Premier League - 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кои 2 екипи нема да завршат во топ 4?

• Вкупно гласачи
    91
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Овој па @Џонтра Волта напатениов куров да му го извадам ке се смее
Автоматски споено мислење:

Со крампони на цеваница е црвен, нема врска дали се одбила ногата или не.

Опасен старт е, и треба да се санкционира. Сега јебига, не секој црвен е намерен, ама тие се правилата.
Уживај дека е така

Признај мислеше сигурица е со Саутемптон?
Манчестер нема сигурици после 7 комада примени
Али затоа од друга страна, Ливерпул тера со сигурици.

Со крампони на цеваница е црвен, нема врска дали се одбила ногата или не.

Опасен старт е, и треба да се санкционира. Сега јебига, не секој црвен е намерен, ама тие се правилата.
Вчера Рикардо Переира нога ќе му скинеше на Феликс, топката не беше ни блиску до него, ни ВАР ни бутур реагира.

Не знам, ја не би дал црвен за она. Се е ок, отворен ѓон на цеваница, ама примарно старот беше на топка и Касемиро играше на топка па ногата му склизна и отиде на ногата на играчот на Саутемптон. Има разлика од старт до старт, во овој немаше намера од Касемиро и играше прво на топка. Ок да, можеше и да го повреди посериозно ама кој кур, може и некој со лакт мозок да истури на друг па никому ништо.

Не знам, ја не би дал црвен за она. Се е ок, отворен ѓон на цеваница, ама примарно старот беше на топка и Касемиро играше на топка па ногата му склизна и отиде на ногата на играчот на Саутемптон. Има разлика од старт до старт, во овој немаше намера од Касемиро и играше прво на топка. Ок да, можеше и да го повреди посериозно ама кој кур, може и некој со лакт мозок да истури на друг па никому ништо.

Точно. Немаше Касемиро контрола на ногата по одбивањето од топката. Несреќно заврши во ногата на Алказарз со отворен ѓон.
По логикава на црвениот, сега х играч ако влези во чисти дуел и ако по некоја случајност ногата му се одбие од топката и заврши со отворен старт треба да се санкционира со црвен.

По повторувањето на снимката од ВАР, требаше да му пуштат неколку пати цела снимка уште пред стартот. Вака постојано го наведуваа Тејлор баш на контактот со отворен ѓон на Касемиро без да му ја прикажат претходната ситуација.

И Пепе ваков старт има направено против Барселона и не беше исклучен, ама во Реал дури играше :icon_lol:

Јас како што знам ВАР се викаше за clear & obvious error. Еве стартот нека е на граница, нека има елементи за црвен, ама со оглед на фактот дека прво ја удира топката Касемиро, мислам дека и жолт картон си беше сосема коректна одлука.

И искрено не ми е јасно од каде заклучија од ВАР дека е очигледна грешка, да се јават за црвен картон.

И тоа Андре Маринер, истиот судија кој вчера на Лестер-Челзи за ова подолу не даде ниту жолт.

Што се палите нели гледате дека од инает зборат.

Јас како што знам ВАР се викаше за clear & obvious error. Еве стартот нека е на граница, нека има елементи за црвен, ама со оглед на фактот дека прво ја удира топката Касемиро, мислам дека и жолт картон си беше сосема коректна одлука.

И искрено не ми е јасно од каде заклучија од ВАР дека е очигледна грешка, да се јават за црвен картон.

И тоа Андре Маринер, истиот судија кој вчера на Лестер-Челзи за ова подолу не даде ниту жолт.

Па на топка со отворен ѓон оди, можеше да ја исфрли топката поинаку.
Ако правилата велат отворен ѓон црвен, безразлика дали е намерен или не тоа е црвен.
Тоа на Феликс е за два црвени и тука се гледа дека судиите не се конзистентни.

Па на топка со отворен ѓон оди, можеше да ја исфрли топката поинаку.
Ако правилата велат отворен ѓон црвен, безразлика дали е намерен или не тоа е црвен.
Тоа на Феликс е за два црвени и тука се гледа дека судиите не се конзистентни.
Не сум сигурен колку е тоа директен црвен, со оглед на тоа што често поминуваат фаули со отворен ѓон во ПЛ. Еве еден вчера, имаше Фабињо против Брајтон, Сабицер со Лестер (од тоа што ми текнува сега), па не беа санкционирани со црвен. А ниту еден од тие не ни беше на топка воопшто.

Не сум сигурен колку е тоа директен црвен, со оглед на тоа што често поминуваат фаули со отворен ѓон во ПЛ. Еве еден вчера, имаше Фабињо против Брајтон, Сабицер со Лестер (од тоа што ми текнува сега), па не беа санкционирани со црвен. А ниту еден од тие не ни беше на топка воопшто.
Ги немам видено стартовите, ама ако не биле санкционирани со црвен, не значи дека не требало да бидат (за било кој старт, не конкретно за тие). Тука е проблемот, што се водиме секогаш према некои претходни ситуации, што биле неправилно проценети тогаш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom