95 американски филмски награди (Оскари 2022)

Кој филм е твој фаворит за Оскар за најдобар филм од 2022

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Може и Елвис да ги собере сите награди, ич нема око да ми трепне. Озбилно, супер е филмот, не се осеќа дека трае скоро 3 саати. Цело време забава, активност, динамика, музика. Малце почетокот замараше а и на моменти имаше премногу цги што дури граничеше со анимација и личеше на некои реклами. Ама генерално супер, гламурозен филм.
Кога можеше за Бохемијан Рапсоди и Тома да се паѓа у несвест од овие поновиве биопик музички филмови, не гледам ниту една причина истово да не биде случај и со Елвис.

Остин Батлер изглуми топ. Ем личи на Елвис, ем се потрудил и гласот и движењата да му ги извежба. Се изнаигра.

Порано многу се интересирав за Елвис Присли и голем дел од работите у филмов ги знаев, мада тоа воопшто не влијаеше на целокупниот впечаток.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Бохемиан рапсоди не го глеав затоа што главниот лик е визуелно искривување на физиономијата на Фреди Меркјури. Не знам филмот колку е добар, (10 минути гледав само), али тоа ми беше turn-off.
Исто и за Тома Здравковиќ и периките и простетиките. Беа срање.
Почнав и прекинав. Само ради тоа.

Обично зажмурувам за вакви работи, стискам заби и продолжувам. Кај овие два филма не можев.

Жена ми ги догледа, како и сите филмови кои ја ќе ги прекинам, само затоа што сум одлучил дека наредните саат-два ипак е боље да се поминат у играње.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Jas, Dondarion, uspeav da go izgledam Bohemian poradi muzikata. Ne pominav loso so nego. Gospodinot robot mene ne mi smeta, okej mi e.

Elvis, Dzontra, i navistina da gi sobere site nagradi pak ke nedostasuva nekoj da mi drzi pistol na glava za da go voopsto pustam a ne pak za da go gledam. Nula privlecnost, ne znam oti. Te procitav za da najdam nesto da me zaintrigira a samo vidov tri saati, posle se drugo mi e blur.

Toj voeniot isto ne mo zam.

Gi gledav do sega samo avatar (osven tehnickiot oskar neka se gubi od tuka) i everything everwhere (koj mi e 5/5 film) do sega a sakam uste:

Triangle of Sadness - pogotovo White Lotus oti mi legna
Banshee - zaradi duoto, skoro go gledav In Bruges pa moze da mi se pogodi, iako malce skepticen i prethodno resiv da ne go gledam
Fablesman moze
Tar eventualno
Top gun odbivam sega za sega da go gledam oti go ispustiv 4d

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Elvis, Dzontra, i navistina da gi sobere site nagradi pak ke nedostasuva nekoj da mi drzi pistol na glava za da go voopsto pustam a ne pak za da go gledam. Nula privlecnost, ne znam oti. Te procitav za da najdam nesto da me zaintrigira a samo vidov tri saati, posle se drugo mi e blur.
Па ако уопште не те интересира Елвис Присли не го ни гледај, нема што друго да ти понуди освен Елвис Присли.
Јас сум вака за Тар.

Воениот што е до мене, не ти треба ич.
Баншис и ја мислев ќе биде нешто као Ин Бруж :D ама не испадна така, мада може да ти се свиѓа, не е лош филмот.
Топ Ган може да го почекаш, сценариски ништо особено ама вреди да се чека на врвна снимка на огромен тв и слично.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Вавилон, Мерлин, Пинокио... не се во игра веќе?
Од предложените до сега ги изгледав Западниот фронт, Аватар и Топ ган.
За гласање, ќе почекам уште, можеби ќе изгледам уште некој од предложените. :)

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Јас гласав за Елвис и да не го пишувам истото, скроз се согласувам со мислењето на Џонтра. Го спомнавте Бохемиан рапсоди но мене не ми е во никој случај подобар од Елвис...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
1. Everything Everywhere All At Once
2. The Fablemans
3. The Banshees Of Inisherin

По овој редослед. Ниту овие не се којзнае што ама не гледам како поред овие другиве би освоиле нешто. Топ Ган бе, сериозно? :D Аватар? Комедија... TAR исто убер досаден филм и освен Кејт апсолутно нема што да понуди филмот. Women Talking се надевам ќе го изгледам ама не ми делува ко победнички филм. Елвис е ок ама во 2023 е веќе досадно. Вестерн Фронт, не можев да го догледам, ме уби досада у први 30 минути.

C

confusion

Гостин
Ова е можда една од најслабите години за Оскари, немам ниту еден фаворит, ниту еден филм што се издвои, сепак ќе гласам за Triangle of Sadness, имаше некоја интересна атмосфера, возбуда, тензија што те држеше цел филм, добра вожња и непредвидлив малце.
Се друго беше веќе видено или претенциозно што бар за мене, потфрли.

Kajgana Shop

На врв Bottom