Premier League - 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кои 2 екипи нема да завршат во топ 4?

• Вкупно гласачи
    91
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ги немам видено стартовите, ама ако не биле санкционирани со црвен, не значи дека не требало да бидат (за било кој старт, не конкретно за тие). Тука е проблемот, што се водиме секогаш према некои претходни ситуации, што биле неправилно проценети тогаш.
Не знам што да кажам искрено, ама има работи кои мора да се средат. Бидејќи ако ги гледаме процентуално овие стартови, јас сум сигурен дека ќе дојде тука некаде судено-несудено. Како да знам јас што е правилна, а што неправилна проценка во овој случај? Еве чист пример, исти судија, едниот старт не го санкционира ниту со жолт, за другиот прави корекција од жолт на црвен во неполни 24 часа. Недопустиво е тоа, неможе мечевите да зависат од тоа како му текнало на судијата на свирне во даден момент.

Па на топка со отворен ѓон оди, можеше да ја исфрли топката поинаку.
Ако правилата велат отворен ѓон црвен, безразлика дали е намерен или не тоа е црвен.
Тоа на Феликс е за два црвени и тука се гледа дека судиите не се конзистентни.

На топка може со каков сака ѓон да оди. Баш се гледа дека оди на топка со отворен ѓон, далеку од нога на Алкараз. Касемиро има контакт со топката и како последица на тоа неговата нога се одбива со отворен ѓон во ногата на Алкараз. И да не одел со отворен ѓон на топка, по некоја случајност би можело да се одбие од топката и пак со отворен ѓон да заврши.

Не знам што да кажам искрено, ама има работи кои мора да се средат. Бидејќи ако ги гледаме процентуално овие стартови, јас сум сигурен дека ќе дојде тука некаде судено-несудено. Како да знам јас што е правилна, а што неправилна проценка во овој случај? Еве чист пример, исти судија, едниот старт не го санкционира ниту со жолт, за другиот прави корекција од жолт на црвен во неполни 24 часа. Недопустиво е тоа, неможе мечевите да зависат од тоа како му текнало на судијата на свирне во даден момент.
Не сум толку стручен, ама мислам дека не може толку пластично да се гледа на секоја ситуација. Зависи од интензитетот на натпреварот, критериумот на судијата, како и интензитетот на стартот, намерата, дали е прв, втор фаул и слично.

Не е фер, ама па и до некаде различните околности и исходи го прават фудбалот поинтересен.Не секогаш само еден тим е оштетуван, па некако се балансира, што знам...
Автоматски споено мислење:

На топка може со каков сака ѓон да оди. Баш се гледа дека оди на топка со отворен ѓон, далеку од нога на Алкараз. Касемиро има контакт со топката и како последица на тоа неговата нога се одбива со отворен ѓон во ногата на Алкараз. И да не одел со отворен ѓон на топка, по некоја случајност би можело да се одбие од топката и пак со отворен ѓон да заврши.
Отворен ѓон на цеваница е црвен, без разлика што му била намерата. Доза на несреќа, и доби црвен. Ни прв ни последен што го снашло тоа.

Проблемот е што овие стартови на одредени мечеви ги санкционираат со жолт, на други со црвен, а на одредени мечеви, како оној вчера на Челси, ниту фаул. Штом ја успориш снимката, изгледа х10 поопасно секој старт. Не менува ништо овој резултат за Јунајтед во поглед на целите за крај на сезона, но ти суспендира играч на 4 меча одлука која не е унифицирана.

Не е проблем црвениот како таков. За мене повеќе влече накај црвен, иако ногата му се одбива од топката па му иде назад накај играчот, сепак е отворен ѓон и доста опасен старт. Проблемот е неконстантноста кај судиите и ВАР. Не може на една утакмица да е тоа црвен, на Челзи вчера ништо, на трета само жолт. Друго што сум приметил, некад на судиите им пуштаат еден агол, како денес на Касемиро, каде од аголот позади Касемиро, делува ко старт директно на ногата, а пред тоа кога дадоа кадар од спротивната страна убаво се гледа дека стартот не е воопшто на ногата, туку од топката се менува правецот на ногата на Касемиро и се враќа назад.
Друг проблем, два пенали можеше да досуди со мирно срце, а умрените од ВАР не реагираат. Прво, чиста игра со рака во шеснаесетник кога се лизна играчот на Саутемптон. Искрено кога видов првиот пат мислев е чиста ситуација, ама видов после утакмица дека топката го удира убаво у рака, а позади него има играч на Јунајтед. Друга ситуација е стартот на голманот нивни над Рашфорд. На забавената снимка убаво се гледаше дека му ја закачи ногата. Можеби овие ситуации судијата не може да ги види во реално време, ама нели затоа го воведоа ВАР.
Судијата да не го ни коментирам. Секоја утакмица дно пробиваат, неповрзано со Јунајтед. Буквално никој не смее да каже ништо пошто ќе јаде казна, а овие пробиваат дно, катастрофални грешки прават и никаква одговорност не сносат.

Antony told Casemiro after his red card: “I will win this game for you. I will.” He had 0 goals, 0 assists, 0 shots on target and 0 shots of target. :D

Мислам дека Касемиро на последните 3 утакмици кајшто настапил у Премиер лига има скор од 2 црвени и една 7ца по Рихтер. :zloo:

Antony told Casemiro after his red card: “I will win this game for you. I will.” He had 0 goals, 0 assists, 0 shots on target and 0 shots of target. :D

Мислам дека Касемиро на последните 3 утакмици кајшто настапил у Премиер лига има скор од 2 црвени и една 7ца по Рихтер. :zloo:
Пак е подобар од се што имате у тоа жабарската лига. :D

Loso e da ne recam zagrizuvacki e da si fan na inter a da si opsednat so Mancester.

Sent from my SM-A325F using Tapatalk
Знам дека мислиш на Џонтра ама да ти кажам за мене дека си признавам дека сум опседнат со Манчестер Јунајтед. Опседнат со болење кур за истиот тим. :D

Тачно од што ве боли кур се појавувате само кога ќе киксне Манчестер. :rolleyes:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom