорница, од апсолутно никаква причина труп дрво од 2 тона носи на рамо, корне седиште од кола од никаква причина, у мол се тепа со 50 џандари, полиција никад не го брка. Влага да краде оружје у продавница со БАГЕР иако нема никаква потреба од БАГЕР. Фрла у количка све што постои таму у продавницата, муниција не му треба, затоа што пологично е да земеш 10 оружја со 1 шаржер отколку резерва муниција. Го фаќа полиција оваа што е демек стујардеса со ракет ланчер пука у полициско комбе и го вади. :D

Од тука на авион идат демек ќе летаат доаѓа до пресметка со тие комунисти едни и нели талентиран војник со 345345 години искуство очекуваш да извади пристојна пушка со домет пошо ги рока на 500 метри, ама не он вади узи иако има 10 калаши со него. Стигнува таму на тој островот наоружан до заби или на нашки кажано товарено магаре ништо не осеќа. Поставува 2 клејмор мини и разнесува пола град со нив. Преживеаните ги тепа со ножеви, вили, и магично шаржер од 30 куршуми сега има 360. Или трае дур не ебе све. Коа ќе ебе све зима друга пушка па дури и митролез што е потребно да седи на сталак ама не, он го држи и пука со една рака БЕЗ ПРИЧИНА. Не пука од рамо туку од кук. :D
Држи еден гомнар од карпа му бара информации некој го пушта овој паѓа 100 метра, и стујардесава го прашува What did you do with Sully? Шварци: I let him go. :pos:

Вака се неам изнасмеено долго време, се надевам и следниот филм вака ќе уживам. :D

^
Закон филм, два пати го гледав годинава... Да не влезеше со багер ќе беше досадно така да добра одлука, како и сите други одлуки на режисерот :D

Почнав прееска да барам филмови што сум ги гледал како дете и ги имам заборавено со цел да ги репризирам. Првиот што ми текна е Командо со Шварци. Ау каква траги-комична акција е ова, страшна вожња од 90 минути. :D

Значи 2 минути од филмот не беа логични, а "хуморот" на Шварци у филмов гази многу комедии. Екс војник што ги има ебено сите непријатели му киднапираат ќерка и сеа демек ќе ја спасува. Му доаѓаат од шума и овој демек ги мириснал дека идат пошо ветерот дувал јужно:pos:
Фрла преку рамо телефонска говорница, од апсолутно никаква причина труп дрво од 2 тона носи на рамо, корне седиште од кола од никаква причина, у мол се тепа со 50 џандари, полиција никад не го брка. Влага да краде оружје у продавница со БАГЕР иако нема никаква потреба од БАГЕР. Фрла у количка све што постои таму у продавницата, муниција не му треба, затоа што пологично е да земеш 10 оружја со 1 шаржер отколку резерва муниција. Го фаќа полиција оваа што е демек стујардеса со ракет ланчер пука у полициско комбе и го вади. :D

Од тука на авион идат демек ќе летаат доаѓа до пресметка со тие комунисти едни и нели талентиран војник со 345345 години искуство очекуваш да извади пристојна пушка со домет пошо ги рока на 500 метри, ама не он вади узи иако има 10 калаши со него. Стигнува таму на тој островот наоружан до заби или на нашки кажано товарено магаре ништо не осеќа. Поставува 2 клејмор мини и разнесува пола град со нив. Преживеаните ги тепа со ножеви, вили, и магично шаржер од 30 куршуми сега има 360. Или трае дур не ебе све. Коа ќе ебе све зима друга пушка па дури и митролез што е потребно да седи на сталак ама не, он го држи и пука со една рака БЕЗ ПРИЧИНА. Не пука од рамо туку од кук. :D
Држи еден гомнар од карпа му бара информации некој го пушта овој паѓа 100 метра, и стујардесава го прашува What did you do with Sully? Шварци: I let him go. :pos:

Вака се неам изнасмеено долго време, се надевам и следниот филм вака ќе уживам. :D
Neznam dali nekoj bi veruval ama go imam 28 pati vo edna nedela gledano. Mislam deka go drzham svetskiot rekord !:facepalm::shok2:
Zosto ne prasuvajte

Ja mu ukazuvam so brojki deka ne e vo pravo, a toj nemajki drugi argumenti etiketira, pa demek toa bile glupavi postovi.
A ako sme veke kaj gluposta, ako nekoj dozvolil da prodavacite TRI pati go izlazat deka GREE se najdobri, ne treba komentar, se e jasno.
Ti i brojki.. :lolzz: :lolzz: :lolzz:
SEST pati, ne tri.
Автоматски споено мислење:

Даа... ептен љубоморен на No.1 брендот пошо мицу, тошо и даикин никој не сака да ги продава под друга налепница :(
Pa sigurno deka nema da saka nikoj da gi prodava pod svoja nalepnica. Koj saka da se rezili so nekvalitetna roba
:vozbud::vozbud::vozbud:
Kako bese onaa od Highlander filmot
There can be only one
:lolzz:

Командо беше институција а не филм, како деца ги имаме раскажувано сите сцени во маало.

1kekmhx49y031.png

Неповрзано со тоа:

Name a better bromance, I'll wait :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom