Немам саат само телефонот го користам да знам колку точно сум пешачел. Туку сакам да не ми се троши на телефонот батеријата. Мислам дека локација ја троши колку толку батеријата исто и без интернет ако може, би го исклучил интернетот додека пешачам.Lokacijata ne treba da e povrzana so online/offline.
Ako ja isklucis lokacijata ni online ni offline ke znae kaj si (bilo koj servis za navigacija) pa sakal ti i cela memorija napolni ja so istata mapa, inace pretpostavuvam deka ke raboti i ako zgasis internet, so druga aplikacija jas gledam da, ama na trcanje primer ne nosam telefon so mene saatot mi nema internet sam od sebe i nemam nikakva mapa simnato na nego za offline upotreba, pa doma se sinhroniziraat i pak ja dobivam rutata sto sum ja trcal
Toa sto sakav da kazam e lokacijata mora da ti e vklucena, a dali mora da imas internet mozes lesno da proveris izlezi bez telefon (ova pod pretpostavka deka nemas pretplata samo za saatot) vidi dali ke ja dobies mapata koga ke se vratis doma
Без локација на Google Fit не ми ја дава мапата, затоа ми беше прашањето дали може да симнам цела мапа од градот и така offline да ја користам на Google Fit. Убаво е што се гледа и мапа па знаеш од каде до каде ти мерело пешачење.