Идење на журки сам

• Креатор на темата Креатор на темата fenats
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 март 2023
Мислења
1
Поени од реакции
8
Го ебав пиперот, а под пиперот мислам на мојот живот и сега сум сам без никој и ништо на 23 години.
Али пуста надеж па ми се иде на журки. И сеа си викам ај сам ќе идам. Искуства од некој шо иде сам на журки
вреди ли или само ќе се досадувам. Сугесции било какви се добредојдени. Фала однапред. :)

Никогаш не е касно да запознаеш ниви луѓе, а прави си што мислиш ти дека е правилно за тебе, кои се другите да ти судат на тебе?

Неколку пати, и на журки и на обично излегување вечер. Кога ке видиш како ти е кога си сам ке си го цениш времето и нема да зависиш од никој во тој поглед.

Сум бил на две журки сам (Faithless на Саем и не ми текнува каде). Супер искуство, запознаваш ново друштво.

Единствено ми е криво што изгубив контакт со дечките/девојките од журката на Faithless, не ми текнуваат ни имиња, ни презимиња.

Го ебав пиперот, а под пиперот мислам на мојот живот и сега сум сам без никој и ништо на 23 години.
Али пуста надеж па ми се иде на журки. И сеа си викам ај сам ќе идам. Искуства од некој шо иде сам на журки
вреди ли или само ќе се досадувам. Сугесции било какви се добредојдени. Фала однапред. :)
Prvo, zalno e ako mladi covek od 23 godini misli deka mu e eban zivotot... Naprotiv, zivotot e pred tebe :)... Da ne te plasam, ama nekako sum siguren deka vo zivotot ke vidis (kako I site drugi luge) I pogolemi problemi.

Na temava... Sekako deka mozes da go prodolzis zivotot so raboti sto ti pravat zadovolstvo. I da ides na zurki.... Za toa sto vikas "dali vredi ili ke se dosaduvas", nema pravilo... Najveke ke zavisi od tebe, kolku si komunikativen, zabaven, dali lesno se vklopuvas vo drustvo, stil na ponasanje, oblekuvanje, smisol za humor... Drugo, I od sami okolnosti, sredina... I da ne si sam, moze da se sluci od x pricini da bide vecerta tapa... Sto ne e pricina nareden pat sa izlezes, neli...
Zatoa, "just do it"

... во денешно време, ако не си фаца или некоја уауу појава или возиш добра кола, идеш сам или не идеш сам на журки, нема толку лесно да те прифатат и ќе си останеш повторно сам, елиминација од почеток да се разбереме.

...за да не идеш сам на журки, прво почни де идеш во библиотека по некоја книга, кино, базен, теретана, покрај кеј, на ФБ во некоја нормална група за планинарење, некое дружење, па ондак со тое друштво што ќе го запознаеш на тие места ќе си одиш заедно на журка! :pipi:

... во денешно време, ако не си фаца или некоја уауу појава или возиш добра кола, идеш сам или не идеш сам на журки, нема толку лесно да те прифатат и ќе си останеш повторно сам, елиминација од почеток да се разбереме.

...за да не идеш сам на журки, прво почни де идеш во библиотека по некоја книга, кино, базен, теретана, покрај кеј, на ФБ во некоја нормална група за планинарење, некое дружење, па ондак со тое друштво што ќе го запознаеш на тие места ќе си одиш заедно на журка! :pipi:
Од набројаниве места би ги отфрлил кино и базен како алтернатива а би ги додал планинарското друштво како I Love Hiking за таа возраст.

Де де ептен си бил стар матор 23 годинки хах Шо да речеме ние по скоро 40ка што сме дофатиле докачиле... :icon_mrgr:
Уште си млад не се секирај, но да знаеш дека вистинско другарство не постои, не очајувај ако сите те откачиле, мислам на "другарите", не очекувај помош од никого, бори се сам, на волкот вратот му е дебел оти сам си ги работи работите...

Од набројаниве места би ги отфрлил кино и базен како алтернатива а би ги додал планинарското друштво како I Love Hiking за таа возраст.
... ја имам напишано планинарење како група, ама и базенот е важен таму се вртат квалитетни млади, пливањето мислам како аматерски спорт или едноставно тренинзи како тие во теретана!

23 години имаш то а не е страшно , ај види оние 45годишници самотници како е. Затоа искористи го и оди било кое забава ама немој да запаѓаш во тешки пороци и толку.

Јас колку пати сам на кафе сум седнал сред бел ден, камоли па журки таму по баровите во темното. Ако си вработен почни со колеги да се дружиш, ако се твоја возраст најверојатно се неоженети и не би било проблем да се вклопиш.

Друштво за излегување секојпат ќе најдеш, проблемот е шо нема никој кога треба некој кревет да се дигне на втори спрат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom