Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
12 март 2009
Мислења
20.176
Поени од реакции
16.307
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.163
Интервју Лавров, “мора да се победи на военото поле“

Автоматски споено мислење:

Сега има по 50 поста кој е северџан, куртон, шарен, нацист и педер во исто време. Многу поарно
Што е причината за толкава загриженост за “северџан, куртон, шарен, нацист и педер во исто време“, ти си нивни симпатизер или адвокат?!?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Руското "ослободување" на градовите во Украина гледано низ објективот на сателитски камери:

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.865
Поени од реакции
2.845
Нивно си е тоа што ќе прават. Небитно.

Него вие русофилските куртони по западот, како треба правилно тој запад да постапува со вас?

Југославија имаше начини за спрсвување до вакви куртони, ти и другарчињата ингвар вао и другата боранија одма ќе бевте прогласени за антидржавни елементи, ама куртони како вас најдобро си ја користат демократијата и новиот либерализам.

Си знаете вие каде е лебот. :icon_lol:
Немој да релативизираш, никаде немам напишано дека сум про руски ориентиран, никогаш не сум го ни фалел некаде Путин.
Немаш никакви аргументи за бранење на оваа влада предводена од албанците, и ако некој ја критикува, веднаш го етикетираш како про русин или анти ЕУ.
Еве јас сум про ЕУ ориентиран, ама ми пречи како функционира оваа влада.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Немој да релативизираш, никаде немам напишано дека сум про руски ориентиран, никогаш не сум го ни фалел некаде Путин.
Немаш никакви аргументи за бранење на оваа влада предводена од албанците, и ако некој ја критикува, веднаш го етикетираш како про русин или анти ЕУ.
Еве јас сум про ЕУ ориентиран, ама ми пречи како функционира оваа влада.
Овој што го цитираш, и ако си анти Путин ќе те направи сосила да го засакаш Путин :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.439
Поени од реакции
24.637
Нивно си е тоа што ќе прават. Небитно.

Него вие русофилските куртони по западот, како треба правилно тој запад да постапува со вас?

Југославија имаше начини за спрсвување до вакви куртони, ти и другарчињата ингвар вао и другата боранија одма ќе бевте прогласени за антидржавни елементи, ама куртони како вас најдобро си ја користат демократијата и новиот либерализам.

Си знаете вие каде е лебот. :icon_lol:
vie treba sa ja branite evropa od zlite rusi. idete umrete site do eden.

nie potoa ke se dogovorime so rusite. lesna rabota.

zapadot moze za kur da ni se fati. nie sme zapadot. nie go gradime, plakame danoci i koga sakame slobosno ke go pljukame. tie sto inate zelba da ginate na istocen front slobodno sibajte. ako ostanete zivi ko ke se vratite moze i nie da pomogneme da vi ja ostvarime zelbata.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.054
Поени од реакции
9.421
Не е битно дали Украинците се нацисти или не. За светскиот мир и благосостојба, битно е да бидат поразени.
Што пократко трае тоа поважно и за нив, нема да има губење на животи у име на јенките.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.054
Поени од реакции
9.421
Konstantin Vorontsov noted that such "a provocative use of civilian satellites raises questions, to say the least, with regard to the Outer Space Treaty, which provides exclusively for the peaceful use of space"
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Паметни се Швајцарците, не се како нивните ментори, иако се потпаднати под нивно влијание. Тоа ,,конфискување" на замрзнатите пари на Русија, доколку сторено, само ќе и` направи проблеми на ЕУ и САД, а не на Русија. Затоа што ќе дозволи директно земање на нивните пари во Русија од руската власт (и Русија има западни средства кај себе :kuracc: ) и секако цел свет нема веќе да има никаков бизнис со ,,конфискувачите". Не може да имаш бизнис со некој кој после ќе ти земе сè, под изговор дека ти си направил инвазија итн. Така што потегот ќе претставува не пукање во колено, туку во глава. Тоа е тоа, за среќа му остана памет во глава на Швајцарецот. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom