jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.640
- Поени од реакции
- 27.598
Не зборев за тебе, зборев општо, и јас се стаив во кошот.Па ти се утепа од пишување како целиот напад горе бил за да се земе Керсон. Сеа испаѓа и тоа не било целта, нешто трето било. Од курташак се повлекле.
Ми кажуваш дека ја сум се залетувал на пропаганда од ЦНН, а ова твоево што е? Остана уште бројкта на умрени за тешење, веројатно единствениот пропаганден факт кој не може да визуелно да се потврди.
За болдираното, моите очекувања се јасно напишани на темата и не беа тие. Вие бевте тие што праевте паралели со Авганистанската влада,не ја. Нема смисла да извртуваш маубети,тука се постовите.
Рачунај дека од тие 900 милијарди, треба да се оддржуваат 800 бази низ светот. повеќе од 2/3 од буџетот на САД иде на фирми попут флуор и КБР за логистика. На крајот имаше колку во воената индустрија е ефективен еден долар во Кина, колку во Русија, и дека е тоа пута 20 помножено во САД. На крајот од денот, западот е тој што има проблем со муниција дури и без да војува, Русија ем војува ем троши 60К муниција на ден, ем нема абер да запре со потрошњата. Ако тоа не ти кажува каква е воената индустрија на западот, нема што друго да ти каже.Каков таков деиндустријализиран, западот е пола век пред Русија во тоа поле. Производствениот капацитет им е драстично поголем, и тешко дека било кој освен Кина може да ги изедначи. Кина сеа за сеа, мудро посматра.
Инаку процентот на буџетот што западот го одвојува во војнава е смешка. Америка има 900 милијарди воен буџет. Мал процент од тој буџет иде моментално за Украина. Секако доколку војната им е критична за нив, истиот може драстично да се зголеми. Моментално фрлаат трошки и со тие трошки ќе ја однесат Русија во воена економија. Чисто да ти ја доловам разликата во потенцијал.