Во Кичевскиот, сите се „поштени женски„?...Ne go znaes uste Kicevskiot sud.
Колкав е процентот на доверба во Кичевскиот, а да е поголем од „0%„?...
Во Кичевскиот, сите се „поштени женски„?...Ne go znaes uste Kicevskiot sud.
Poznata rabota kaj nas, UzurpacijA, ne samo na drzavno zemjishte, postoi i uzurpacija na tugo, privatno zemjishte
Има некој поупатен да објасни што е проблемот? Кој е крив, кој е прав? И каде воопшто се наоѓа улицава?
Токму така...Poznata rabota kaj nas, UzurpacijA, ne samo na drzavno zemjishte, postoi i uzurpacija na tugo, privatno zemjishte
A gledav 2006 vo Drach, docna popladne po plazata odi voen djip
so oficer i vojnik so kalash, ja proveruva proodnosta na plazat delot kade rano odi gubregjiskiot kamion
Xs vreme na Sfrj, se praeshe pat kaj ezero Treska, prvo odi vojnik na JNA so pushkomitralez, posle buldozer..
Uzurpacijata e Tradicionalna, ushte od Krale Marko, more Marko ne oraj drumove!
more Turci ne gazite Orano!
zar
Не пишува во таа статија, но најдов во друга (линк), дека земјиштето сепак било државно и заради тоа градот слободно може да изгради што сака. Ако граѓаниве се свесни за тоа, зошто воопшто се бунат, а покрај нив и градоначалников на Бутел?Токму така...
Ако власта, во случајов Скопската, наумила/испланирала да гради улица во населено место, за власта е најлесно да изврши трајна експропријација на земјиште кое, види чудо, редово е нечиј двор, ама не и земјиште за чие решавања на имотно-правните проблеми може да биде ем комплицирано, ем долготрајно...
Власта ич не ја боли „таквото„ дали одземањето на дел од нечиј двор ќе предизвика проблеми кај сопственикот од дворот, туку тоа одземање се врши по сила на законот, односно според изгласаната планска документација...
Оти градоночалникот е од партијата која е скарана со Данела, а граѓаните нормално ќе се бунат кога заграбале државно земјиште и сега не сакаат да го вратат.Не пишува во таа статија, но најдов во друга (линк), дека земјиштето сепак било државно и заради тоа градот слободно може да изгради што сака. Ако граѓаниве се свесни за тоа, зошто воопшто се бунат, а покрај нив и градоначалников на Бутел?
Токму така...
Ако власта, во случајов Скопската, наумила/испланирала да гради улица во населено место, за власта е најлесно да изврши трајна експропријација на земјиште кое, види чудо, редово е нечиј двор, ама не и земјиште за чие решавања на имотно-правните проблеми може да биде ем комплицирано, ем долготрајно...
Власта ич не ја боли „таквото„ дали одземањето на дел од нечиј двор ќе предизвика проблеми кај сопственикот од дворот, туку тоа одземање се врши по сила на законот, односно според изгласаната планска документација...
Токму така...
Значи во превод: Данела е во право, а вмровциве што ја саботираат се претставуваат како жртви. Хммм....Оти градоночалникот е од партијата која е скарана со Данела, а граѓаните нормално ќе се бунат кога заграбале државно земјиште и сега не сакаат да го вратат.
Па види за конкретниов случај знам колку и вие, односно дека некој узурпирал државно земјиште и дека градоначалникот на Бутел ја одобрува узурпацијата, а многу лесно може да се докаже до каде е граница на некоја парцела, нека викнат геометар и нека измери, ако навистина влегле во државното земјиште се знае рамнење со земја и нема плачење,Значи во превод: Данела е во право, а вмровциве што ја саботираат се претставуваат како жртви. Хммм....
Не ги знам деталите околу сопствеништвото земјиштето на кое би се градела предметната улица, но ако е точно дека е државно, тогаш жителите на тоа земјиште би биле „диво населени„, но минативе 10-тина години беше на сила потребата од легализација и на земјиштето и на објектите на земјиштето кое има свој тековен корисник (не сопственик!), така да граѓанството кое протестира, би требало да е „на чисто„ за тоа чија е земјата и објектите во кои тековно живеат.Не пишува во таа статија, но најдов во друга (линк), дека земјиштето сепак било државно и заради тоа градот слободно може да изгради што сака. Ако граѓаниве се свесни за тоа, зошто воопшто се бунат, а покрај нив и градоначалников на Бутел?
Приградските Скопски населби се познати и по изразот „диви градби„, оформувани во времињата од масовната навала од провинцијата кон градот Скопје, со полулегално купување земјиште и нелегално градење куќи, без никаква планска документациија и без одобрение за градење. Оттаму и нередот кој е лесно забележлив во тие места...Прегледај го приврзокот 370939
eve ti ul. Februarski Pohod, Uzurpscija na trotoarite, a ova e od pred 20 godini... samo pvpj karshi dozvolil da se prai trotoar. drugite site do asfalt gi pushtile dvoroite...
patem. da nr kazuvam za uzurpaciote kpn peshschki pateki i zeleni povrshini ili na dvornimesta na kolektivni zgradi
Во „севернава„ све бидуе...Па што ако некое земјиште е односно било државно, кога жителите уште пред децении наназад си го оградиле, плаќаат и данок за таа земја/територија, па дури и го легализирале многумина... Зарем после х децении државата пак туку така да им го земе назад, на сила... и таа работа не бидуе !
Кој плаќа данок за нешто што не го има во неговиот имотен лист?Па што ако некое земјиште е односно било државно, кога жителите уште пред децении наназад си го оградиле, плаќаат и данок за таа земја/територија, па дури и го легализирале многумина... Зарем после х децении државата пак туку така да им го земе назад, на сила... и таа работа не бидуе !